Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Balkan Göçmenlerinden Slovenya Başbakanına Kınama

Reklam

Ödemiş Balkan Göçmenleri Kültürü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu adına açıklamada bulunan Dernek Basın Sözcüsü Cengiz Türkavcı, Slovenya Başbakanı JanezJansa’nın AB konseyine gönderdiği raporun kabul edilemez olduğunu, belgenin Balkan’larda savaş çıkartmak amacında olduğunu belirterek, Bosna-Hersek’in toprak bütünlüğüne göz koyma cesareti gösteren JanezJansa’yı kınama mesajı yayımladı.

İşte o kınama;

“Slovenya’nın, İslam karşıtı Başbakanı JanezJansa’nın Bosna Hersek’in parçalanmasını öngören bir belgeyi AB Konseyi’ne gönderdiği bazı basın yayın organlarında yer alması bizleri fazlasıyla rahatsız etmiştir. Slovenya Başbakanı JanezJansa Müslüman Boşnak’lara soykırım yapan elleri kanlı Sırp’ları çok seviyorsa Slovenya’yı Sırbistan’a bağlasın.

Bosna Hersek’in toprak bütünlüğüne göz koymak ahmaklıktır. Bosna Hersek’in sınırlarını değiştirmek istiyorlar. Kan dökerek yapamadıklarını şimdi masa başında mı yapmak istiyorsunuz?

Kana Susamış Slovenya Başbakanı JanezJansa’in hedefi savaş çıkarmak mı? 1992-1995 yılları arasında silahsız masum Müslüman Boşnak’lara Sırp’ların uyguladığı soykırımda sessiz kalan JanezJansa şimdi savaş çığırtkanlığı yapıyor. Bosna’nın haritadan silinmesini öngören belge ortaya çıktı. Bosna-Hersek’i kimler haritadan silmek istiyor. Buna kimse cesaret etmeye kalkmasın.

Bu tür girişimler kimler tarafından gelirse gelsin kesinlikle kabul görmeyecektir. Jansa kendini ne zannediyor ve ortada hiçbir şey yokken böyle saçma bir çıkış yapıyor. Bu çıkışıyla kimlere hizmet ediyor. Bu proje kesinlikle kabul edilemez bir proje. O topraklarda sizlerden önce Boşnak’lar vardı bunu unutmayın! Yine söylüyoruz. Eğer Sırp’ları bu kadar çok seviyorsanız Slovenya’yı Sırp’lara verin rahatlayın. Başka ülkenin toprakları hakkında konuşma hakkını nereden buluyorsunuz. Bu hadsizliktir, densizliktir, Savaş çığırtkanlığı yapmaktır.”

Haber : Emine Toktaş

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ