Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Hastanemizin yapılması için 7 yıldır mücadele ediyoruz!

Reklam

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu Kiraz İlçesinde 7 yıldan beri yapılması için mücadele verdiğini belirten Başkan Kutlu İzmir Büyükşehir Belediyesi  tarafından imar durumu ile ilgili olarak mahkeme süreci devam etmesine karşılık gerekli itirazları yaptıklarını belirtti.

Kutlu “Hastanenin başından beri süregelen 7 yıllık bir serüveni var. Bu konuyla ilgili kamuoyunun ve vatandaşların bilgisi var. Hastanemizin yapımıyla ilgili 7 yıldır bir mücadelemiz söz konusu. Yıllarca imar durumuna vs. hastaneye itirazlar oldu İzmir Büyükşehir tarafından. Bir sürü mahkeme sürecimiz devam etti.  İtirazlarımız yapıldı. Mahkeme kararını bağladı, bu konunun mahkemeye ait olmadığı belirlendi. Ama en son geldiğimiz durumda, en son imar durumu ve planlamayla ilgili bakanlığımız yapım işinden önceki imar kısmıyla ilgili ihaleye çıktı. İhaleyi alan firmamız çalışmalarına devam ederken tekrardan bir itiraz söz konusu oldu. İtiraz sonucunda bilirkişiler atandı ve bilirkişiler gelip bir rapor sundular. Teknik ekip “Kamu yararına değildir” dedi.

Benim bildiğim kadarıyla teknik ekip planlamışını ile ilgili yada yola yakınlığıyla ilgili konulara bakar. Kamu yararına olup olmama ibaresi oraya gelen heyeti ilgilendirir miydi? Kafamızdaki sorunun birisi  bu, 2. Soru onlar ifadesi benim için hiçbir şey ifade etmiyor. “dedi.

 Başkan Kutlu “ Ben Bu  Hastaneyi Kendi Adıma Yapmıyorum.”

Başkan Kutlu  yeni yapılması planlanan Hastaneyi Kiraz ilçesinin ihtiyacı olduğunu için Devlet Hastanesinin bir an  önce yapılması konusunda mücadele verdiğini belirten Başkan Kutlu “ Ben kendi adıma hastane yapmıyorum, Ben meclis üyeleri adına hastane yapmıyorum. Sadece Kiraz Belediyesinin yerine o alana hastane yapılacak, TOKİ evleri yapılacak, spor tesisleri yapılacak, eğitim alanları yapılacak. Bu Kiraz’ın yararına olacak bir şeyi nasıl kamu yarına değildir. ibaresi kullanılabiliyor? Ben bunu merak ediyorum. Aslında bunu vatandaşın kendine bırakıyorum ki bizim Kirazlı hemşerilerimiz zaten bunun cevabını en iyi şekilde kendilerinde saklıyorlar. Biz bunu hiçbir zaman siyasi malzeme olarak kullanmadık. Babasını o hastanelerde kaybetmiş bir kız çocuğu olarak yalvardım. Her zamanda bunu söyledim. Çok şükür ki bizim planlamamız geçen hafta projemiz bitti. Bakanlığımıza teslim edildi. inşallah en yakın sürede yapım işi ihalesine başlayacağız buradan hemşerilerimize müjde olsun. Ben bu işin peşini bırakmayacağım” Dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ