Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni Hükümet Meydanında Gerçekleşti

Reklam

Ödemiş Hükümet Meydanında gerçekleşen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Törenine,  Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Ödemiş ilçe Kaymakamı Fatih Aksoy ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş tarafından çelenklerin konulması yer aldı.

GÜNÜN ANLAM ve ÖNEMİNİ ANLATAN KONUŞMAYI ÖDEMİŞ ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKAN VEKİLİ PER. AST. KIDEMLİ  ÜSTÇAVUŞ MEHMET UÇAR GERÇEKLEŞTİRDİ

Günün anlam ve önemini Ödemiş Askerlik Şubesi Personel Asb. Kd. Üstçvş. Şube Başkan Vekili Mehmet Uçar yaptı.

Uçar “18 Mart Şehitleri anma günü vesilesiyle bir araya geldiğimiz bu anlamlı ve özel günde: bu toprakları bize vatan kılmak için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete göç eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygı ile anıyoruz.

Vatanın ne kadar kıymetli, ne kadar güzel bir nimet olduğunu çevremize bakıp yurtlanandan, yuvalarından uzaklara savrulan ve hemen her köşe başında karşımıza çıkan insanlara bakarak bile anlayabiliriz. Lakin her nimetin bir bedeli vardır. Kıymeti bilinmeyen her nimet zail olur, elimizden uçup gidiverir. Bunun içinde her birimiz tarih şuuru, bayrak ve vatan mefhumları üzerinde derinlikli düşünmeli, yaptığımız her görevi, icra ettiğimiz her vazifeyi bir ibadet bilinci içerisinde yerine getirmeli, vatana olan borcumuzun hiç olmazsa bir kısmı ödeyebilmek için azami gayret göstermeliyiz. Aziz milletimizi haritadan silmek için var güçleriyle üstümüze gelen, bizleri yok etmek için her türlü imkanı seferber eden işgal güçlerine karşı ömrünün en güzel çağlarında vatan uğruna ölüme seve seve koşan ve nihayetinde vatanımızı düşmana çiğnetmeyip, tarihe “Çanakkale Geçilmez” mührünü kazıyan şerefli ve asil ecdadın torunları olarak bizlerde bugün aynı azim ve kararlılıkla “Çanakkale Geçilmez, Çanakkale Vazgeçilmez” diyoruz.

Her şeyin telafisi mümkündür. Her eksiklik tamamlanır, her sorun çözülür. Lakin vatan söz konusu olduğunda en küçük bir ihmalkârlık, basit bir vurdumduymazlık başımızı beladan belaya sokabilir. Dünya haritasını önümüze koyup baktığımızda bedeli en ağır şekilde ödenmiş toprakların bu topraklar olduğu aşikârdır. Her bir karesi şehitlerin kanlarıyla bereketlenmiş bu toprakların payidar olması için bütün varlığımız fedadır. Ezanlar susmasın. Bayrak inmesin diyorsak Çanakkale ruhunu, Çanakkale bilincini her daim dipdiri tutmak boynumuzun borcudur. Son olarak uykusuz gecelerde bir lokma ekmekle, vatan toprağında ölümsüzleşen tüm şehitlerimizi rahmetle, dua ile anıyor, manevi huzurlarınızda saygı ile eğiliyoruz. Onların emanetlerine tüm varlığımızla sahip çıkıyor, milletimiz adına aydınlık bir geleceğe doğru umutla, heyecan ile yürüyoruz. Ruhlan şad olsun.” dedi.

18  Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma haftası kapsamında, Hatipoğlu Mustafa Erdem Ortaokulunda düzenlenen Şiir ve Kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri ve hediyeleri Ödemiş İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Tugan Sarıca, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet  Eriş tarafından takdim edildi.

Yapılan törene Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca,Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüsnü Korkmaz, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü  Hasan Özge, Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu ile kamu kurum ve siyasi parti ilçe başkanları katıldılar.

Haber: Turgay  Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ