Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Ödemiş’te Gaziler Günü Kutlandı

Reklam

Ödemiş’te 19 Eylül Gaziler Günü Hükümet meydanı önünde gerçekleşen törenle kutlandı. Tören kapsamında, çelenklerin Protokol sırasına konulması, bir dakikalık saygı duruşu  ve İstiklal Marşının okunması yer aldı.

GÜNÜN ÖNEMİNİ ANLATAN KONUŞMAYI ÖDEMİŞ MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ BAŞKANI AKTAŞOĞLU GERÇEKLEŞTİRDİ.

19 Eylül tarihinin Gaziler günü olarak kutlandığını ifade eden ve Günün önemini anlatan konuşmayı yapan Ödemiş Muharip Gaziler Derneği başkanı Selahattin Aktaşoğlu “Milletimizin vatan için toprağa düşmüş, vatan için kanını akıtmış, hayatının baharında “Vatan “demiş, “Bayrak” demiş, elini, kolunu, bacağım, gözünü, ülkesine ve milletine helal etmiş Mehmetçiklerimize vefa günüdür. Anadolu’da çakan milli mücadele kıvılcımları Sakarya’da, Dumlupınar’da alev topuna dönüşerek bir volkan gibi patlamıştır. Anadolu halkının ölüm-kalım mücadelesi olan ve yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi, Anadolu’nun karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türk Cumhuriyeti’nin yolunu açmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi’nin mimarı, muzaffer ve ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e 13 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Mareşal rütbesi ile Gazilik unvanı verildi. Bugün, bu unvanın verilişinin 99. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. Gaziler Günü” olarak kutladığımız 19 Eylül aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin de kuruluş günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü; Kurtuluş Savaşı’nda, 1950’de Kore’de, 1974’de Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucusu ve vatandaşların, tüm Malul Gazilerin Kahramanlık ve Şeref Günü’dür.”

“ŞEHİT VE GAZİLER TOPRAĞI VATAN İNSANI ULUS YAPAN KAHRAMANLARDIR.”

Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu konuşmasının devamında “Sizler, en Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, Şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan kahramanlardır. Ve Türk halkının azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Vatanın bütünlüğü uğrunda akan kanların hesabının mutlak suretle sorulacağından eminiz. Dün olduğu gibi bugün de, aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Sizler; Akıttığınız” kanınız, feda ettiğiniz kolunuz, bacağınız, gözünüzle bu değerlerin yaşayan gurur abidelerisiniz. Dünyanın en hassas ve elde bulundurulması en zor bölgelerinden birinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti; laik ve demokratik yapısıyla, bölgesinde bir istikrar unsuru ve uluslararası toplumun saygın ve örnek bir üyesi olarak, birlik ve beraberliğini bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve bu güzel topraklarda bağımsız, onurlu yaşayabiliyor ise bunu aziz şehitlerimize ve siz  gazilerimize borçludur. Türk toplumunun yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan değerlerin başında şüphesiz ki “Vefa duygusu” gelmektedir. Bu duygu, aynı zamanda Türk silahlı Kuvvetlerinin sahip olduğu değişmez değerlerin merkezinde de yer almaktadır. Bu bilinçle, şundan emin olunuz ki, sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak daima gönlümüzde yaşayacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle, bu kutsal topraklar üzerinde bağımsız ve onurlu yaşamamızı aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle: basta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan gazilerimize ve onların değerli  ailelerine saygılar sunarım.Kahraman Gaziler, Gaziler Gününüz Kutlu Olsun.” Dedi.

Ödemiş Hükümet meydanında gerçekleşen Gaziler Günü kutlamasına Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen  Efekan Güleç, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş İlçe Jandarma komutanı Binbaşı Hüsnü Korkmaz, Ödemiş Emniyet Müdürü Hasan Özge ve çeşitli kamu kurum müdürleri katıldılar.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ