Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

ÖYKAM’da İncir Zamanı Resim Çalıştayı Sergisi Açıldı

Reklam

Ödemiş’e bağlı Birgi’de geçtiğimiz günlerde çalışması başlayan ve gönüllü ressamların yaptığı eserleri satışından elde edilecek  tüm gelirlerin dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim masrafları için bağışlanacak.

BİRGİ’DE ÇALIŞTIKLARI RESİMLER ÖYKAM’DA SERGİLENECEK

Projenin içinde bulunan Ödemişli ressam Nezihe Uzunkol açılış öncesi yaptığı konuşmasında “UNESCO kültür mirası geçici listesinde yer alan Birgi’mizi resimle daha da iyi anlatabilmek hem de bu eserlerin satışından elde edilen gelirle sosyal belediyecilik adına katkı sağlayıp ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına katkı sunmak istiyoruz.  Her bir resim yapan arkadaşımı gönülden kutluyorum, her biri oldukça itinalı bir şekilde çalıştılar. Önemli bir proje çalışması olduğunu düşünüyorum.” Dedi.

“BİRGİ’NİN TANITIMI İÇİN BU PROJENİN AMACINA ULAŞMASINI ÖNEMSİYORUM”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş dar gelirli ailelerine eğitim masraflarında destek için yapılan bu proje’de yer alan tüm ressamları kutladığını belirtirken “Tuale renk veren, can veren değerli resim sanatçısı arkadaşlarım Birgi’nin her köşesinde, tualini almış adeta Birgi’nin kapısını penceresini, renklerini ince ince işleyen çok güzel arkadaşlar, onlarda resim kadar güzellerdi. Tuale yansıdıkça Birgi daha da değerlendi. Bir de ihtiyaç duyan genç öğrencilerimize bu katkıyı sunma adına önemli bir çalışma olduğunu düşündüm. Bu anlamda ayrıca yine farklı bir yeri olan tarihi Birgi’nin de resimlerle tanıtılması anlamında katkı olacaktır.” dedi.

Sergide yer alan tüm ressamlara katılım belgesi sunulurken buradaki yapılan katılım belgelerinin tek tek projede yer alan ressamlara sunulmasının ardından Serginin açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrası birbirinden güzel Birgi resimleri davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ