Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Bozkan, Projelerini Açıkladı

Reklam

Aday olarak yola çıktığı yönetim kurulu ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası Başkan adayı Ali Bozkan yapılacak olan Genel Kurul öncesinde projelerini açıkladı.

Göllland Tesislerinde açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Ali Bozkan “Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar gününün kutlu olmasını diliyorum. Ayrıca son günlerde  gündemde olan Ukrayna ile Rusya arasındaki yaşanan  gerilim ve  savaşın da bir an önce sona ermesini temenni ediyorum.Allah nasip ederse 20 Mart günü seçildiğimiz zaman esnaflarımızın bize teveccüh ve güveniyle odalarımızın, üyelerimize  en iyi hizmeti vermek istiyoruz.  Biz hizmet odaklı bir ekip olacağız. Odamızdaki üyelerimizin bütün beklentilerini yerine getirip üyelerimizin bedduasını değil hayır duasını almak için yola çıkan ve iz bırakan insanlar olalım. Odamızın bu güne kadar yapamamış olduğu, yapamadıkları bütün beklentilerini Allah nasip ederse yerine getirelim.Ben bir dönem bu başkanlığı yapmayı düşünüyorum. Biz ekip olarak başarılı bir şekilde bu hizmeti gerçekleştirirsek, yola çıktığım arkadaşlarımın içerisinden mutlaka odaya hizmet odaklı çıkıp aday olanlar olacaktır.Ama bizler uzun yıllardan beri Ödemiş Sanayi Sitesinin içinde olan bir esnaf olarak  sanayimiz esnafımıza yapılacak istekleri ve talepleri biliyoruz”.

“SANAYİMİZDE MAL ve CAN GÜVENLİĞİ GEREKLİ BUNUN YANINDA AMBULANS BEKLEME NOKTASI GİBİ YAPILMASI GEREKENLER VAR”

“Oda Üyelerimizin odamızdan beklentilerinin bir hayli olduğunun  bilincindeyiz.Bunlarla ilgili olarak bazı örnekler vermek gerekirse   “ sanayimizde mal ve can güvenliği gerekli.  Banka ATM’leri, PTT şubesi, Sağlık Ocağı gibi ve sanayimizin yanında ambulans bekleme noktası gibi önemli yapılması gereken işler var.  İlk etapta hızlı bir şekilde canla başla çalışıp bütün bu beklentilerini bütün bu eksik olan hizmetleri yerine getirilmesini sağlayacağız“

“SANAYİ  ESNAFIMIZI ÇAMURDAN KURTARACAĞIZ”

“Yapacak olduğumuz projeler arasında olan sanayimizde bir de elektriklerin daha güzel akımlı sağlanabilmesi amacıyla yapılan elektrik kabloların yer altına alınması çalışmaları var. Bundan dolayı esnafımız aylardır çamur içerisindeler.Çamurdan daha kötüsü havalar açıldığı zaman kum içerisinde kalacak bunun için hızlı bir şekilde Büyükşehir Belediyemiz ve Ödemiş Belediyemiz ile gerekli çalışmaları yapıp,  bu yolların taş yapılan yerlerin taş yapılıp, taş olmayan yerlere beton yapılıp, asfalt yapılması gereken yerlerinde asfalt yapılmasını hızlı bir şekilde sağlattıracağız Sanayi ilk hedefimiz temizlik içerisinde sanayi dışında tüm üyelerimize en ücra köşede bulunan üyelerimize dahi hizmet götürmek ayda bir toplantılar yapıp bu toplantılarımız neticesinde hızlı bir şekilde üyelerimizin odamızdan beklentisi olan hizmetleri yerine getirmeye çalışacağız”.

“SANAYİ SİTESİNDE ATIL DURAN ARAÇLARIN  KALDIRILMASI  VE BUNLARA YER TEMİNİ İÇİN ÇALIŞMA YAPILMASINI HEDEFLİYORUZ”

“Bilindiği gibi Sanayimizde temizliğinden, atıl duran araçların uzun süre kalan araç ve gereçlerin kaldırılması için ve bunların bir yer temini için çalışmasını yapacağız. Üyelerimizin işlemlerini daha güzel yapabilmeleri için mesleklerinin tanıtımı amacıyla odamız bünyesinde bir web sitesi açıp bunları hem ülke genelinde hem şehrimiz genelinde bilinmesine de sağlayacağız. Üyelerimizin daha güzel daha kar iş yapması amacıyla yüksek iskontolu firmalarla görüşme yapıp daha güzel orantılı mal alımını sağlayıp başta malı alırken kazanç sağlamasına da çalışacağız. Biz sadece oda üyelerimizi değil halkımızı da düşünen, halkımızın da ihtiyaçlarını giderirken, daha uygun fiyata temin edebileceği bir oda olmak istiyoruz. Bunun için de bu çalışmaları yapacağız. Üyelerimizin maliyeden kayıtlı sıkıntıları da var.”

“BEYANNAMELERİ VERİLMEYEN 500-600  ODA ÜYESİ CEZAYA MARUZ KALMIŞTIR“

“Burada şunu da belirtmek istiyorum.  Oda üyelerimizin  Vergi Dairesine verilmesi gereken Beyannameleri 500-600 tanesinin odamız tarafından verilmemiş bundan kaynaklı bir cezaya maruz kalmışlar.  Biz bunlar için de oda üyelerimize meslek grupları dâhilinde yapacak olduğumuz toplantılarda oda üyelerimize sadece biz mal alımında değil.  Yapacak olduğumuz hizmetlerde değil,  nasıl fatura kesmeleri gerektiği, nasıl beyanname vermeleri gerektiği yeni geçilen yasaya göre iki bin Liranın üzerinde fatura kesildiği zaman vergiye tabi olan yerlerde E faturaya geçilmesi lazım.  Vergiye tabii olmayan yerlerde beş bin liranın üzerinde E fatura kesilmesi lazım elektronik ortamda nasıl fatura kesilebileceğinin bilgilendirmesini de odamız bünyesinde yapacağız. Aynı zamanda elektronik ortamı olmayan esnaflarımızın da odamız bünyesinde elektronik fatura kesmeleri için gerekli alt yapıyı da kuracağız. Üyelerimizin bizden beklentisi olan profilci ve klimacı gruplarında diğer gruplarda da vinç ihtiyacı var. Bu vinç ihtiyacını da gerekli firmalarla görüşüp oda üyelerimizi indirimli bir şekilde bu hizmeti almalarını sağlattıracağız

Bir de oda üyelerimizin ekonomisi zayıf olan çocuklarının eğitim almaların da eğitim bursu verilmesini sağlayacağız. Bunun yanında oda üyesi çocuklarımızın askere giderken, parasız gidenler de var. Biz bunları da Allah nasip ederse parasız göndermeyeceğiz.  Vatanı görevini yapan insanlar bizim için kutsaldır. Güzel şeyler yapmak için yola çıktık. Sanayi esnafımıza olmak üzere firmalarla görüşüp bütün dükkânların üzerine güneş tarlası yaptırmayı düşünüyoruz. Bundaki amacımız  izolasyon sağlasın. yazın sıcaktan kışın soğuktan korunabiliniz. Aynı zamanda güneş tarlası yapacak olan firma yer kirası da vermeyecek. Yer güvenliği elektrik dağıtımı için enerji verebileceği mesafe yakın enerji iletişim taşıma masrafı yapmayacak. Üyelerimizin bize verecek olduğu seçim öncesi destekle seçildiğimiz zamanda yola çıkmış olduğumuz kıymetli yönetim kurulu yol arkadaşlarımızla birlikte  değerli  Oda üyelerinin de desteği ile Odamıza en iyi hizmeti vermek için yola çıktık.  Allah  Nasip ederse bunun dışında, devreye girecek çeşitli hizmetlerimiz olacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın“ dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ