Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

ÖDEMİŞ’TE BAHAR ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

Reklam

  Ödemiş Belediyesi ve Ovakent Mahalle Muhtarlığı işbirliği Bahar Şenliği ekinliği  Ovakent Mahallesinin Zeytinlik alanında gerçekleşti.

    Şenlik kapsamında Ödemiş Belediye Bandosu eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş “Burada  her yıl geleneksel hale getirilen bahar şenliğinde bir aradayız. Burada bulunduğumuz Ovakent Mahallesinde uzun yıllardan beri değerli mahalle halkı burada Bahar Şenliği adı altında bir araya gelerek  güzel bir bahar havasını yaşıyorlar. Bizlerde böyle bir şenliğe ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” Dedi.

Ovakent Mahallesi Muhtarı  Hüseyin Buldan Mahallelerinde 800 yıllık ağaçların altında  her yıl geleneksel Bahar Şenliğini bu yılda gerçekleştirdiklerini dile  getiren Muhtar Buldan “ Bahar’ın bu güzel gününde, yazın habercisi güzel Mayıs ayında, her yıl geleneksel hale getirdiğimiz  Ovakent Bahar Şenliğinde tekrar beraberiz. Bahar Şenliğimizin amacı birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek gönül birliğini oluşturmak ortak kültürümüzü canlandırmak olacaktır.OvakentMahallemiz  Küçük Menderes havzasının hem insanları hem  doğası, tabiatı hem de birlikteliğinde örnek temsil eden önde gelen mahalleleri arasındadır.Ovakentimiz Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana  Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkan Cumhuriyetin bekçisi, laikliğin ve demokrasinin yılmaz bekçileri olmuştur.” Dedi.

Ovakent Mahalle Sakinlerinden  Selim Üren  her yıl gerçekleşen  şenliğin bahar şenliği adı altında kutlandığını dile getiren Üren “ Mahallemizde uzun yıllardan beri burada Ovakentli mahalle halkımız toplanarak birlik  ve beraberlik duyguları için de Bahar Şenliğini kutluyorlar.  Bu etkinlikle birlikte Okulun öğrenci velileri okula katkı amacıyla kermes düzenliyerek okulla da katkı sağlıyorlar. Pandemi de normalleşme süreciyle birlikte insanlarımız burada güzel bir stres atıyorlar.” Dedi.

   Şenlik kapsamında Türk Halk Müziği Sanatçısı Selda Kesgi konseri, okulun zeybek oyunları ve Ödemiş Belediye Bandosunun programı yer aldı.

  Yapılan etkinliğe Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Başkan yardımcısı Feridun Azeroğlu, Ödemişli üntü türkücü Bedia Akartürk ve Ovakent Mahalle sakinleri ve dışardan gelen konuklar şenliğe katılım sağladılar.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ