Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

91 Yıllık Tarihi Otel İlgi Bekliyor

Reklam

Ödemiş’e bağlı  doğası ve havasının güzelliği  ile  tanınan 1049  rakım yükseklikteki  Gölcük yaylasının tarihi  Gölcük  Prenses otelin uzun  zamandan beri  kapalı  olması  ve bunun  yanında neredeyse   binanın  bakımsızlığı  Gölcük adına  olumsuz  yönde  etkiliyor.

“YA KİRAYA  VERSİNLER YA DA  RESTORE EDİLEREK HİZMETE  KAZANDIRILSIN”

Ödemiş’in Gölcük yaylasında  Valiliğe bağlı  İl Özel   İdaresi tarafından 1929  yılında yaptırılan uzun  zaman süreç içindeki otel işletmeciliğin yapıldığı  tarihi otelin  bundan  1,5 yıl  önce bahçesinin  geçici olarak özel  bir işletmeye  verildiği ve bu  işletmeden alınması  üzerine  otelin  hizmet  binasının  uzun  zamandan beri  hizmete  kapalı  olmasının  Gölcük yaylası adına  büyük bir  kayıp olduğunu iddia eden  Gölcük  yaylası sakinleri “Buradaki tarihi  Prenses Oteli  1929 yıllarında  hizmete  kazandırılmıştı.  Ve  hizmete  girmesinin  daha sonrasında burada bir çok ünlü simanın konaklamasının  yanı  sıra  Türkiye liglerinde mücadele eden bir çok takım  burada  kamplarını  yaparak yeni sezona  hazırlık çalışmalarını yapmışlardı.  Otel  bundan  yaklaşık 5 yıl kadar önce  için deki kiracısı  çıkarıldıktan  sonra   o yıllardaki  duyumumuz  buranın  müzeye çevrileceği şeklinde  bazı  söylentiler vardı.  Ancak  bu 91 yıllık  tarihi  otel ne müzeye çevrildi. Ne de  herhangi bir  müdahale  oldu.  Gün geçtikçe  otel  bakımsız bir hal  aldı. Buranın  yetkili makamlarca  ele alınarak  eski  yıllarda  olduğu  gibi  gerekli restorasyonunun  yapılarak  hizmete  girmesini  bekliyoruz.” dedi.

“ESKİDEN FUTBOL TAKIMLARI OTELE GELEREK KAMP YAPIYORDU”

Otelin  hizmette olduğu  yıllarda yaz  sezonunda  bazen 10  takımın  konakladığı dile getiren Gölcük Mahallesi sakinleri “Burası  tarihi  bir tesis  olmasının  yanında ayrıca  bir sezonda  10  takımın ayrı  ayrı tarihlerde  kamp  yapıyordu. Futbol  takımlarının buraya  gelmesi Gölcük  yaylasına ayrı  bir  renk katıyordu. Ancak böyle  tarihi  bir konumu  olan tesisin  tekrar  faaliyete  geçmesini bir an önce  bekliyoruz. Ayrıca  Gölcük  yaylasında  diğer  otelin inşaatı da devam ediyor.  Gölcük  yaylasına  otel  tesislerinin  daha çok kazandırılmasıyla  eski  hareketliliğinin  kazandırılmasını arzuluyoruz.” dediler.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ