Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Gıda Enflasyonuna Farklı Bir Çözüm

Reklam

ÇÖKEN ESNAF NE OLACAK?

Ödemiş  Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı İlk defa PTT Ayçiçek yağı, un, şeker, yağ, tuz, bal, salça ve bakliyat satacağı konusuna değinerek “Yanlış değil. Doğru haber. Gıda güvenliği için ucuz gıda yani. Sebebini sorgulamadan esas etkeni bilmeden yapılan popülist bir hareket. Umarım yapılmaz.Güya hem devlet kurumlarını zora sokar hem de asıl çözümü gözden kaçırır. Sonuçta görev zararı devlete yazılır hep beraber öderiz ve küçük esnaf tamamen can verir.”

“ZATEN KÜÇÜK ESNAF CAN ÇEKİŞİYORDU.”

“Bu karar alanlar hiç küçük esnaf ne düşünüyor nasıl etkilenir diye düşündüler mi acaba.Tamam fahiş fiyata karşıyız ama kimse kimseye zorla bir mal da satmıyor. Amaç fakirlere ucuz gıda vermekse eğer öncelikle,Bugün asgari ücret açlık sınırının altında maalesef.Ayrıca güvenli sürdürülebilir bir gıda politikası için tarıma üreticiye üretime kırsal alana çevreye destek ve önem vermemiz gerekiyor.Bu alanları ihya etmemiz lazım.En ufak bir krizde ithalatla çözüm buluyorsak o zaman tarımda kırsalda gıdada üretim yapacak insan bulamazsın ve gıdada da dışa bağımlı değişken spekülatif hareketlere boyun eğersiniz Bugünkü gibi akla gelmeyecek nafile çözümlerle çare arayışlarına girersiniz.”

“TARIM KIRSAL KALKINMADAN SAĞLIKLI GIDA POLİTİKASI OLAMAZ”

“Öncelikle sürdürülebilir planlı kontrollü ve yerel değerleri yücelten bir tarım politikasının kurulması esastır. Tarım politikalarını siyasete alet etmeden bilimsel yönetimle ve en az Gayri safi yurt içi hasılanın % 1’i kadar destekle  kırsalı kalkındırarak bunu yapabiliriz.Yani tarımda yıllık yaklaşık 50 katrilyon destek gerekiyor ve öncelikle mücbir sebep haricinde ithalat yapmamız da lazım.Türkiyede tarımda üreticisi veterineri mühendisi odası borsası ve başka bileşenleriyle çok iyi bir birikim var. Bu hedefleri varılan değerlerle çok rahat başarabiliriz. Ama tarımı siyasete alet etmeden, gerekli desteği vererek ve kendi değerlerimizin üzerindedir.” Dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ