Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Kocaağa’dan Patates Açıklaması

Reklam

Son  günlerde  pazarda patates  fiyatının  yükselmesi  bir kez daha  gündem haline  gelirken Ödemiş  Ziraat  Odası  Başkanı  Ahmet  Kocaağa  açıklık  getirdi.

“FİYATI  YÜKSELEN PATATES BİZİM BÖLGEMİZİN PATATESİ DEĞİL”

Ödemiş  Ziraat  Odası Başkanı Ahmet  Kocaağa  5 TL.’ye kadar  yükselen ve  pazarlarda  satılan patatesin  Ödemiş  ve  bu bölgenin patatesi  olmadığını  dile getirdi. 

Kocaağa yaptığı  açıklamada “Pazarlardaki  fiyatı 5 TL.’ye kadar  yükselen   patatesin bazı  ilçelerde  Belediye  Zabıta  ekipleri tarafından   müdahale  edildiğini  dikkatle  takip ediyoruz.  Ancak bilindiği  üzere şu anda  stokta olan  Ödemiş veya  Küçük Menderes  Havzasında  depolarla  patates  bulunmuyor. Bu  fiyatları  yükselen  Patatesler konum itibarı  Nevşehir, Kayseri  gibi  çeşitli  dışardan  getirilen  patateslerdir.” dedi.

“BÖLGEMİZİN  PATATES  ÜRETİCİSİ  FIRSATÇILIK  YAPMAZ”

Ödemiş ve  bölgesindeki  patates  üreticilerinin  şu anda  yeni  mevsim  patatesleri çıkarmak için hazırlandığını  ifade eden   Ödemiş  Ziraat  Odası Başkanı  Ahmet  Kocaağa “Ödemiş’te  bilindiği  üzere  her yıl patatesin  çıkarıldığı  zaman   bellidir.  Ancak  1 veya  1, 5 ay sonra  bizim  Yaz  mevsiminin başlangıcında  olan patates çıkacaktır.  Bu konuda şu anda  patates fiyatlarının  5  lira olmasının ana sebebi  dışardan  fiyatı  yüksek gelmesi  nedeniyle  haliyle  biraz  pazarcı  esnaf kardeşlerimiz de  bunun üstüne  koymak  zorundalar.  Aracı  firmalar  ve nakliye  gibi  söz konusu da girince bir takım fiyat  yüksekliği  ortaya  çıkmaktadır.   Ama konum  olarak   bakanlığımızın da  üzerinde durduğu gibi  fırsatçılık  asla  olmamalıdır.” dedi.

“PİYASANIN NABZINI SARI KIZ PATATESİ DÜŞÜRÜR”

Ödemiş Patatesinin  gerek lezzet  ve fiyat açısından her keseye  uygun  olduğunu  dile getiren Başkan Ahmet  Kocaağa “Ödemiş  ilçesi akla  gelinde  yıllardan  beri hep patates  üretimi gelmektedir. İLÇEMİZİN  ve  bu bölgenin   Sarı  Kızı Patatesi  çıkınca  yine  Piyasadaki tansiyonu  düşüreceğine inanıyorum.” dedi.

Haber : Turgay Konuralp  

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ