Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

GÜNDEME DAİR

YAŞAR EYİCE

YAŞAR EYİCE

Kuşaktan Kuşağa Taşıyoruz

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 82. Yıl dönümünde; saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.Tüm yaşamını; ülkesi ve ulusuna adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız bu günde 10 Kasım’da ne söylesek, ne anlatsak, ne yazsak yine de azdır…

Sen Rahat Uyu Atam;

Bizler açtığın yolda; gösterdiğin hedefe doğru durmadan yürüyor ve emanetlerine sahip çıkarak mirasını kuşaktan kuşağa taşıyoruz.Hepimizhaykırıyoruz;Bu eşsiz yoldan asla sapmayacağız.

Bilinsin ki; yolumuz da sensin, pusulamız da,Eşsiz başkomutan, büyük devrimci, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Vatan sana minnettardır.Ne güzel anlatmışsın,Beni görmek demek; mutlaka yüzümü görmek değildir!

Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.Dünya var oldukça kurduğun cumhuriyeti ve fikirlerini yaşatmaya ant içtiğimizi biliyorsun.Kararmayacak aydınlığını yolu, yolumuzdur.Seni arıyoruz Atam; ruhun şad, mekânın Cennet olsun.Milletimize bağımsızlığını, vatanını ve geleceğini armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü hepimizin de belirttiği gibi sadece bugün değil her zaman özlem, sevgi ve minnetle anıyoruz…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne demişti;Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır!Kelimeleryetersiz.Kelimeler yetmiyor ki seni anlatmaya;

Vatan denirse: sen,Bayrak denirse; sen,Topraksen!Kelimeler yetmiyor ki yaptıklarını anlatmaya;

Alfabe sen,Okulsen,Öğreten, öğretmen sen,Kelimeler yetmez ki seni unutturmaya,Tarih sen,

Zafer sen,Çanakkalesen,Cumhuriyetsen,Mustafa Kemal Atatürk;Türkiye sen!…

Yasını Tutmuyor, Yolundan Gidiyoruz!

Falih Rıfkı Atay, Çankaya” isimli kitabının önsözünde anlattığı Gazi’nin Hal Tercümes ”ni şu cümlelerle bitirir.Bir fıkrasından, bir hikâyesinden, bir yazı ve nutkundan hemen anladığımızı sandığımız Gazi, aradıkça yeni bir sır verir. Yaklaşılan bir dağ gibi büyür. Asıl O’nu elimizle tuttuğumuz zamandır ki artık tamamını hiç göremeyiz.’

Antik çağda ‘güneşin doğuşu’ anlamındaki Anatolé sözcüğünden evrilmiş Anadolu’muz, bağrından çıkardığı on binlerce yıllık medeniyetlerin ve binlerce yıllık Türk devletlerinin mirasıyla, yeryüzünün müstesna parçalarının başında gelir.Mustafa Kemal Atatürk, bu toprakların yetiştirdiği, kendi kadar müstesna olan evladıdır.

Tarihin, şartların olgunlaştığı sahnesine; karakteri, zekâsı, cesareti, millet sevgisi ve vatanseverliğiyle çıkmıştır.Yaşadığı dönemde tarih yazan Atatürk, ölümünden sonra da ve bugün de tarihe yön vermeye devam etmektedir.

Atatürk’ün ölümsüzlüğü, emperyalizmin hegemonyasındaki mazlumlar dünyasının kaderlerine boyun eğmeyeceklerini bilerek gösterdiği hedefte ve yürüdüğü devrimler yolunda hayat bulmaktadır.Aramızdan ayrılışının 82. yılında Mustafa Kemal Atatürk, hala tarihin sahnesinde, hatta zirvesindedir.10 Kasımlarda önce yıllarca yas tuttuk.Sonra Atatürk’ü anma günü ilan ettik.

Bugün geldiğimiz noktada 10 Kasımlar artık Atatürk’ü anlama, Atatürk’ü keşfetme ve Atatürk’te birleşme günüdür.- Atütürk’ünışığı,Tarihsel gerçekçilik, nesnel olgular ve dünyanın koşulları Atatürk’ün ışığını herkesin göreceği şekilde parlatmaktadır.Yanlış veya eksik anlaşılmasın, bir ışık ve kılavuz olarak Atatürk, iktidarı, muhalefeti ve bütün kesimleriyle sadece Türk Milletini değil; başta Suriye, Irak, İran, Azerbaycan ve diğer Batı Asya ülkeleri olmak üzere Latin Amerika’dan Kara Afrika’ya, Çin’den Cezayir’e, Rusya’dan Hindistan’a bütün mazlum milletleri birleştirmektedir.

En doğru ifadesini O’nun aşağıdaki cümlelerinde bulacağımız hedefle ilgili artık hiçbir şüphe veya tereddüt kalmamıştır.Bütün mazlum milletler zalimleri bir gün mahv ve nâbut edeceklerdir. O zaman dünya yüzünden zalim ve mazlum kelimeleri kalkacak, insanlık kendisine yakışan bir heyeti içtimaiyeye mazhar olacaktır.’

Milletleri Uyandırdı

‘Doğudan şimdi doğacak olan güneşe bakınız.Bugün günün ağardığını nasıl görüyorsam, uzaktan bütün Doğu milletlerinin de uyanışlarını öyle görüyorum.Bu milletler bütün güçlüklere ve bütün engellere rağmen muzaffer olacaklar ve kendilerini bekleyen geleceğe ulaşacaklardır.Sömürgecilik ve emperyalizm yeryüzünden yok olacak ve yerine milletler arasında hiçbir renk, din ve ırk farkı gözetmeyen yeni bir uyum ve işbirliği çağı hâkim olacaktır.Atatürk’ü bir hatıra olarak anma ve yasını tutma yanlışı arkada kalmıştır. Bugün en büyük mutluluk ve iyimserliğimiz, O’nun bir program ve eylem kılavuzu olarak yolumuzu aydınlatıyor olmasıdır.Büyük önderimizin aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde, bir kez daha bu inanç ve ışıkla, onu sonsuz minnetle anıyor; devrimleri, hatıraları ve eseri Türkiye Cumhuriyeti önünde, saygıyla…

Aziz Hatırası…

10 Kasımlar, Atatürk’ün bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesine ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesiledir.Bizlere bıraktığı büyük mirasın sahipleri olarak 10 Kasım gününde, O’nu kaybetmenin hüznünü yaşarken, bir yandan da ülkemiz için canla başla çalışıyor, bizlere işaret ettiği muasır medeniyet yolunda kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz…

O’nun aziz hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün; herkese düşen en büyük görev; O’nun ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve böylece ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır.Gazi Mustafa Kemal Atatürk; kahraman bir komutan, muktedir bir politikacı ve büyük bir devlet adamı olarak çok önemli hizmetler ifa etmiştir.

Türk milletinin kudret ve haşmetinden aldığı güçle, emperyalist mihraklara karşı verilen istiklal mücadelesinin hazırlayıcısı ve uygulayıcısı olarak, Türk tarihinin şahit olduğu en mümtaz kişilerden birisidir.Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır.Atatürk, yeteneklerini ve dehâsını milleti için kullanmış, komutan, inkılâpçı, lider ve devlet adamı olarak kendisini büyük Türk milletinin bekasına adamış; askerî ve siyasî hamleleri ile Türkiye Cumhuriyeti’ne şekil veren temel düşünce ve görüşlerin mimarı olmuştur.En güç koşullar altında bile insanımıza güvenilmesi, umudun hiçbir zaman yitirilmemesi gerektiğini bizlere öğretmiş ve milletimizin neleri başarabileceğini herkese göstermiştir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmirli depremzedeler için kurulacak konteyner kente destek olmak için çalışmalarını hızlandırdı. Türkerler Holding tarafından bağışlanan 100 konteyner ev İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Gaziemir’deki Fuar İzmir alanına indirilmeye başlandı. Konteyner evler AFAD koordinasyonuyla İzmir’de kurulacak konteyner kente nakledilecek.

Büyükşehir Belediyesi Bayraklı 46 bin metrekarelik alana kurulmaya başlanan 5 bin kişilik konteynır kentin altyapı çalışmalarını da yürütüyor. Büyükşehir ekipleri alan düzenlemesinde çıkan hafriyat malzemelerini topladı; alınan malzemeler Çiğli Harmandalı Düzenli Atık Depolama ve Biyogaz Tesisi’nde üst örtü olarak kullanılacak. Alanda İZSU Genel Müdürlüğü tarafından içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarıyla ilgili çalışma da başladı, tüm çalışmaların hafta sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Depremzedenin En Çok Bunlara İhtiyacı Var

İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremin yaralarını sarmak için tüm imkânlarını seferber ederken, bir yandan da başlattığı kampanya kapsamında gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Yardımseverlerin, bağışlarını en verimli şekilde yapabilmesi için ihtiyaç listesi de oluşturuldu.

İzmir’de depremin ardından kurulan çadırlarda yüzlerce kişi konaklıyor. Bu insanlara bir yandan kış öncesi başlarını sokacak evler ayarlanmaya gayret edilirken; öte yandan da başta gıda ve hijyen malzemeleri olmak üzere tüm ihtiyaçların eksiksiz karşılanmasına çalışılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, başlattığı Bir Kira Bir Yuva kampanyasıyla depremzedelerin beşer aylık kiralarını toplamayı hedefliyor. Diğer taraftan, Biz Varız Dayanışması kapsamında Biz İzmir sanal platformu ve Halkın Bakkalı üzerinden başlatılan yardım kampanyası da devam ediyor. İyiliksever vatandaşlar, hazır gıda ve hijyen paketlerinden satın alarak, deprem mağdurlarına destek oluyor.

Fuar İzmir’e Teslim Edilebilir

Depremzedelere, kampanyalar dışında el uzatmak isteyen kişiler, sivil toplum kuruluşları ve şirketler de imkânları ölçüsünde yardımlar yapıyor. Fuar İzmir D Holü’nde kabul edilen bu malzemeler de Büyükşehir Belediyesi’nin planlaması ve koordinasyonu ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Özel olarak yardım yapmak isteyen kişi ve kuruluşların, yardım için ayırdıkları nakiti, en doğru şekilde kullanabilmesi için bir “acil ihtiyaç listesi” de hazırlandı.

Depremzedeler için ihtiyaç listesi şöyle:Yeni koruyucu kıyafet (Kazaki polar, içlik, eldiven, bere, atkı vs.), termal giysiler, çocuk botu, yetişkin botu, ayakkabı, çocuk mont, yetişkin montu, yağmurluk, şemsiye, çay, şeker, sahra hastanesi yatağı (kampet), tüplü dış mekân ısıtıcı, palmiye tipi soba için tüp, cep sobası,çadır içi pilli aydınlatma, çadır içi aydınlatmaya uygun pil, 2 kilogramlık yangın tüpü, kamp sandalyesi, plastik masa, tek kullanımlık banyo havlusu, el havlusu, kolonya, ilkyardım seti, mobil tuvalet, mobil duş, dezenfektan ve eğitim için tablet.Konutlara yerleştirilecek depremzedeler için ihtiyaç listesi şöyle: Karyola ve yatak, yorgan, yastık, nevresim takımı, çamaşır makinesi, buzdolabı, ocak, fırın, bulaşık makinesi, termosifon ve televizyon.gibi malzemelerin verilmesi ön görülüyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
- 10 Şubat 2024
- 7 Şubat 2024
GÜNDEME DAİR - 3 Şubat 2024
- 1 Şubat 2024
GÜNDEME DAİR - 16 Ocak 2024
- 28 Aralık 2023
GÜNDEME DAİR - 21 Aralık 2023
GÜNDEME DAİR - 13 Aralık 2023
GÜNDEME DAİR - 8 Aralık 2023
- 1 Aralık 2023
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ