Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Orman Haftasında Fidan Dikimi Gerçekleşti

Reklam

Ödemiş Belediyesinin Orman Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikte İlçeye bağlı Günlüce Mahallesi yolunda Taypark At Yarış alanındaki mevkiinde, fidan dikimi gerçekleştirildi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Orman Haftası kapsamında Bugün 60 fidan diktiklerini ifade ederek gazetecilere yaptığı açıklamada  “Süs elması ve ipekböcekçiliğinde kullanılan dut fidanlarını diktik. Bu şekilde hem İpek börekçiliğini destekliyoruz Hem de o kurtçuklarımızın beslenmelerini sağlama adına da bulabildiğimiz her alanda dikmeye çalışıyoruz. Üçkonak ve Gölcük mahallelerimizde dutluk arazilerimiz var. Yine Tarım Orman Bakanlığımızın vermiş olduğu yine Gölcük yolu üzerinde arazimizde de var. Burayı piknik alanı olarak her zaman yarışa gelinmez insanlar aileleriyle gelip piknik yapmaları için hazır bir alan, merkezin sıcağından kaçarak böyle bir alanda hoşça vakit geçirebilirler.” ifadelerinde bulundu.

Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı “Ödemiş belediyesiyle beraber burada fidan dikme etkinliğine katıldık. Buradaki amaç kamuoyunda yeşilin ormanın bilincini yaymak ve önemini tekrar hatırlatmak olmalı, son dönemde özellikle tarımdaki kentleşmedeki yanlış gelişmelerle yanlış politikalarla yeşilimizi ormanımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Nüfusumuz artıyor. Yeşilliğe, ormana hasret hale geldik. Bireysel ve kurumsal anlamda ülke olarak yeşili korumamız ve çoğaltmamız gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Ödemiş Belediyesinin Orman Haftası nedeniyle düzenlediği fidan dikimi etkinliğinde toplam 60 adet dut ve süs elması fidanları Belediye personeli tarafından dikimi gerçekleştirilerek toprakla buluşturuldu.

Haber :  Turgay  Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ