Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Ödemiş Müzesinde Öğrencilere Opera Konseri

Reklam

Kültür Bakanlığının Projesi ile Ödemiş Müzesinde öğrencilere ve büyüklere yönelik opera müziğini sevdirmek amacıyla İzmir Devlet Opera ve Bale Müdürlüğüne bağlı Devlet Opera Sanatçıları tarafından konser verildi.

Ödemiş Müzesinde verilen konserde İzmir Devlet Opera ve Bale Sanatçıları Soprano da, Birgül Su Ariç, MezzeSoprano’da Özdecan Olkun, Tenor’da Mehmet Ali Portakal, Bas’ta Doğukan Özkan ve Piyanoda Nadya Golup Gönen sahne aldı.

Opera konserlerinin Kültür Bakanlığının Projesi olarak özellikle öğrencilere operayı ve bale’yi sevdirmek için yapıldığını belirten İzmir Devlet  Opera ve Balesi Solist Sanatçısı Hüseyin Genç gazetemize yaptığı açıklamada “Müze konserleri ve eğitim konserlerini organize ediyorum. Buradaki etkinlik bakanlığın bir projesi müzelere olan ilgiyi artırmak aynı zamanda da bakanlığa bağlı kurumlarda konser vererek tanıtılmasını sağlamak, bu yüzden biz çok mutluyuz. Bu anlamda hem öğrencilerimiz geliyor müzeler ilgi artmaya başladı. Bunu birkaç yerde birden yapıyoruz. Selçuk, Efes müzesinde yapıyoruz, İzmir Arkeoloji Müzesinde, İzmir Resim Heykel Müzesinde yapıyoruz ve bunu giderek her geçen gün yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Sanatçılarımız İzmir Devlet Opera ve Balesinin Solist Sanatçıları, amacımız okullara da haber vererek, okulları da bu projenin içerisine koyuyoruz. Bu anlamda okullardaki öğrencilerde hem klasik müziği dinlemiş oluyorlar hemde müzede sergilenen eserleri görmüş oluyorlar” ifadelerinde bulundu.

Ödemiş Müzesinde sahne alan Opera konseri yaklaşık 1 saat sürdü. Verilen konser  öğrenciler ve büyükler tarafından ilgiyle izlendi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ