Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

İftar menüsü gönüllülerden dağıtım Büyükşehir’den

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında da yurttaşları yalnız bırakmadı. Biz Varız kampanyası ile yurttaşın sofrasına, gönüllülerin desteği ile iftar menüsü ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, dayanışmayı Ramazan ayında daha da büyütüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayının ilk gününde “İftar Sofrası”nı evlerde kurmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ramazan ayının tüm vatandaşlara mübarek ve bereketli olmasını dileyerek “Bizim Türkçedeki bereket sözcüğünün başka bir dilde karşılığı yok. O kadar güzel bir sözcüktür ki bereket, paylaşıldıkça büyür. Biz de onu yapmaya çalışıyoruz. Gücü olan vatandaşlarımızın, ihtiyacı olan vatandaşlarımız için iftar sofrası kurmasını bekliyoruz” dedi.

Başkan Tunç Soyer sözlerine şöyle devam etti: “İki kişilik iftar menüleri hazırladık. Böylece 50 tane sipariş veriyorsanız, 100 kişi için iftar sofrası kurmuş oluyorsunuz. Ramazan ayı da böylece bereketi ile gelmiş olur ve büyür diye düşünüyoruz. O nedenle tüm İzmirlileri ihtiyaç sahibi vatandaşlar için iftar sofrası kurmaya davet ediyoruz” dedi.

“Dayanışmadan başka çaremiz yok”

Büyükşehir Belediyesi’nin uygulama kapsamında kuryelik vazifesi üstlendiğini anımsatan Başkan Soyer, “Sipariş verildiği anda onu en çok ihtiyacı olan sofralara, evlere ulaştırmak da bizim görevimiz olacak. Biz de bunu tüm kadromuzla, tüm araçlarımız ve personelimiz ile birlikte yapacağız” diye konuştu. Başkan Soyer, salgın başlamadan önce ciddi bir ekonomik krizden bahsedildiğini hatırlatarak “Bundan sonra da işsizliğin arttığını, katlandığını göreceğiz. Ekonomik daralma gerçekten hepimizin canını yakacak. İşte o günleri, bu salgın sonrası ekonomik krizi atlatabilmek için dayanışmayı büyütmemiz lazım. Daha çok el ele vermemiz lazım. O günleri eğer az hasarla atmak istiyorsak dayanışmadan başka çaremiz yok” dedi.

İlk dağıtım Karabağlar’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri iftar paketlerini dağıtmaya bugün Karabağlar’dan başladı. İftar menüsü alan yurttaşlardan biri “Bizim hiç bir gelirimiz yok. Bunu getirdiği için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi. Yine destek olunan bir İzmirli “Bizim maddi durumumuz pek iyi değil. Bu tür yardımlar bizi ayakta tutuyor” diye konuştu. Paket dağıtılan bir kadın da “Allah razı olsun. Evimiz kira, gelirimiz yok. Teşekkür ederiz” dedi.

Bizİzmir dijital platformlarından alınabilir

Koronavirüs salgınına karşı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla başlatılan “Biz Varız” dayanışması kapsamında İzmirliler Bizİzmir dijital platformları üzerinden iftar yemeği paketlerini satın alarak dayanışmaya katılabilir. Satın alınan iftar paketleri Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından desteğin uygun görülen evlere ulaştırılıyor. İki kişilik iftar paketinin içinde sebzeli bir et yemeği olan Urla kavurması, pilav, makarna veya bulgur, çorba, hurma, siyah ya da yeşil zeytin, bal, reçel ve ekmek bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi, Ramazan boyunca 11 ilçede günde 10 bin kişilik iftar yemeği dağıtmayı planlıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ