Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

CHP’li Vekil Biogaz Tesislerinde İncelemelerde Bulundu

Reklam

CHP’Lİ MİLLETVEKİLİ BAŞEVİRGEN  VE TURGUTLU BELEDİYE BAŞKANI AKIN İLE BİRLİKTE BOZCAYAKA MAHALLESİNDEKİ BİOGAZ TESİSLERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ile  Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ev sahipliğinde birlikte ARF Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.’nin Bozcayaka’daki biyogaz santralinde incelemelerde bulunuldu.

ARF BioEnerji adına C.E.O. Melih Arslan, tesisin çalışma standartları ve üretim süreçleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Doğa dostu bir üretim şekline sahip olduklarının altını çizen Arslan, “Hammadde olarak büyükbaş hayvan gübresi ve mısır silajı kullanıyoruz ve üretim sürecinin sonunda hiçbir atık madde kalmıyor. Oksijensiz tanklarda işlenen hammaddelerden elde ettiğimiz metan gazını elektrik üretiminde kullanıyoruz. Tesisimiz, kullandığımız hammaddelerle aynı zamanda organik gübre üretmeye olanak tanıyan bir teknolojiyle çalışıyor. Sıvı ve katı organik gübre üretip, bunları çiftçilerimize sunuyoruz. Böylelikle yaptığımız enerji üretiminden geriye hiçbir atık kalmıyor. Bio enerji üzerine çalışan bir firma olmakla birlikte organik gübre üretimiyle tarım sektörüne de hizmet ediyoruz.  Üretim sürecimizin her aşaması bilgisayarlı bir sistemle tek merkezden kontrol ediliyor, böylelikle hata payını sıfıra indiriyoruz. Sonuç olarak toprağa, suya ve havaya hiçbir kirletici madde bırakmadığımız gibi hem enerji piyasasına hem tarım sektörüne artı değer sunuyoruz. Şu ana kadar gübresini aldığımız pek çok çiftliğe danışmanlık hizmeti de verdik. Damlardaki gerekli koşulların sağlanması, gübrenin doğru şekilde muhafazası açısından hem yönlendirici hem teşvik edici olduk. Ödemiş’e hizmet eden bir firma olmaktan mutluluk duyuyoruz. Çevre ilçelerden de gübre aldığımız oluyor. Bizim kullanımımıza uygun gübrenin içine hiçbir yabancı maddenin ve toprağın karışmamış olması gerekiyor, gübresini alacağımız çiftlikleri bunu göz önüne alarak belirliyoruz.” Dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı  Mehmet  Eriş “Ödemiş’te  konuk ettiğimiz  değerli Manisa Milletvekilimiz CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’a ilçemizde faaliyetleri süren   ARF Yenilebilir  Enerji  Biogaz tesislerini gezdirdik. Kendilerine güzel bir ev sahipliği yaparak misafirperverliğimizi gösterdik.  Bizler Ödemiş Belediyesi olarak Turgutlu ilçesine, ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyoruz.  Bizlere  ayrıca ev sahipliği  yapan ARF Yenilebilir Biogaz tesislerindeki ziyaretimizdeki bilgilerinden dolayı Melih Arslan’a teşekkür ediyoruz. Burada  iki ilçe arasındaki dostluk köprüsünün her zaman devam edeceğine inanıyoruz.” Dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ