Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Kartal Dağı Koruma Platformuna Bir Ödemiş’ten Destek

Reklam

Tire’de yapılması planlanan Mermer Ocağına karşı Ödemiş’ten destek gelirken  yapılması planlanan ÇED toplantısına karşı Ödemiş Koza-Der, Efe Dağcılık olarak köylünün  ve Mermer ocağı yapılması planlanan yerde yapılan buluşmaya destek verdiklerini belirten Efe Dağcılık Kulübü Başkanı Mehmet Taşlı çevreyi, havayı, her türlü çevre kirliliğine karşı olduklarını dile getirdi.

Kartal Dağı Koruma ve yardımlaşma Platformu, Efe dağcılık, Koza-der, Egeçep, İzmir Barosu, Aydın Çevre kültür, Aydınlı Çevreci dernek, Tire’deki ilgili STK’lar ve CHP ve İYİ parti temsilcileriyle Tire belediye başkan yardımcısı katıldı. Halkı bilgilendirme toplantısına katılım sağlanmamış, halkın protestosu ile proje ıslıklanmış ve halk kuvvetle projeye karşı olduğunu vurgulamıştır. İlgili görevliler bunları tutanağa geçirip görevlerini tamamlamışlardır. Bölge halkının bu projenin olmaması yönünde Çed dosyasının reddedilmesi yönünde kuvvetle talepleri bulunmakta. İlgili kurumları bunun iptali yönünde göreve çağırmaktalar.”dedi.

Kozader ve Efe dağcılık temsilcileri olarak Kent Konseyi başkanı Mehmet Taşlı, Eski İl genel meclisi üyesi Necati Tatlı ve İbrahim Oruç toplantıya katıldılar ve bölge halkına destek verdiler.

Kent konseyi başkanı Mehmet Taşlı “Kartal dağında kurulması planlanan ocak projesinin Çed değerlendirmesi Halkı Bilgilendirme toplantısında bölge halkı projeye tepkilerini gösterdiler. Bizlerde Havzamızda olacak her türlü çevreye zarar verecek çalışmalara karşı duyarlıyız. Suyu havayı toprağı koruyalım. Çevreyi hor gören geleceği zor görür. İlkesiyle hayatı canlıyı insanı sonuna kadar korumaya savunmaya devam edeceğiz.

Kartal Dağı Koruma Platformu; Kartal Dağının eteklerinde yer alan Halkapınar, Mehmetler, Üzümler, Küçükkale, Büyükkale, Alaylı ve Akyurt Mahallelerini de (köylerini) içine alan ve orman alanı olan 194,60 hektar’lık çok geniş bir ruhsat alanında 6 adet mermer ocağı açılması girişimini köylerinin tarih sahnesinden silinmek istenmesi olarak görüyor, binlerce insan ve yüzyıllardır birlikte yaşadıkları orman ve çeşitli canlı türleri adına bu yanlış projeden derhal vazgeçilmesini talep ediyorlar.”

“ARTIK KÜÇÜK MENDERES HAVZASINDA ELLERİNİ ÇEKSİNLER”

Ödemiş ve Küçük Menderes havzası olan Tire, Bayındır, Kiraz ve Beydağ İlçelerinin üretim açısından önemli yerler olduğunu belirten eski İl genel meclis üyesi Necati Tatlı “Bende  çevre gönüllüsü olarak Tire’ye bağlı yerlerde yapılması planlanan Mermer ocağına karşı tepkimizi göstermek ve oradaki hemşerilerimizin yanında olmak için destek verdik.  Bu konuda Başta Koza-der Başkanı  Selahattin Bağlı, Ödemiş Kent Konseyi ve Efe  Dağcılık Başkanımız Mehmet Taşlı olmak üzere yönetimleriyle birlikte bölgemizin toprağına, havasına her zaman sahip çıkıyorlar. Bu konuda tek söylemek istediğim artık bu bölgelerden ellerini çeksinler” dedi.

Haber: Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ