Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

TURGAY KONURALP

TURGAY KONURALP

Spor yaparken bir çok alternatif spor dallarını tercih ederiz. Yine sporun içinde var olan Yürüyüşleri her gün aynı rotada yapmak yerine keşiflerde bulunabileceğiniz uzun yollardan, ara sokaklar veya mümkünse parklardan geçmeyi tercih edebilirsiniz. Bu sayede, hem eğlenebilir hem de yeni şeyler keşfederek anın tadını çıkarabilirsiniz.

İşten çıkıp eve gitmek gibi bir zorunluluğun olmadığı tatil günlerinde de kendinize yeni ve daha uzun yürüyüş güzergahları çizip keşfetmenin tadını artırabilirsiniz. Bir yere yetişme zorunluluğunuz olmadığından özgürce yürüyebilir, her zaman bir hedefe ulaşmak için değil, yürüyüşün kendisinden keyif almak için yola çıkmanın ne kadar eğlenceli olduğunu denedikçe görebilirsiniz.

Kısa zamanda fazla efor sarf edip çabuk yorulmamak adına yürüyüş için seçeceğiniz rotada çok dik yokuşlar olmamasına dikkat etmeniz, yürüyüşünüzden keyif almanızı da sağlayacaktır.Etrafınızda bu tip yürüyüşleri yapmak için elverişli rotalar olmayabilir. Bu durumda toplu taşıma ya da varsa arabanız ile ulaşabileceğiniz yerleri tespit edip müsait olduğunuz her gün için yeni bir rota seçebilirsiniz.Yürüyüş konusunu bir disipline oturtmak istiyor ve bir grubun içerisinde yer almayı tercih ediyorsanız özellikle hafta sonlarını değerlendirmek için trekking gruplarına katılabilirsiniz.Ayakta durun ve vücudunuza odaklanarak içinizdeki duyguları hissetmeye çalışın.Ayaklarınızın yere basışını, zemini ve parmaklarınızı hissedin. O andaki dokunma hissini ve içinizde uyandırdığı duyguyu yakalamaya çalışın.

İçinde bulunduğunuz atmosferdeki koku, ses ve diğer duyularınızı harekete geçiren etmenlere odaklanarak yavaşça yürümeye başlayın. Konsantrasyonunuzu bozmadan yürümeye devam edin.

Meditasyon her zaman ağır çekimde olmak zorunda değildir. Vücudunuz ve ruhunuz için en uygun tempoyu belirleyin, her bir adımınıza ve derin nefesinize odaklanmaya çalışın.Zihninize o an ile ilintisiz düşünceler gelmeye başlarsa etrafınızdaki renkleri, kokuları, sesleri ve duyularınızı harekete geçiren odak noktalarını yakalamaya çalışın.İçinde bulunduğunuz an ile uyumu yakalayana kadar belirlediğiniz tempoda yürümeye devam edin. Sonrasında bu egzersizi hayatınıza entegre etmeye ve düzenli olarak tekrarlamaya çalışın.Fiziksel kondisyona sahip olmama, spor sırasında acı çekme, nefessiz kalma, motivasyon düşüklüğü vb. durumlardan çekiniyorsunuz. Yürüyüş, vücudumuzun istençsiz bir şekilde yaptığı bir aktivite olarak herkes tarafından bilinir. Peki, uzun süreli yürüyüşlerde hızlanma konusunda neler biliyorsunuz? Tempolu yürüyüş veya aktif yürüyüş olarak da bilinen bu spor gittikçe önem kazanmaktadır. İyi hissetmek için yapılan yürüyüş (yürüme hızı 4-6 km. veya performans yürüyüşü (yürüme hızı 7-9 km/h) gibi farklı biçimlerde yapılır.Birçok sporun aksine yürüyüş, eklemleri sarsmayan bir spordur: adım atarken ayağınız topuktan başparmağa kadar zeminden kalkar, bu nedenle vücudunuz sürekli zemine temas eder. Hiçbir atlama veya sıçrama hareketi olmadığından yaralanma riski yoktur.Tempolu yürüyüş yaparak, kalp ritminizi hızlandırın. Böylece daha fazla kalori yakarsınız (saatte 300-500 kalori). Yürüyüş sırasında kaslarınızın büyük bir kısmı çalışır: kol kasları, omuz kasları, özellikle de üst bacak ve kalça kasları. Düzenli yürüyüş selülitleri önemli ölçüde azaltır ve bacaklarınızın daha pürüzsüz görünmesini sağlar.

Düzenli yürüyüş yapmak, sağlığınızı güçlendirir: Kan dolaşımınızı hızlandırır ve kalp krizi riskini azaltır. Yürüyüş yapmanın ruhunuz için faydalarıBütün sporlar gevşemenizi, başka şeyler düşünmekten ve sıkıntılardan kurtulmanızı sağlar. Yürüyüş kurallara bağlı bir spor değildir. Özellikle dış mekanda yapılır; kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan da budur. Tek başınıza veya arkadaşlarınızla sosyal bir ortam oluşturarak da yapılabilir.Yürüyüş kolay yapılabilen bir spordur:Sadece yürüyüşe uygun bir ayakkabı ve spor sırasında rahat edeceğiniz bir kıyafetle, spora hazırsınız! Yaşadığınız şehir sizin spor alanınızdır: yer ayırmanıza veya üyelik yaptırmanıza gerek yoktur. Yürüyüş sırasında daha iyi hissetmenizi sağlamak için sağlıklı bir duruş pozisyonu ve doğru ekipman yeterli olacaktır.Meditasyon yapmak dendiğinde aklımıza ilk olarak etrafı mumlarla çevrili sessiz bir odada geniş geniş acelesiz rahatlamak gelse de aslında zihnimizi boşaltmanın bu kadar konfor gerektirmeyen yöntemleri de var. Yürüyüş sırasında meditasyon yapmak gibi.Günlük hayatımızda böyle ortamlara ulaşmamızın her zaman mümkün olmaması yüzünden başka egzersizler denemenin de akıllıca olduğunu söylüyor. Yürüyerek meditasyon yapma fikri de işte tam bu noktada ortaya çıkıyor. Yürürken sakinleşmek, fazla düşünen ve hiperaktivitesi olan kişiler için de ideal, zira yürürken beyin vücudun hareket temposuna uyum sağlamaktadır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
- 17 Nisan 2024
- 15 Nisan 2024
- 8 Nisan 2024
- 4 Nisan 2024
- 1 Nisan 2024
- 29 Mart 2024
- 25 Mart 2024
- 20 Mart 2024
- 18 Mart 2024
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ