Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

  BİRGİ MAHALLESİNDEKİ ESNAFLARIN ÇÖZÜM  VE ÖNERİLERİ MASAYA YATIRILDI

Reklam

 Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve beraberindeki, Belediye Başkan Yardımcıları Feridun Azeroğlu  Özay Kaptan, Ufuk Kızıler, Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Esnaf Odası Başkanı Hülya Çavuş’un katılımının  yanında  Birgi Mahallesindeki  pansiyon, cafe, kahvehane, fırın ve çeşitli işletmelerinin sahipleri  Birgi Belediye Düğün  salonunda gerçekleşen  toplantıya katıldılar.  Başkan   Eriş ilk olarak Birgi ile izlenimlerini paylaştı.

  BİRGİ DÜĞÜN SALONUNDA, GERÇEKLEŞEN TOPLANTIDA  BİRGİ MAHALLESİNDEKİ İŞLETME SAHİPLERİ İSTEK, TALEPLERİNİ, VE  ÖNERİLERİNİ GÜNDEME GETİRDİLER.

 Birgi Belediye Düğün  Salonunda gerçekleşen   Esnaf ve Belediye buluşmasında ilk olarak konuşan Ödemiş Belediye Başkanı  Mehmet Eriş  “ Bilindiği üzere, Pandemi kötü etkisini sizlerde yaşadınız. Kemiklerinize, yüreğinize kadar hissettiniz. Hele ki geçimi bu işe bağlı olarak devam ediyorsa aile olarak ta zor günler yaşıyorsunuz. Bu durum Ödemiştede böyle Türkiye’nin her yerinde böyle, dışımızdaki etkiler bizi ne kadar etkiliyorsa biz beraber olursak geleceğe birlikte hazırlana bilirsek bazı olayları kolay aşabiliriz. Birbirimizi hangi yönde eksiği varsa tamamlayabiliriz. Sizler burada yaşayıp sorunları gördüğünüz için, sizin bu konuda söyleyeceğiniz çok şeyler var. Göreve geldiğimiz günden buyana güzel işler yapıldı. Buraya gelenler daha iyiyi istiyorlar. Onların her gelişi bizim iyiliğimize, ekonomik olarak siz ne kadar iyi olursanız daha iyi hizmet verirsiniz. Bozdağ, Gölcük, Lübbey de turizmin bir parçası olmaya devam ediyor. Bademlide turizmin bir başka parçası Birgi’ye kardeş özellikleri olan beldemiz.”dedi.

ÖDEMİŞ  BELEDİYE BAŞKANI ERİŞ “ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE  ATV’NİN BİR DİZİ ÇEKİMİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR.”

 Tarihi Birgi’nin mimari açısından ve  içinde barındırdığı tarihi özellikleri açısından önemine değinen  Başkan  Eriş “  Birgi’nin  geçmişten günümüze kadar uzanan bir çok zenginlikleri vardır.Bu tüm zenginlikleri birleştirebilme adına bize düşen dışımızda bize destek verebilecek olan Türsav gibi, ama sürekliliğinden hepimiz korktuk. Sosyal medya aracılığıyla birbirimizden haberdar olabiliyoruz. 29 ekimde bizde Ticaret Odasının karşısı,kargaşlıkmevkisi dediğimiz yerde incir satış merkezi olan yerimiz turizm ofisi olarak düzenlendi restore edildi. Aynı zamanda üst katını ipek müzesi olarak açtık. Orada arkadaşlarımız Ödemiş e gelen misafirlerimizi ağırlamak, bilgilendirmek ve yönlendirmek için görevli. Birgi’nin asıl giriş kapısı orası buraya gelinceye kadar Arasta çarşısına girebilir, Katırcılar çarşısını gezebilir kasap hali üzerinden çarşıda el sanatları pazarımızı gezebilir. Ve aracını binerek kent müzemize uğraya bilir ve buraya doğru gelebilir. Yeni projemiz ise biz çatı olarak gördüğümüz müzenin yanında bir kondisyon var.  Ve Doğal olana, yerel olana dönüşün yükselişe geçtiği bir dönemdeyiz ve Birgi hem tarihiyle hem de bu yönüyle çok şanslı. Birgi’ye gelen konuklarımız hoş karşılandığında ve en iyi şekilde ağırlandığında Birgi daha mutlu olur. Taşı toprağı da mutlu olur, insanı da mutlu olur. Bu anlamda esnaflarımızın ve işletmelerimizin her zaman daha iyisini yapmak üzere hareket edeceğini düşünüyorum. İzmir Büyükşehir Belediyemizin Meslek Fabrikasıyla da Birgi’de turizm için güzel eğitim faaliyetleri yapabiliriz. Daha çok insanımızın turizmde istihdam edilmesi adına çok önemli. Birgi, Bozdağ, Gölcük, Lübbey, Bademli ve Kayaköy gibi birçok turistik zenginliğimizi hem koruyup hem tanıtıp hem de turizme kazandırarak kent ekonomimizi turizmle güçlendirmek en önemli hedeflerimiz arasında. Bizi biz yapan özelliklerimizi, yerel zenginliklerimizi öne çıkartarak ve marka değerini artırarak Ödemiş’in turizmde hak ettiği noktaya gelmesi içinde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”dedi.

BAŞKAN  ERİŞ “ ÖDEMİŞ’İN TÜM TURİZM MERKEZLERİNİ ÖNEMSİYORUZ.”

Ödemiş’in  tüm turizm merkezlerini önemsediklerini kaydeden  Ödemiş Belediye Başkanı  Mehmet Eriş “  Ödemiş’in  tarım  ve hayvancılıktaki başarı özelliğinin yanında ayrıca  turizm açısından bir çok özellikleri vardır.  Bizler de  Ödemiş Belediyesi  olarak turizm merkezlerin de, tanıtımı ve ekonomik anlamda gelişiminde, kendi üzerimize düşeni yapmak istiyoruz.”dedi.

BAŞKAN  ERİŞ’İN KONUŞMASININ  ARDINDAN BİRGİ’Lİ İŞLETMECİLER SÖZ ALARAK BİRGİ İÇİN ÖNERİLERİNİ GÜNDEME GETİRDİLER.

    Birgi Düğün salonunda,gerçekleşen toplantıda  Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in konuşmalarının ardından  Birgi li işletmeciler kendi çözüm önerilerini gündeme  getirdiler.

Birgi’li  işletmecilerdenve aynı zamanda Birgi Mahallesinin tanıtıcı çalışmalarında gönüllü olarak yer alan Yaşar  Günaydın  Birgi’nin ileriye dönük önemli bir yer olduğunu ifade ederek “ Uzun yıllardan  beri Birgi Mahallesinde bulunmaktayım. Buradaki ilşetmenin yanında ayrıca  Kırsal Turizm Derneğinin  Birgi temsilcisiyim.  Burada  özelliklepandemi sonrasında yaşanacak yoğunluğa hazırlıklı  olmamız  gerektiğine inanıyorum. Bunun  yanında ayrıca  özellikle hafta sonları  trafik yoğunluğunun olacağını düşünürsek  hafta sonları  dışardan gelecek  büyük otobüslerin  mahalle için den  geçmesi sağlanarak  yukarıdaki  İmam-I Birgi nin oradaki otopark ta, küçük araçlar için de  girişteki Birgi Fazlı Alpay  Sağlık Lisesinin hemen yanındaki yere otopark’a konulmasıyla  Birgi deki yaşanan  otopark sorunu ortadan kaldırılacaktır.

    Birgi li değerli vatandaşlarımızın  kendine ait araçları yine mahalle için de kalmasında sakınca olacağını zannetmiyorum. Sadece  Birgi ye  hafta sonları gelenler için  araç trafiğine kapalı olmasının bir nebze olsun trafik yoğunluğunu azaltacaktır. Pandemi sonrasında yaşanacak olan normalleşme sürecine göre bir hareketliliğin yaşanacağına inanıyorum.”

  İŞLETMECİ GÜNAYDIN “ ÖZELLİKLE İŞLETMELERDE HİZMET KALİTESİNİN ARTTIRILMASINA YÖNELİK EĞİTİM ÇALIŞMALARIN YAPILMASININ YARARLI  OLACAĞINA İNANIYORUM.”

   Birgi Mahallesinin  Kırsal  Turizm Derneği Birgi Temsilcisi  Günaydın  Birgi de, işletmelerin hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik eğitim  çalışmaları  yapılabilir. Bu konuda  bu hizmet kalitesinin  eğitimine yönelik çalışmaların  yapılmasının iyi bir katkı olacağını düşünüyorum.Birgi  her yönüyle  Ege ve Türkiye  genelinde taşıdığı tüm özellikleri ile önemli bir yer konumunu   taşımaya devam etmektedir.”dedi.

  Birgi Mahallesinin  esnaflarından  Erdem  Tok   tabelalardan daha ziyade Birgi ye gelenlerin nereye gidebilecekler. Bu konu da çalışmalar yapılabilir. Buradaki çam ağaçlarının gerekli ilaçlanmasının yararlı olacağını düşünüyorum. Birgi nin  sadece  yukarıda Camii önündeki işletmelerden  olmadığını  gerek çarşıdaki ve gerekse Birgi nin  tüm bulunan  esnafların homejen şekilde ortak faydalanması gerektiğine inanıyorum. “dedi.

         BİRGİ Lİ  BAYAN İŞLETMECİLER  BAŞKAN ERİŞ’TEN  YABANCI DİL KURSUNUN  VERİLMESİNİ İSTEDİLER.

  Birgi de işletmecilere yönelik gerçekleşen  geniş kapsamlı  toplantı da,  Başkan  Eriş   Birgi  için neler  yapabileceklerini  ve esnafların  kendilerine ilettiği çözüm önerilerini önemsediklerini ifade etti.

 Toplantıda öne çıkan  başlıklar arasında  yer alan  Birgi li bazı bayan işletmecilerin  özellikle  yabancı turistlerin  geldiklerinde iletişim eksikliği  yaşadıkları ve bu konuda  Ödemiş Belediyesinden imkanlar dahilinde işletmelere yönelik yabancı dil kursunun verilmesinin  yararlı olacağını ifade ettiler.

Başkan  Eriş  yabancı  dil kursunu gerekirse vermeye hazır olduklarını ifade ederek “   Birgi ye sizlerin de ifade ettiği gibi  sadece  Türkiyenin  dört bir köşesinden değil zaman zaman çeşitli ülkelerden  de, buraya turistler  konuk olarak gelebilirler. Bu konuda sizlerin de talepleri doğrultusunda  Ödemiş Belediyesi olarak  yabancı dil kursunu burada verebiliriz. Bu çözüm  önerisinin de Birgi adına önemli olduğunu düşünüyorum. Dedi.

Birgi  Mahallesi  Muhtarı  Mutlu  Sulukan  yapılan toplantıdaki çözüm önerilerinin önemli olduğunu dile getirerek “ Birgi Mahalle  Muhtarlığı olarak da,  üzerimize  ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu toplantıda değerli esnaf işletmecilerilerimizin  çözüm  önerilerinin de  Ödemiş Belediyesi tarafından en iyi şekilde değerlendirileceğine inanıyorum. Birgi  Mahallemizde normalleşme süreci içersinde eski hareketliliğini kazanacağına inanıyorum.”dedi.

  Haber &Fotoğraflar : Turgay Konuralp

İlk gelen insanları hem bilgilendirme hemde birbirini beklerken hoşsohbet zaman geçirme adına ağırlayacağız. Bunların hepsi Birgi’ye gelirken yolu kolaylaştırmak için  yapılıyor. Burada diziler çekildi. Yine görüşmelerimizin devam ettiği ATV nin çekeceği bir dizi, için görüşmelerimiz devam ediyor. Ödemiş te çekilse bile yine bir çok sahnesinin Birgi’de çekileceğini düşünüyoruz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ