Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Beydağ Barajı’na Can Suyu

Reklam

Küçük Menderes Ovası’nın kalbi “Beydağ Barajı’na can suyu geldi. 120 bin dekar araziyi sulayan dev baraja yılda 14.5 milyon m3 ilave su sağlayacak “Beydağ Barajı ilave Su Temin Projesi” 1. Kademe inşaatı tamamlandı. 

ÖDEMİŞLİ ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Yaklaşık 120 bin dekar araziyi borulu basınçlı sistemle sulayan Beydağ Barajı’na ilave su geldi. Baraj havzasına yılda ortalama 14,5 milyon m3 su sağlayacak “Beydağ Barajı İlave Su Temin Projesi’ 1. Kademe inşaatı bitirildi. Beydağ Barajı’na  Mutaflar (Tasavra) ve Abu Hayat Çaylarından su aktarılmaya başlandı.

YILDA 14,5 MİLYON M3 SU VERİLECEK

%100 gerçekleşme oranına ulaşılan proje ile Mutaflar (Tasavra) Çayı’nın havzasına Dudunun, Tabaklar ve Mutaflar Regülatörleri,  Abu-hayat Çayı havzasına ise Abu-hayat ve Uzunoluk ve  Kanlı regülatörleri inşa edildi.  Proje kapsamında 10.333 metre iletim hattı inşa edildi. İki havzanın suyu 1200 ve 1800’lük borularla baraj havzasına ulaştırıldı. Ve 248 milyon m3 su tutma kapasitesi ile Küçük Menderes Ovası’na adeta kalbi olan baraja ilave su teminine başlandı.

ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK

Proje ile İzmir’in en büyük sulama barajı olan Beydağ Barajı’na her yıl Mutaflar (Tasavra) Çayı havzasından 12, Abu-hayat Çayı havzasından ise 2.5 milyon m3 olmak üzere toplam 14.5 milyon m3 ilave su temin edilecek.

Küresel ısınmaya bağlı mevsim değişiklikleri nedeniyle havzanın yeterli yağış alamaması Beydağ Barajı’nda ki su seviyesi oranlarını özellikle yaz aylarında bir hayli düşürüyordu. Proje ile dev barajda artık daha çok su birikecek. Ödemişli üretici daha çok sulama imkanına kavuşacak.

120 BİN DEKAR ARAZİ SULANIYOR

3’te 2’si tamamlanan Ödemiş-Beydağ Sulama Projesi ile şu anda 120 bin dekar arazi basınçlı borulu sistem ile sulanıyor Proje tamamlandığında Beydağ Barajı Küçük Menderes Ovası’nda 196 bin 650 dekar araziye hayat verecek.

Haber : Cengiz Türkavcı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ