Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

GÜNDEME DAİR

cengiz

cengiz

Türkiye’de bulunan mevcut jeotermal santral kuyu ve iletim hatlarının, gerek işletme gerekse de yer seçimi aşamalarında bilimsel ve teknik gereklilikler ile mevzuata aykırılıklar içerdiği; denetim aşamasında sorunlar olduğu ve ölçüm sonuçları konusunda kamuoyunu bilgilendirme ve şeffaflık ilkelerine uyulmadığı tespit edildi.
Bu durumun bölgedeki ekosisteme vereceği tahribatların yanında civardaki tarımsal faaliyetlere, çevre ve halk sağlığına yönelik olumsuz etkileri bulunduğu defalarca raporlandı.Maalesef bu gibi kötü örneklere Manisa Alaşehir, Manisa Toygar ve Aydın İli ve çevresinde yapılan Jeotermal sondaj ve işletmelerinde tanık olduk.

AĞAÇ KIYIMI DA KAÇINILMAZ!

Ayrıca, sondaj aşamasında Özel Çevre Koruma bölgesi içerisinde şantiye yerleşkesi kurulması, sondaj makinesinin öngörülen noktalara taşınması için ağaç kıyımı yapılarak arazi ve yolların açılması kaçınılmaz olacak.Bunun yanında, açılan kuyuların bulunduğu bölgede turistik tesislerin yapılmasına ilgili mevzuatlarca imkân sağlıyor. Sondaj yerlerinin konumuna bakıldığında buralarda yenilenebilir enerji aramaktan çok daha farklı beklentilerin olduğunu akla getirmektedir.

*- Mobil Panel İle Kamu Anketi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan korona virüse karşı normalleşme planı kararları ülke genelinde geniş tartışmalara yol açtı.
Aksoy Araştırma Şirketi tarafından mobil panel üzerinden gerçekleştirilen Türkiye Monitörü araştırma sonuçlarına göre, seçmenlerin büyük kısmı alınan ‘normalleşme’ kararlarını erken buluyor.Aksoy Araştırma Şirketi tarafından, mobil panel üzerinden gerçekleştirilen Türkiye Monitörü araştırma sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ‘Berber, kuaför ve güzellik merkezi gibi işletmelerin 11 Mayıs tarihinde yeniden açılacak’ olması ile ilgili karar %34,3’lük bir destek alırken,kararı desteklemeyenlerin oranı %44,5 olarak açıklandı.%21,2’lik kesim ise, kararı ne doğru ne de yanlış bulduğunu belirtti. Araştırmaya katılanların %36’sı ‘Berber ve kuaförlerin açılması bir ihtiyaçtır’ derken; %64’ü ‘İhtiyaç olduğunu biliyorum ama virüsü dağıtacaktır, açılması bir süre daha ertelenmeliydi’ yanıtını verdi.

Koronavirüs nedeniyle üniversitelere giriş sınavı tarihi 25-26 Temmuz’a ertelenmişti.
Dün açıklandığı üzere bir ay erkene çekilerek 27-28 Haziran tarihinde gerçekleşecek sınav ile ilgili karara gelen destek oranı %26 seviyesinde kalırken, kararı desteklemediğini açıklayanların oranı %58,3 olarak açıklandı.
Kararı ne doğru ne yanlış buluyorum diyenlerin oranı ise %15,7 olarak duyuruldu.
Araştırmaya katılanların %33’ü ‘Önemli olan öğrencinin ne kadar hazır olduğudur. Sınav tarihinin değişmesi hazır olan öğrenciyi etkilemez’ beyanında bulunurken; %67’si “Sınav tarihinin 3 kez değişmesi gençlerdeki baskı ve stresi arttıracak verimliliği düşürecektir’ dedi.

Büyükşehirlerde uygulanan giriş çıkış yasakları için ne düşünüldüğü sorulduğunda, kamuoyunun %63’ü yasakların daha geç bir tarihte sonlandırılması gerektiğini belirtirken; %37’si ise, kısa sürede açılabileceğini dile getirdi.

20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler için sokağa çıkma yasağı uygulamalarına kamuoyunun büyük bir çoğunluğu destek veriyor.%67,4 oranında yasak desteklenirken, 18,8 oranında ise destek görmüyor.
Sınırlandırılmış sokağa çıkma yasağı uygulamasını ne doğru ne yanlış bulduğunu ifade edenlerin oranı ise %13,5.Aksoy Araştırma Şirketi tarafından, mobil panel üzerinden (eşzamanlı) gerçekleştirilen Türkiye geneli araştırmada Türkiye temsili cinsiyet, NUTS1 bölge dağılımı ve 24 Haziran 2018 Genel Seçim kotası gözetilmiş.
5 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirilen araştırmada %95 güven aralığında %4 hata payı ile 600 görüşme gerçekleştirilmiş.Mobil panel üzerinden yapılan araştırmalarda gün içerisinde sonuç alınabiliyor.

ÖDEMİŞ BADEMLİ’DEKİ  BARAJ  CAN SUYU OLARAK SULAMA SEZONUNA BAŞLIYOR.

Bademli Barajı ile 10 bin 480 dekar tarım alanına can suyu sağlayan Ödemiş Belediyesi, sulama sezonuna başladı.Ölçülebilir oluşuyla suyun her damlasına sahip çıkan sayaçlı sistemin kullanılacağı yeni sulama sezonunda üreticiler baraj suyundan daha uygun fiyatla yararlanabilecek.Yeni sistemle sağlanacak tasarruf sayesinde sulama yapılan gün sayısının arttırılması hedefleniyor.
Ödemiş’te Bademli, Kemenler, Ovakent, Konaklı ve Bozcayaka mahallelerinin çevresindeki 10 bin 480 dekar tarım alanına su temin eden 4 milyon 950 bin metreküp su kapasiteli Bademli Barajı’nda sulama sezonu başladı. Bademli Barajı’nda ve sulama hatlarındaki son durum Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Feridun Azeroğlu ve Tarımsal Hizmetler Müdürü Kadir Yıldız tarafından yerinde incelendi.

Ayvalık Belediyesi’ne yol çalışmalarında altyapı malzemesi temin eden ve belediye bütçesine önemli katkılar sağlayan taş ocağı beş yıl aradan sonra devreye sokuldu.
Başkan Ergin, 2016 yılında kapatılan tesisten beton santralleri ve beton parke üreticilerinin de ihtiyaç duydukları agrega malzemesini temin edebilecekleri söyledi.
Beş yıldır atıl durumda bekletilen Ayvalık Belediyesi’nin mülkiyetindeki taş ocağı faaliyete geçirildi.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin taş ocağının devreye alınmasıyla birlikte belediyenin bütçesine çok büyük anlamda maddi katkı sağlandığını söyledi.
Başkan Ergin, ‘Kendimize ait taş ocağımız var iken, çalışmalarımızda kullandığımız malzemeleri dış piyasadan satın almak hiç de mantıklı değildi. Ocağı faaliyete almakla hem maddi hem de zamandan kazanmış olduk’ dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ