Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

‘Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi’ Kitabının Dağıtımı Devam Ediyor

Reklam

Yörüklerin Kültürü ve Tarihi Bu Kitapta

Aliağa Belediyesi’nin ‘Oku, Okut’ kampanyası kapsamında kitapseverlere Ocak ayı kitabı olarak sunduğu 156 sayfalık ‘Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi’nin dağıtımı tüm hızıyla devam ediyor. Kitapseverler, Anadolu’nun ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mayası olan Yörüklerin tarihini konu alan eseri Aliağa Belediyesi Merkez Hizmet Binası zemin katında faaliyet gösteren Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden ücretsiz olarak temin edebiliyor.

Aliağa Kent Kitaplığı’nın 13.Yayını olan eser, Aliağa ve çevresindeki bin yıllık Yörük kültürünü araştırmak, öğrenmek, yaşatmak ve geleceğe taşımak için Aliağa Belediyesi tarafından hazırlandı. Eser, daha önce ‘Aliağa: Cumhuriyet Dönemi’, ‘Aliağa Çevresi ile Birlikte Güzelhisar’ ve ‘Su, Deniz, Gediz: Foça’ adlı kitaplarında yazarlığını da yapan eğitimci, yerel araştırmacı Cevat Yıldırım tarafından kaleme alındı.

Aliağa Kent Kitaplığı’nın nadide eserlerinden olan kitap, sadece Aliağa ve çevresindeki Yörükler açısından değil, Anadolu coğrafyasındaki tüm Yörüklerin tarihiyle ilgili önemli bilgiler barındırıyor.

Dijital Versiyonları Online Olarak Yayınlandı

‘Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi’nin dijital versiyonları da Aliağa dışında ikamet eden kitapseverler için Aliağa Belediyesi’nin resmi internet sayfasına yüklendi. Okuyucular, kitabı https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-kent-kitapligi linki üzerinden online olarak okuyabildikleri gibi bilgisayar ve mobil cihazlarına da indirebiliyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ