Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Ödemiş’te Kınalı Keklik Salımı Gerçekleştirildi

Reklam

Tarım ve Orman Bakanlığının desteklediği  doğaya  keklik salımları Türkiye genelinde devam ederken Tarım ve Orman Bakanlığı 4. bölge Müdürlüğü Doğa Koruma İzmir İl Milli Parklar Şube Müdürlüğü Ödemiş İlçe Şefliği ekiplerince Ödemiş’e bağlı 7 farklı mahallede doğaya kınalı keklik salımları gerçekleştirildi.

Bozdağ Mahalle Muhtarlığı muhtar azalarından Osman İde “Mahallemizin doğanın en güzel yerine   Doğa Koruma Milli Parklar Ekipleri tarafından kınalı keklik cinsi  hayvanlar doğaya salındı. Kınalı kekliklerin doğaya salınmasıyla cıvıl cıvıl sesler gelmeye başlaması  Bozdağ adına güzel bir çalışma oldu. Doğa Koruma Milli parklar ekiplerine  ve şefimiz Mehmet Ali Kırlıoğlu’na katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Gölcük, Bozdağ, Ovacık, Tekke, Ardıcak, Çamyayla ve Horzum Mahallelerine  toplamda 175 kınalı keklik  salımı gerçekleştirildi. Doğa Koruma  Milli Parklar Ödemiş İlçe Şefi Mehmet Ali Kırlıoğlu  ve ekiplerinin görev aldığı kınalı keklik salımı yapılan mahallenin muhtarları da kınalı keklik salım çalışmasına katıldılar.

Bozdağ Mahalle Muhtarı  İsmail  Hakkı Balcı “Millî Parklar Genel Müdürlüğüne teşekkür ederiz. Bölgemize 25 tane keklik saldılar şu anda, bölgemizde keklik popilasyonunu artırmak açısından çok iyi bir çalışma oldu. Bu yönde  doğa koruma milli parklar ekiplerine bu desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Tekke Mahalle Muhtarı Mehmet Ataş “Bugün Milli Parklar Şefliği ekipleri Tekke mahallemizin dağına keklik bırakıldı. Bu türlerin yok olmaması için, daha çok üremesi için çalışmalarından dolayı Mehmet Şefimize teşekkür ederiz. Kekliklerin doğa da olması ve sürdürebilirliğin arttırılmasının da önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz”. Dedi.

Gölcük Mahalle Muhtarı Ferit Aynalı “Gölcük mahallemize Milli Parklar tarafından kanatlı hayvanların üremesi amaçlı çalışma başlatıldı. 25 adet keklik salındı. Doğada yaban hayvanlarının üremesi için katkıları bulunan  herkese mahallem adına  teşekkür ediyorum. Bölgemiz geniş bir alan olması açısından  doğada  hayvanların da yaşamlarını bir şekilde sürdürmelerinin önemli olduğunu biliyoruz.” Dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ