Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Eğitim Bir-Sen Eylül ayı toplantısı gerçekleştirildi

Reklam

Eğitim Bir-Sende Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Temsilcilerinin katıldığı toplantıda 6. Olağan Genel Kurul süreci, eğitim çalışanlarının gündemi ve yeni eğitim-öğretim yılında yapılacak olan sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Şube Başkanı Ali Kaya Eğitim-Bir-Sen olarak sadece sorunları söylemekle kalmayıp çözüm adına birçok çalışma yaptıklarını söyledi. Sorumlu sendikacılık anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Kaya, “Hak, emek ve özgürlük mücadelemizde gece gündüz demeden çalışıyor, sorunları tespit edip çözüm önerileri sunuyoruz. Geride bıraktığımız süreçte ele aldığımız birçok sorunu çözdük. Sosyal, mali, hukuki anlamda eğitim çalışanları için birçok kazanım elde ettik. Milletimizin yanında, erdemli bir şekilde, yaşanabilir Türkiye ve adil bir dünya için ter dökmekten, çaba harcamaktan, mücadele vermekten asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

6. Olağan Genel Kurul sürecine ilişkin detaylı bilgilendirmeler yapan Başkanımız Ali Kaya, seçimlerde dikkat edilecek hususlar, oy kullanma sırasında uyulacak kurallar ve seçim yönetmeliğine dair açıklamalarda bulundu. İlçelerden gelen delege aday başvurularının kesinleştiğini söyleyen Kaya, “27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan delege seçimlerinin ve 22 Ekim’de yapılacak olan Şube Olağan Genel Kurul seçiminin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Öğretmenlik meslek kanununun beklentileri karşılamadığını, başta kariyer basamakları olmak üzere sorunlu taraflarının giderilmesi gerektiğini belirten ve 6. Dönem Toplu sözleşmelerinde kariyer basamaklarını süre esasına göre masaya taşıdıklarına vurgu yapan Ali Kaya, “Bizim talebimiz açık ve net. 8 yıl öğretmenlik yapmış olanlara uzman öğretmen, 4 yıl uzman öğretmenlik yapmış olanlara başöğretmen unvanı verilmelidir. Sınavın iptaliyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor ve bunun için TBMM iradesiyle kanun değişikliği gerekiyor. Ancak bir yandan da sınav takviminin işlemekte olduğu gerçeğini göz ardı etmeden, her hal ve şartta üyeye hizmet düsturumuz gereği, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavına hazırlık yapmak isteyen öğretmenlerimiz için 345 soruluk tarama testlerimiz EBS Akademi’ye yüklenmiştir, deneme sınavları da sisteme yüklenecektir” ifadelerini kullandı.

GİHS, THS ve YHS ve diğer hizmet sınıflarına tabi eğitim çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen Ali Kaya, “Eğitimin kalitesi için ter döken memur ve hizmetli çalışanlarımızın özlük hakları iyileştirilmelidir. Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında genel idare hizmetleri sınıfı, teknik hizmetler sınıfı, yardımcı hizmetler sınıfı ve diğer hizmet sınıflarında çalışanların eğitim-öğretim hizmetinin aksamadan etkin şekilde yürütülmesi için emek harcadığı gerçeği görülmelidir. Öğretim yılına hazırlık ödeneği, öğretmenlerle birlikte eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülmesinde emek sarf eden Millî Eğitim Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında görevli tüm hizmet sınıflarındaki eğitim çalışanlarına da ödenmelidir. Memur ve hizmetliler başta olmak üzere, genel idare hizmetleri sınıfı, teknik hizmetler sınıfı, yardımcı hizmetler sınıfı ve diğer hizmet sınıflarında yer alan eğitim çalışanlarının liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde mesleki ilerlemelerini sağlayan en önemli araçlardan biri olan unvan değişikliği sınavları konusunda somut adım atılmalı; sınav ve atama takvimi, Bakanlık çalışma takvimine alınarak belirsizlik giderilmelidir” dedi.

Değişen durum ve şartlar dikkate alınarak banka promosyon tutarlarının revize edilmesi gerektiğini belirten Kaya, “Salgın süreciyle başlayan küresel krizin yansıması olarak ekonomide yaşanan dalgalanmalar ve yüksek enflasyon rakamları, kamu görevlileri adına bankalara yatırılan paraların hacmini de artırmıştır. Buna rağmen, geçmiş dönemde yapılan anlaşmalar gereği kamu görevlilerine verilen promosyon ödemeleri düşük kalmıştır. Bu çerçevede, yeni yapılan anlaşmalar kapsamındaki promosyon ödemeleri ile geçmiş dönem promosyon ödemeleri arasında uçurum oluştuğu gerçeği görülmeli, promosyon ödemelerinin kamu görevlilerinin emek ve ücretlerinden kaynaklanan bir hak olduğu unutulmamalıdır. Geçmiş dönemlerde yapılan promosyon sözleşmeleri, bazı kurumlarda yapılan yeni promosyon sözleşmeleriyle uyumlu hâle getirilerek güncellenmelidir” açıklamalarında bulundu.

Ek gösterge artışındaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğine vurgu yapan Kaya, “Ek gösterge artışına ilişkin düzenleme, verilen sözlerin hayata geçirilmesini ve kamu personelinin haklı beklentilerinin karşılanmasını sağlamış ise de aynı zamanda adil olmayan sonuçlar üretmiştir. Ek gösterge artışına ilişkin düzenlemedeki eksik kalan hususlar giderilmelidir. Bu bağlamda, yönetici sınıfında yer alan şefler, enstitü-yüksekokul sekreteri ve üniversite şube müdürlerinin ek gösterge rakamları da 3600’e çıkarılmalı; ek gösterge rakamı 3600’ün altında olan bütün kamu görevlilerinin tazminat yansıtma oranları artırılmalıdır. Buna ilişkin gayretimiz ve çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

Başkanımız son olarak öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin karşılanamaması mağduriyetlerin yanı sıra çalışma barışının bozulmasına ve motivasyon kaybına neden olduğuna dikkat çekerek rasyonel atama ve yer değiştirme sistemlerinin kurulması, eğitimcilerin beklentileri arasında olduğunu dile getirdi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ