Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Avrupa Spor Haftasında Zirve Yürüyüşü Gerçekleştirdiler

Reklam

Ödemiş’te Doğaseverler Avrupa Spor Haftası kapsamında Efeler Yolu Bozdağ yürüyüş etabını gerçekleştirdiler.

İzmir İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün etkinlikleri tarafından düzenlenen doğa yürüyüşü Bozdağ Mahallesi merkezinde başladı.

“EFELER YOLUNDA DOĞA İLE İÇ İÇE BİR ETKİNLİĞİNİ TAMAMLADIK.”

Avrupa Spor Haftası kapsamında İzmir İl Müdürlüğü bünyesinde düzenlenmiş olan bir çok  sportif etkinlikleri kapsamında Yürüyüş’te buluştuklarını ifade eden Ödemiş Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Cebeci “Amacımız insanlarımızın vatandaşlarımızın spor yapması hareketli olması bunun bir ayağı Ödemiş’te gerçekleştiriliyor. Ödemiş ve çevresindeki dağlarımızda Efeler yolu adı altında bir yürüyüş yolu güzergahı belirlenmekte, ileride bunun coğrafi işareti olacak, bizde hem bu yolun tanıtılması hem de Avrupa spor haftasında etkinliğe katkıda bulunmak amacıyla bu yürüyüşü düzenliyoruz. Ödemiş coğrafi olarak, ekonomik olarak ve tarihi olarak çok güçlü bir yer. Bu amaçla bir çok turistimiz, vatandaşımız hem yurt içinden hem de yurt dışından bu bölgeye gelmekte efeler yolu kapsamında sportif olarak ta vatandaşlarımızın, gençlerimizin buraya gelmeleri ve bu yol güzergâhında spor yapmalarını amaçlıyoruz. Sadece farkındalık oluşsun diye toplam 12 km’lik bir yol güzergahında gençlerimizle ve katılan vatandaşlarımızlave Doğa severlerimizle gidip gelerek Avrupa Spor Haftasının etkinliği kapsamında bu yürüyüşümüzü mükemmel bir doğa ortamında tamamlamanın sevincini tüm Doğa severlerimizle birlikte yaşadık“ dedi.

“BU BÖLGENİN KALKINMASINDA,TARİHİNE KÜLTÜRÜNE KIRSAL YAŞAMINA KATKI VEREN BİR PROJE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ.”

Ödemiş Kent Konseyi ve  Efe Dağcılık  Spor Kulübü Başkanı Mehmet Taşlı “Burada toplanmamızın sebebi efeler yolu projesi kapsamında koordinatör akademisyen arkadaşımız  Özgür bu bölgedeki bu proje ile ilgili sunum yapması gerçekten bu bölge için dünyada kendine has karakterik bir özellik taşıyan ve bu bölgenin kalkınmasına tarihe, kültürüne, kırsal yaşamına katkı veren bir proje olduğunu görüyoruz.  Bu anlamda akademik olarak yapılan çalışmaları dinledik. Bizlerde bu projeye elimizden gelen desteği vermek istiyoruz. Her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Ayrıca bu hafta Avrupa spor hareketlilik haftası bu anlamda gençlik ve spor bakanlığının  il müdürlüğümüzce bu bölgede bir yürüyüş etkinliği var.

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Hareket ve Antrenman Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Özkaya Doç. Dr. Özgür Özkaya yaptığı açıklamada  “Efeler yolu projesinin yürütücüyüm. Efeler yolu İzmir’den başlayarak Bozdağ sıra dağlarını ve Aydın dağlarını  geçip Meryem anada son bulan işaretli çok etaplı kültür rotası olarak tasarlanıyor. Yaklaşık 30 günde yürünebilecek bir yol olacak, bu yolda patikaları birbirine bağlayarak efelik için önemli köyleri, yaylaları, önemli efe yataklarını bir değere dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda kadim yollarını, ticaret yollarını, patik yolları, patikaları, kervan yollarını arıyoruz. Bu çalışmalar bugün itibariyle Keldağlar bölgesine kadar geldi. Şimdi Gölcük, Bozdağ etaplarını açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Buradan sonra Kiraz yaylalarına geçmeyi planlıyoruz. Avrupa yürüyüş etkinlikleri hastası kapsamında Ödemiş’ten guruplar ilçe spor müdürlüğü ve Efe dağcılık ekibimizi ziyaret ettik. Bizim çalışmalarımıza katıldılar. Yaklaşık 6 km lik bir etkinlik planlıyoruz.  Bozdağ zirvesine çıkıp oradan ayrı bir kervan yolundan geri döneceğiz.” dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ