Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

DOLU DOPDULU BİR 23 NİSAN

YAŞAR EYİCE

YAŞAR EYİCE

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşku içinde kutlanacak her türlü soruna ve sıkıntıya rağmen…

23 Nisan 1920, ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin toplandığı gündür.

Bu gün, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak benimsenmiştir. Yıllardır da böyle kutlanmaktadır. 23 Nisan’a bir Çocuk Bayramı gözüyle bakmak yeterli değildir. Üzerinde durulması gereken nokta, ULUSAL EGEMENLİK kavramıdır, bu bayramın NEDEN ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLDİĞİ‘dir.

Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olacaktır ve ülkenin yönetimini ileride ellerine alacaklardır. Ülke sorunlarına şimdiden sahip çıkmalarından daha doğal bir durum olamaz. Çocuklarımıza bunun bilincini vermek gerekir.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde bunu vurgulamakla, çocuklarımızı ileriye dönük yetiştirmekle geleceğimizi güven altına almış oluruz.Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, geleceğin çocukların elinde olduğuna inanmış ve bu nedenle çocuklara büyük önem vermiştir.

Atatürk’ün çocuklara hitaben söylediği birçok söz bulunmaktadır. Çocukların sahip olduğu gücün farkında olan Mustafa Kemal Atatürk, bu nedenle 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını çocuklara armağan etmiştir. Dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan, Atatürk’ün çocuklara verdiği önemi ve çocuklara duyduğu sevgiyi göstermektedir.

Atatürk, 23 Nisan’ı yalnızca Türkiye’de yaşayan çocuklara değil, dünyadaki tüm çocuklara armağan etmiştir. Bu nedenle her yıl 23 Nisan için Türkiye’ye dünyanın her yerinden çocuklar gelmekte ve çocuk bayramını kutlamaktadır.

Önce İzmir Valiliğinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tören programını paylaşayım:

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.30’da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mız eşliğinde bayrakların öğrenciler tarafından göndere çekilmesi töreni yapıldı.

Kutlama Töreni ise saat  10,00’da aynı yerde başladı.

DOLU DOLU PROGRAM

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl şenlik havasında kutlandı.Gündoğdu’dan Lozan’a kortejle başladı.program kapsamında Kültürpark ve İzmir Marina’da tiyatrodan konsere atölyelerden kano ve kürek eğitimlerine kadar gün boyu çocuklar için birbirinden renkli etkinlikler oldu.23 Nisan’da Limontepe’de çocuk parkının, 24 Nisan’da ise Tire Çocuk Belediyesi’nin açılışı yapıldı.

23 Nisan Cumartesi günü Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda saat 12.00’de başlayacak kortej ile KültürparkLozan Kapısı’na kadar yürüyüş yapıldı.

Kültürpark’ta gün boyu çocuklar için hazırlanmış etkinlikler var.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de programa katılarak çocuklarla buluştu.23 Nisan’da Limontepe’de çocuk parkının, 24 Nisan’da ise Tire Çocuk Belediyesi’nin açılışı yapıldı.

23 Nisan’da Kültürpark’ta çocuklar pek çok eğlenceli etkinliğe katılabilecek.

İzmir İçin Söyle Çocuk Korosu, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Al Farah Çocuk Korosu, tiyatro ile sirk gösterisi, Çok Sesli Çocuk Korosu ve Ezo Sunal Lalala konseri şenliğe renk katıyor.Şenlikte çocukların ilgisini çekecek etkinliklerden biri de çocuk atölyeleri oldu.

Kültürpark’ta saat 12.00’de başlayacak “Kültür ve Coğrafya”, “Mutfak”, “Akıl Oyunları”, “Yaratıcı Drama”, “Yapı İnşaat”, “Robotik Kodlama”, “Dil”, “Jimnastik ve Spor”, “Küçük Sanatçılar”, Müzik ve Ritm”, “Origami”, “Fen ve Doğa” ile “Matematik” atölyelerine katılan çocuklar deneyerek öğrenme şansı elde edecek.

LİMONTEPE’DE PARK AÇILIYOR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dört ilçede de Büyükşehir’in düzenlediği etkinliklerle kutlandı.22 Nisan Cuma günü saat 14.00’te Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda Seferihisar Çocuk Belediyesi Halk Oyunları gösterisi, Çocuk Tiyatrosu, Ritim Dans Topluluğu, konser ve DJ performansları yapıldı.

23 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’te Limontepe Bahriye Üçok Mahallesi 9683 sokaktaki Şehit Astsubay Üstçavuş Yahya Efiloğlu Parkı’nın açılışı Başkan Tunç Soyer’in katılımıyla yapıldı. Program kapsamında illüzyon ve kukla gösterilerinin yanı sıra Ritim Dans Topluluğu sahne aldı.

Seferihisar Çocuk Belediyesi Halk Oyunları, DJ performansları ve tiyatro gösterisi de yapıldı.

TİRE ÇOCUK BELEDİYESİ

24 Nisan Pazar günü saat 12.00’de ise Başkan Soyer’in katılımıyla Tire Çocuk Belediyesi’nin açılışı yapıldı. Tire Belediyesi Gölet Parkı’nda yine halk oyunlarından çocuk korosu ve tiyatrosuna kadar pek çok etkinlik var. Aynı gün Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde de şenlik etkinliği gerçekleşti.

23 Nisan’da Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Büyük Salon’da saat 18.00’de AASSM Senfoni Orkestrası’nın 23 Nisan Özel Konseri var.

İzmir Bahar Lions Kulübü Derneği işbirliğiyle 24 Nisan’da saat 14.30’da ise 98 çocuğun değişik enstrümanlar çalarak oluşturduğu Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası piyanist Gülsin Onay ile sahne aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), ilk çocuk oyunu olan “Robinson Dans Öğreniyor” ile 23 Nisan’da çocukları tiyatro ile buluşturuldu.

İZMİR MARİNA’DA

23 Nisan’da İzmir Marina’da çocukların denizle ilişkisini güçlendirecek etkinlikler de planlandı.

Boyama, resim ve origami etkinliklerinin yanı sıra saat 11.00 ile 17.00 arasında denizci düğümü öğretisi, halat çekme yarışmaları, kayık ve tekne tanıtımları, kano ve kürek eğitimi gerçekleşti.

Ayrıca Üçkuyular İskelesi’nden Tarihi Bergama Vapuru’yla 12.00-14.00 saatleri arasında ücretsiz Körfez Turu düzenlenecek. İzmir Marina’da ayrıca tekne ve tekne malzemeleri sergisi gezilebilecek ve gün boyunca DJ performansları ile yerel müzik gruplarının konserleri  yapıldı

Konak Metro Galeri’de HanriBenazus Koleksiyonu Atatürk ve Çocuk Fotoğrafları Seçkisi isimli sergi açıldı.

Milli Egemenlik Evi Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde 23 Nisan’da açılacak Çocuk Resim Sergisi ise 15 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İş Bankası ve İş Sanat işbirliğiyle açılan ve Milli Mücadele’ye dair en kapsamlı sergi olan “Büyük Zafer’in 100. Yılına Doğru İstiklal Sergisi”nde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için özel bir program da hazırlandı.

23 Nisan Cumartesi günü Kültürpark Atlas Pavyonu’ndaki sergiye gelen ziyaretçiler, harp coğrafyacısı Dr. Selim Erdoğan rehberliğinde Milli Mücadele ve Büyük Zafer’in detaylı anlatımıyla sergiyi gezebilecek.

21 Nisan’dan 28 Nisan’a kadar yedi gün boyunca İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret eden çocuklardan (0–15 yaş) giriş ücreti de alınmayacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
- 10 Şubat 2024
- 7 Şubat 2024
GÜNDEME DAİR - 3 Şubat 2024
- 1 Şubat 2024
GÜNDEME DAİR - 16 Ocak 2024
- 28 Aralık 2023
GÜNDEME DAİR - 21 Aralık 2023
GÜNDEME DAİR - 13 Aralık 2023
GÜNDEME DAİR - 8 Aralık 2023
- 1 Aralık 2023
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ