Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Bademli’nin Minik Mucitleri

Reklam

AĞAÇTAN DÜŞME SONUCU ÖLENLER İÇİN OKULLARINA GİDEREK PROJE ÜRETTİLER.

Ödemiş’e  bağlı  Bademli Mahallesinde eğitim kurumlarından Bademli Ortaokulu 2 öğrenci arkadaş bir araya gelerek  mahallerinde son yıllarda sık sık  ağaçtan düşme  olaylarının meydana gelmesi nedeniyle  okullarının  STEM Atölyesine giderek  yaşanan  ölüm  olaylarının önüne  geçilmesi için proje ürettiler.  Korona Virüsü nedeniyle  evlerinde düşünürken Projeyi  okullarına  gelerek hayata  geçiren  2 öğrencinin  STEM Projesini hayata geçirdiler.

TRT EBA  TV İÇİN  OKULLARINDA  GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALARAK PROJELERİNİN ÇEKİMLERİNİ  TAMAMLADILAR.

Bölgede  ağaçtan düşme  olaylarına öğrencilerin proje ürettiğini ifade eden  Bademli Ortaokulu Müdürü  Ramazan  Göçen  Okuldaki öğrencilerle  birlikte   Bademli Mahallesi ve çevresinde  meydana gelen  bir takım  yaralanmaların önüne  geçilecektir. Burada öğrencilerimiz  sıvı basıncı ile  güvenli bir şekilde proje üreterek  ağaçtan düşme  olaylarının  önüne  geçeceklerdir. Korona  Virüsü nedeniyle öğrencilerimiz  evde kalırken, diğer  yandan projeyi  hayata  geçirdiler.

Bademli Ortaokulu  6. Sınıf öğrencilerinden  yaptıkları  proje ile  ölüm riskini sıfıra düşürmeyi  planladıklarını ifade eden  Ali Candoğan “Burada STEM Projesindeki arkadaşlarımızın  ile bölgemizin  en büyük sorunlarından biri    kestane  ve ceviz ağaçlarından düşme  neticesinde hep yaralanma  ve ölümle biten  olaylar  sonucu bazı sıkıntılar yaşanıyordu. Burada  hidrolik sistemini  oluşturarak yaylı sistemle ceviz veya kestane silken ayağı demirle bağlı olarak düz bir alanda  yukarı çıkıp inecekler ve Ölüm riskini sıfıra düşürmüş olacağız.” ifadelerinde bulundu.

Evde kalırken bölgedeki ağaçtan düşme olayları için projeyi tasarladıklarını ifade eden 6. Sınıf Öğrencilerinden  Tunahan Sezgin “Bölgemizin büyük bir çoğunluğu kestane  ve  ceviz ağaçlarından oluşuyor. Bu işlerin  yapılırken bazı büyüklerimizi  kestane ve ceviz ağaçlarından düşmesi sonucu hayatlarını kaybettiler.  Düşündüğümüz  projenin hayata geçmesiyle herkes  güvenli bir şekilde kestane  ve cevizlerini  toplayarak üretimlerini rahat bir şekilde yapacaklar.” Dedi.

Bademli Mahallesinde  Ortaokulu  Öğrencileri  Ali Candoğan ve  Tunahan  Sezgin  ve Okul  Müdürü  Ramazan  Göçen  bir arada  gerekli önlemler kapsamında maske  ve eldiven takarak  ağaçtan  düşme  konusundaki  TRT EBA  TV’deki  yayınlanacak  olan  Projenin çekimlerini  tamamladılar.

Özel  Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ