Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

HER ZAMAN DÜZENLİ SPOR

TURGAY KONURALP

TURGAY KONURALP

Düzenli spor yapan biri, aşırı kilolarından kısa zamanda kurtulabilmektedir. Sadece yarım saat yürüyüş yaparak 500 kalori yakmak mümkündür. Sporu eğlenceli bir hobi haline getirmek, stresten uzaklaşmanın en etkili yoludur. İyi ve kolay bir şekilde uyumayı sağlayan spor, kas bazlı güç ve dayanıklılık seviyesini artırmaktadır.

İnsanların sevdiği bir sporu düzenli olarak yapması, spor yaparken zevk almasını sağlamaktadır. Spor kıyafetlerinin ayrı olması ve kişinin bu kıyafetleri severek alması, spor yapma isteğini canlandırmaktadır. Yapılan spora uygun gündelik bir program yapmak, düzenli spor yapmayı kolaylaştırmaktadır. Kişinin düzenli spor yapmayı hayatının bir parçası olarak kabul etmesi, spor yapmayı bırakmaması açısından önemlidir.Uzun süreli düzenli olarak spor yapmak, insanların negatif duygu ve düşüncelerden uzaklaşmasını sağlamaktadır. Sindirim sistemine olumlu etki eden düzenli spor aktivitesi, bağırsak ve mide rahatsızlıklarının yaşanmasını önlemektedir. Düzenli olarak spor yapan kişilerin zihinsel fonksiyonları artmakta ve daha pratik düşünmeye başlamaktadır.

 Düzenli spor yapmak için motivasyon son derece önemlidir. Motivasyonu canlı tutmak için hedefler konulmalı ve hedeflerin gerçekleşip gerçekleşmediği kontrol edilmelidir. Yüzmeyi seven biri düzenli olarak yüzmeli, yürümeyi seven biri de düzenli olarak yürümelidir. Spor yaparken müzik dinlemek, motivasyona olumlu anlamda etki yapmaktadır. İş hayatının yoğunluğundan veya maddi engellerden dolayı spor salonuna gitme imkanı olmayanlar, evde spor yapmanın mümkün olup olmadığını merak etmektedir. Evde spor yapmak mümkündür ve evde yapılabilecek çok sayıda egzersiz bulunmaktadır. Her ne kadar spor evde yapılıyor olsa bile kişinin bir programa ihtiyacı vardır.

Spor evde yapılıyor olsa bile düzenli bir hale getirmek mühimdir. Evde spor yaparken alet kullanmak veya kullanmamak, tamamıyla kişinin inisiyatifindedir. Evde spor yapan birey, iyi beslenmeli ve uyku düzenine dikkat etmelidir. Mutlaka günde en az yarım saat spora vakit ayrılmalıdır. Spor yapmaya başlanmadan önce esneme hareketleri uygulanmalıdır.Düzenli bir şekilde spor yapmaya başlayacak olanlar, kaliteli bir uykunun yanı sıra beslenmelerine de dikkat etmeleri gerekmektedir. Yağ oranı yüksek yiyecekler tüketilmemeli, karbonhidrat tüketiminde de denge kurulmalıdır. Protein tüketimi ihtiyaç seviyesinde olmalı ve bolca su içilmelidir. Spora başlamadan önce ne tok ne de aç olunmalı, yemek yedikten 2 saat sonra spor yapmaya başlanmalıdır.

Düzenli spor yaparken beslenmeye dikkat etmek, insan sağlığına iyi gelmektedir. Spor sona erdikten sonra ara öğün yenmelidir. Ara öğünde yoğurt olabileceği gibi meyve de olabilir. Doğru beslenme ile yapılan düzenli spor, hastalık riskini azaltmaktadır. Günde 3 ana öğün, 3 ara öğün olacak şekilde beslenilmelidir. Spor, içinde mücadele veya rekabet içeren çoğunlukla fiziksel aktiviteleri kapsayan bir olgudur. Halk arasında “spor yapmak” olarak dile getirilen olgu ise çoğunlukla fiziksel bir etkinliğe ya da egzersiz yapmaya karşılık geliyor. Örnek vermek gerekirse karşılıklı bir mücadele ve rekabet içeren “satranç” da bir spordur. Ancak evde yaptığınız bir fitness egzersizi, spor değildir.Egzersiz yapmanın ve onu günlük hayatın bir parçası haline getirerek bir rutin oluşturmanın zihinsel ve fiziksel olarak kanıtlanmış sayısız faydası bulunuyor. Farklı uzmanlık alanlarından birçok bilim insanı, hala bugün bile ulaştıkları araştırma ve test sonuçları ile egzersiz yapmanın insan vücuduna olan pozitif etkilerini kanıtlamaya devam ediyor.Egzersiz yapmak için fitnesssalonuna gitmek veya ekipmanlar edinerek ağır antrenmanlar gerçekleştirmek zorunda değilsiniz.Egzersiz yapmanın en güzel taraflarından biri de budur. Evde, kişisel alanınızda yapmaya başlayacağınız düzenli egzersiz, kısa süre içerisinde metabolizma hızında artış, vücut yağında azalma, fiziksel görünüşte iyileşme ve daha zinde hissetme gibi birçok faydasının olacağını görebilirsiniz Üstelik, internet üzerinde mevcut olan birçok günlük egzersiz videosu, motivasyonu artırarak kendi programınızı düzenlemenize yardımcı olacaktır. Özellikle pandemisürecinde boş zamanlarınızı spor yaparak en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz.

Sağlıklı beslenmeyi destekleyen sporla kolaylaştığını ve uzun vadeli sonuçlar almakiçin iyi bir adım olduğunu dile getiriyor. Geriye sadece, sizin için en uygun olan ve severek yapabileceğiniz bir aktivite türünü seçmek kalıyor. Yenilenmiş ve kaliteli ekipmanlarla donanmış 52 farklı spor tesisimizde, profesyonel eğitmen kadromuz gözetiminde,pandemisürecindegeçici olarak tenis, masa tenisi ve fitness’la sınırlı olmak üzere, toplam 26 farklı branştan size uygun olana karar vermeniz yeterli. Teşhisi konmuş bir sağlık durumunuz varsa, başlamak istediğiniz aktivite veya spor branşını aile hekiminize ya da sağlık durumunuzu takip eden uzman doktorunuza danışmayı unutmayın.Düzenli olarak yapılan egzersiz, tansiyonu kontrol altına almanıza vekan dolaşımınızın gelişimine katkı sağlar.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
- 17 Nisan 2024
- 15 Nisan 2024
- 8 Nisan 2024
- 4 Nisan 2024
- 1 Nisan 2024
- 29 Mart 2024
- 25 Mart 2024
- 20 Mart 2024
- 18 Mart 2024
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ