Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Sökespor Dört Gözle Kararı Bekliyor

Reklam

Bir önceki sezonda  Ödemiş spor ile aynı  grupta olan Bölgesel Amatör Lig  8.Grup’ta mücadele eden  Sökespor, TFF ve TASKK’dan gelecek olan kesin kararı bekliyor. Kırmızı lacivertli kulüpte futbolcuların, federasyon tarafından açıklanacak talimatlara göre toplanacağı öğrenildi.

Sökespor Kulüp Başkanı Fuat Evren Gül,”Futbol bir takım oyunudur ve bir takım oyununda başarılı olmanız için öncelikle duygusal anlamda kenetlenmiş olmanız daha sonra da fiziksel ve mental anlamda hazır olmanız gerekiyor.

TFF’nin Kendi sağlık kuruluna dayanarak yayınladığı hijyen planına baktığımızda aklımıza iki soru geliyor.İlk olarak; bu hijyen kurallarını uygulayabilme noktasında, Süper Lig ve 1. Lig takımları başta olmak üzere pek çok profesyonel takım imkansızlıktan bahsederken, ekonomik gücü ve diğer şartları zaten yetersiz olan alt ligler ve amatör takımlar ne yapacak, nasıl yapacak. Tesislerde sınırlı sayıda odalarda 2-3 kişi kalan oyuncuları nerede barındıracağız. Deplasmanlara bir otobüsü zor temin ederken hijyen için kaç otobüs tutacaz, nasıl tutacaz. Personelin parasını zorla verirken kaç personele daha ihtiyaç olacak nasıl ödenecek.Bu işler sağdan soldan gelecek sembolik paralarla olmaz.

İkinci olarak; diyelim ki hijyen kuralları tamam. Bu kuralların uygulandığı bir ortamda takımı takım yapan duygusal bağı ve mental açıdan hazır olmayı nasıl başaracaz. Birlikte yemeyin, birlikte kalmayın, birbirinize yaklaşmayın ama iyi takım olun!..Bu ne kadar gerçekçi. Hangi konsantrasyon ile takımı sahaya sürecez. Normal süreçte bile havaların ısınmasıyla futbolcuların konsantrasyonlarının azaldığı bu dönemlerde topçudan nasıl verim alınacak.Bilim kurulu üyesi, “bir oyuncuda virüs çıkarsa tüm takım 14 gün karantinaya alınmalıdır” derken eğer böyle birşey olursa o takımın maçları ne olacak. Sayın Spor Bakanımızın, TFF Başkanımızın ve TASKK Başkanımızın bu sorunları göz önünde bulundurmalarını temenni ediyoruz.Eminim sizler de bizim gibi futbolu özlediniz,maçların oynanması durumunda çıkacak karara saygı duyarak son maça kadar aslanlar gibi mücadele edeceğiz” dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ