Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Tuvallerde Birgi, tuvallerde dayanışma var!

Reklam

Ödemiş Kent Konseyi ve Ödemiş Belediyesi işbirliği ile Birgi’de düzenlenen İncir Zamanı Resim Çalıştayı’nda tuvallere tarihi Birgi yansıtıldı. Ödemişli resim sanatçılarının katıldığı çalıştayda ortaya çıkacak eserler 14 Eylül’de sergilenecek. Resimlerin satışından elde edilen gelir pandemide ekonomik açıdan zarar görmüş ailelerin çocuklarının eğitimine destek için kullanılacak.

Ödemiş Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ödemiş Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi tarafından düzenlenen İncir Zamanı Resim Çalıştayı’na Ödemiş ve çevresinden resim sanatçıları katılım gösterdi. Çalıştay öncesi Dervişağa Kafe’de tanışma ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Birgi temalı resimlerin tuvalleri doldurduğu çalıştayda Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş sanatçıları yalnız bırakmadı.

Çalıştayla ilgili bilgi veren Ödemiş Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Başkanı Nezihe Uzunkol, “Ödemişli sanatçılarımızla bir ilk olarak düzenlediğimiz çalıştayda yer almaktan dolayı çok mutluyuz. Özellikle Birgi gibi tarihi kimliğe sahip bir kentte bu çalıştayı düzenlemek çok anlamlı.

Pandemi günlerindeki kapanma süreçlerinde bizi resim kurtardı diyebiliriz. Resim sanatıyla uğraşanlar için bu böyle oldu. Ruh halimizi resimlerle dinginleştirdik. Madem ki bize böyle terapi oldu dedik diğer insanlar da hislerini böyle paylaşabilsinler istedik. Gerçekten de spiritüel dünyada sanatın ve yapabilmenin çok yeri var. Bugün akademik boyutta arkadaşlarımızla bir aradayız. Ama biz istiyoruz ki toplum boyutunda geniş kitlelerle çalışmalarımız olsun. Resim yapabilecek herkes bize dahil olsun istiyoruz. Sanat akademik bir şey değildir. Belki de ne cevherler var aramızda. En küçük katılımcımız Deniz oldu bugün. Mustafa Ali Kasap hocamızın asistanı oldu. Deniz gibi çocuklarımızı kazanmak istiyoruz. Resim yapmak isteyen herkesi aramızda görmek istiyoruz. Destekleri için Ödemiş Belediye Başkanımız Mehmet Eriş’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Elde edilecek gelirle eğitime destek

Uzunkol, çalıştayda yapılan Birgi resimlerinin 14 Eylül’de sergilendikten sonra satışa sunulacağını belirterek, satışlarla elde edilen gelirin pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan ailelere bebek maması, bebek bezi ve çocukların eğitimine destek olarak aktarılacağını açıkladı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, çalıştayda emeği geçenleri kutlayıp şunları söyledi: “Pandemiyi sanata dönüştürmeyi başarmışsınız. Çok değerli bir mekandayız. Birgi de çok mutlu bu etkinlikten. Güzellikler de tuvale yansıyınca gönüllerden bir şey katılınca sanatın bu yönünü tarihe kaydetmiş oluyoruz. Mustafa Ali Kasap hocamızın minik asistanları Mahir ve Deniz’i de ayrıca kutluyorum. Burada güzelliği bu yaşta yaşıyorlar.

Bu tabloların her biri sanatçılarımızın emeklerinden yüreklerinden kopup geliyor. Böyle güzelliklerle ortaya çıkan tabloların satışı ile elde edilecek gelirin eğitimde ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ve gençlerimize ulaştırılacak olması çok anlamlı. Tüm hemşehrilerimizi bu güzelliği hep birlikte paylaşmaya davet ediyorum”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ