Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Ödemiş’te Hangi Caddelerde Sigara İçmek Yasak

Reklam

12 Kasım 2020 tarihli Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar ile Koronavirüs önlemleri çerçevesinde, bir takım  atılan adımlarla sigara içmenin yasak olduğu yerler belirlendi.

ÖDEMİŞ’TE SİGARA İÇMENİN YASAK OLDUĞU YERLER

Ödemiş Kaymakamlığı alınan verilere göre sigara yasağının getirileceği yerler,Saraçoğlu Caddesi, Enstitü Caddesi,  Hürriyet Caddesi, Ordu Caddesi,  Atatürk Caddesi, Gazi Caddesi, Mithatpaşa Caddesi,  Adnan Menderes Bulvarı, Ulus Meydanı

YASAK NERELERİ KAPSIYOR?

İçişleri Bakanlığı’nın, 81 ilin valiliğine gönderdiği ‘Koronavirüs Tedbirleri’ konulu ek genelgeye göre, il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarınca belirlenecek cadde, sokak, meydan, park, bahçe, toplu ulaşım araç duraklarında sigara içilmeyecek. Sahil bandında, piknik alanında, fabrikalarda da toplu olarak bir araya gelindiğinde sigara yasağı uygulanacak. Ayrıca, toplu bir şekilde bir araya gelen kişiler de sigara içemeyecek.Örneğin bir işyerinin, alışveriş merkezinin önünde, cadde veya sokak başlarında toplu olarak bir araya gelerek sigara içilemeyecek.

CAFE-RESTORANLAR DAHİL Mİ?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen sigara yasağı mekanları kapsamıyor. Buna göre açık alanları veya bahçeleri bulunan mekanlarda sigara içilebilecek. Ancak mekanın önüne çıkılarak toplu halde bir arada bulunarak sigara içilmesi yasak olacak.

NASIL UYGULANACAK?

Sigara içme yasağının uygulanacağı alanları il ve ilçe hıfzıssıhha kurulları belirleyecek. Denetimler ise kolluk kuvvetleri (polis-jandarma-bekçi) ile Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde oluşturulan ‘Mahalle Denetim Ekipleri’ tarafından yapılacak.

UYMAYANA CEZASI NE?

Yasağa uymayanlara Kabahatler Kanunu’nun 32’nci ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddeleri kapsamında işlem yapılacak. Ülke genelinde açık alanlarda sigara içme yasağına uymayanlara kesilecek para cezası 900 TL olarak sabitlendi. Maske takmayanlara da aynı ceza kesiliyor.

HAPİS CEZASI VAR MI?

Uyarılara ve para cezasına rağmen yasağa uymayanlara ayrıca Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 195’inci maddesi kapsamında işlem yapılacak. TCK’nın 195’inci maddesi 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ