Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Rahvan atları kıyasıya mücadele etti

Reklam

Tire Belediyesi ve  Tire Rahvan At Yetiştirme ve Yaşatma Deneği organizasyonu ile geleneksel hale getirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen Rahvan At yarışlarında  Ödemiş, Tire Bayındır İlçeleri olmak üzere İzmir’in çeşitli ilçelerinden  ve  bazı farklı illerden gelen Rahvan atları dereceye girmek için mücadele verdi.

Türkiye’nin dört bir tarafından getirilen 170 Rahvan at, Boynuyoğun köyünde bulunan Tire Arena yarış sahasında  gün boyunca yarıştı. Büyük bir heyecana sahne olan  yarışlar; ikili, üçlü, dörtlü taylar, taze beşli, deste küçük, büyük, orta, başaltı ve baş olmak üzere toplam dokuz kategoride gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışlara yoğun katılım olduğu gözlendi.  Yarışmaya katılan Tireliler gün boyunca heyecanlı yarışlar izlerken  festival havasında bir gün geçirdiler. Yarışma bitiminde dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi. Yarışları Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı  Salih Atakan Duran, Başkan Yardımcısı Doğukan Eroğlu, İYİ Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şule Gök Tüdeş, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.

“RAHVAN AT YARIŞLARINI BÖLGEMİZDE GELENEKSEL HALE GETİRDİK“

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; “Göreve geldiğimiz günden bu yana geleneksel sporlarımıza  destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Rahvan At yarışlarımızı geleneksel hale getirerek bu yıl ikincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Saha olarak da bölgede ki en güzel At yarışı sahasına sahibiz. Sahamızı yaparken  tüm detayları hesapladık. Festival havasında bir yarış oldu. Bizler ata sporumuz olan atçılığın devam etmesi ve gelecek nesillere aktarılması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum.Bundan sonra da bölgemizde bu Ata sporuna sahip çıkmaya devam edeceğiz” Dedi.

Tire Boynuyoğun Mahallesi Rahvan At yarışları pistinde gerçekleşen yarışlar sonunda dereceye giren Rahvan At sahiplerine ödülleri İlçe Protokolü tarafından takdim edildi.

Yarışmaların başarılı sunucularından Mustafa Karaca  Rahvan yarışmaları  öncesinde yaptığı konuşmasında “Öncelikle Ata sporumuz olarak bilinen Rahvan yarışları bugün  Türkiye’nin çeşitli kesimlerinde olduğu gibi  bu bölgede  Ödemiş, Tire ve Bayındır ilçelerinde sürekli olarak yapılmaktadır. Bugün de Boynuyoğun Mahallesinde Ata sporumuza olan ilgi her zaman olduğu gibi büyüktür. Tüm  At sahiplerine yarışmalarda kazasız bir şekilde yarış temenni ediyorum” Dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ