Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Beydağ’ın 99. Kurtuluş Şenliği Gerçekleşti

Reklam

29. YEREL ÜRÜNLER VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİ

Beydağ İlçesinin Kurtuluşunun 99. Yıldönümü ve 29. Yerel Ürünler ve Kültürel Etkinlikler Festivali gerçekleştirildi.

Program kapsamında, sabah ilk olarak Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması yer aldı.  Daha sonra programın devamında, Beydağ Belediyesi  Kültür Merkezi önünden tören alanına kadar  İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü yer aldı.

“İLÇEMİZİN KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSUNU HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ”

Kortej yürüyüşü sonrası Program burada tekrar devam etti. Günün anlam  ve önemini anlatan konuşmayı Beydağ Belediye Başkanı  Feridun Yılmazlar gerçekleştirdi.

Yılmazlar “Bugün 2 Eylül. Bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, emperyalist güçlere ve onların iş birlikçilerine unutamayacakları bir ders verdiğimiz gündür. Bugün Beydağ’ımızın Bayramıdır. Hepimize kutlu olsun. Bugün Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş mücadelesinde esaret, tarihin hiçbir döneminde kabul etmeyen, karakteri yüksek Türk milletinin Beydağ’da ateşle imtihan olduğu gündür. Bugün “Ya İstiklal ya ölüm” diyenlerin, gelecek nesiller için, yani bizlerin bu topraklarda özgürce yaşayabilmesi için, ölümü seçtikleri gündür. Tarih sahnesine çıktığımızdan beri bu aziz milletin düşmanı hiç tükenmemiştir. Biz söz konusu vatan olduğunda 276 kiloluk mermiyi “Ya Allah Bismillah” diyerek kaldıran Seyit Onbaşıyız, Edirne’den Hakkari’ye, İzmir’den Van’a kadar; ay yıldızlı bayrağımız altında Anadolu’yu yurt tutan büyük TÜRK MİLLETİYİZ. Biz “Vatan bir bütündür, parçalanamaz” diyerek, Türk milletinin bağımsızlığı için Arıburnu’ndan Anafartalar’a atılan ve Türklerin son vatanı Anadolu’yu düşmandan temizleyerek Cumhuriyet’imizi kurar Mustafa Kemaliz.”

“İSİMSİZ KAHRAMANLARIMIZIN AZİZ HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM”

“Bundan 99 yıl öce Beydağ’ımızda gezen düşman, milletimizin üstün mücadelesi sayesinde arkasına bakmadan kaçmıştır. Şuanda toprak diyerek bastığımız bu yerde, sayısız vatan evladımız şehit olmuştur. 2 Eylül 1922 ve öncesinde yaşanılanlar bu toprakların kolay vatan olmadığının en açık kanıtıdır. Bu topraklarda yazılan kahramanlık destanını unutturmamak, gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir. Usturumcalı Nazmi Efe’nin, Gördesli Makbule’nin, Sartlı Nazmi Efe’nin, Torunu Ali Efe’nin, Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Bey’in ve daha nice isimsiz kahramanın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Geçmişten aldığımız güçle, geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. 99 yıl önce, topla tüfekle canımızı ortaya koyarak verdiğimiz bağımsızlık mücadelesinin, bugün; ilimde, bilimde, teknikte Türk milletine yakışır şekilde vermeliyiz. Mücadelemiz cehaletledir. Mücadelemiz geri kalmışlıkladır. Yolumuz Türkiye’mizin yoluna baş koyanların yoludur. Sevdamızın adı Beydağ’dır. Sevdamızın adı Türkiye’dir. Dünya durdukça, bu vatan için çile çeken ninelerimizin, dedelerimizin aziz hatıralarını yaşatacağız. Ekmeğini yediğimiz bu vatan toprakları bizim namusumuzdur. 99 yıl önce huduttan hududa koşarak can veren, tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor; tüm hemşerilerimizin bu mutlu gününü büyük bir gururla kutluyorum.”

“BEYDAĞ’DA GÖREVE GELDİĞİM GÜN ZAFER BAYRAMIYDI BUGÜN DE KURTULUŞ GÜNÜNE TANIKLIK ETMENİN BÜYÜK MUTLULUĞU İÇİNDEYİM.”

Beydağ Kaymakamı Fırat Kadiroğlu Ödemiş Kent Gazetesine yaptığı özel açıklamasında “30 Ağustosta görevimin ilk gününde  zafer bayramı heyecanını yaşadım. Bugünde ilçenin 2.Bayramı olan kurtuluş etkinliğiyle 29. yerel ürünler festivalini tanıklık ettim. Beydağ ilçesinin ürünlerinin tanıtımı açısından buna benzer etkinliklerin önemli olduğunu düşünüyorum. Tabii ki pandemi nedeniyle evlere kapanma  olmuştu.Bu kapanma sonrasında yapılan etkinlik güzel oldu. Bu topraklar çok kolay vatan olmadı. Bize bizim bu günlere gelmemizde katkısı olan değerli tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.” dedi.

“İNCİR, İLÇEMİZİN EKONOMİSİNİN GELİŞMESİNDE BÜYÜK BİR KATKI SAĞLAMAKTADIR”

Beydağ Belediyesi tarafından  gerçekleşen organizasyon kapsamında Kurtuluş etkinliğinin yanında ayrıca 29. Yerel Ürünler Festivalinde jüri üyesi olarak yer alanlardan Beydağ Ziraat Odası Başkanı Ünal İçmesu “Bugün jüride görev alan arkadaşlarımızla birlikte 18 incir üreticisinin incirlerini değerlendirerek en iyi incir üreticisini puanlama usulü belirlemeye çalışıyoruz. Beydağ ilçesinin tanıtımında incir festivallerinin  önemi çok büyük olduğuna inanıyorum. Yarışma bir anlamda sembolik ama  Beydağ için bir yerel ürünler festivali isminin geçmesi  Beydağ İlçesinin  üretimleriyle gündeme  gelmesinin  çok önemli olduğunu düşünüyorum.  Beydağ İlçesi sadece incir değil   kestane, ceviz gibi bir çok ürünleri de yetiştiren ve çok sayıda üretici sayısında olan bir ilçe olma özelliğini taşımaktadır.” dedi.

Beydağ Atatürk anıtı önünde, yapılan törenin devamında Ödemiş’ten gelen efelerin zeybek oyunları, Aydın Büyükşehir Belediyesi bayanlardan oluşan mehteran takımının programı yer aldı.  Beydağ ilçesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen 29. Yerel Ürünler ve Kültürel Etkinlikler Festivali kapsamında, 18 incir üreticisinin yarıştığı en iyi incir yarışmasında, jüri tarafından değerlendirmeye alındı.  Bu yıl en iyi incir üreten Ersin Yaylan 1. Olarak  Reşat Altınla ödüllendirildi. 2. Olan Raşit Karakulak yarım altın kazanırken, yarışmada 3. Taşkın Yüksel çeyrek altın kazandı. Dereceye giren üreticilere altın hediyeleri  Beydağ Kaymakamı  Fırat Kadiroğlu, Beydağ Belediye Başkanı  Feridun Yılmazlar  ve Beydağ İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Mesut Ertekin tarafından takdim edildi. törenin sonunda Beydağ Kaymakamı Kadiroğlu ve Belediye Başkanı Yılmazlar birlikte zeybek oynadılar. 

Yapılan etkinliğe Beydağ Kaymakamı Fırat Kadıroğlu, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Beydağ Emniyet Müdürü Ahmet Serkan Erdem, Beydağ İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Mesut Ertekin,  Beydağ  İlçe Milli Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu, Beydağ Halk Eğitim Müdürü Yılmaz Pulcu, Beydağ  CHP İlçe Başkanı Şakir Başaran ve İlçedeki çeşitli kamu kurum temsilcileri ile  Beydağlı vatandaşlar yapılan Kurtuluş etkinliği ile birlikte 29. Yerel Ürünler Festivaline büyük ilgi ve katılım gösterdiler. 

Haber: Turgay  Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ