Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

90 DAKİKANIN ARDINDAN

TURGAY KONURALP

TURGAY KONURALP

Evet sevgili Ödemiş Kent Gazetesinin değerli okurları Spor’da futbola baktığımızda gerek Türkiye’de ve gerekse tüm dünya ülkelerinde var oluşunu her zaman sürdürüyor. Sürdürüyor fakat  özellikle  Ülkemizde  yaşanan  olumsuz şiddet  haberleri de maalesef hepimizi fazlasıyla üzüyor.  Evet sizlere öncelikle  İzmir’de oynanan Göztepe-Altay maçındaki çıkan olaylardan bahsetmeye çalışacağım.

Süper Lig’in 15. haftasında Göztepe-Altay maçında yaşananlar sıcaklığını koruyor. Tribünden atılan bir fişek sebebiyle bir taraftar yüzünden yaralanmış, bir Göztepeli taraftar ise Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e köşe gönderiyle saldırmıştı. Olayların akabinde gerginlik stad dışına da taşmış, Göztepeli ve Altaylı taraftarlar birbirlerine girmişti. Olaylı derbinin akabinde İzmir Valiliği’nden açıklama İzmir Valiliği’nden yaşananları aydınlatacak yeni açıklamalar geldi. Valilik’ten yapılan açıklamada artık bundan sonra  daha sıkı tedbirlerin alınması söz konusu gündeme geldi. 

İzmir’deki  Göztepe  ile Altay Takımı başkanları  bir araya  geldiler.  İzmir Valimiz  Yavuz  Selim Köşger’de  elinden  gelen çabayı sarfediyor.  Dostluk  mesajları verilmeye  devam ediliyor. Buradaki  tek temennimiz  yaşanan  olayların bir an önce  ileriye dönük  devam etmemesidir.  Buradan  Ödemiş Kent Bölge Gazetesi  adına öncelikle  Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e geçirdiği  talihsiz saldırıdan dolayı  geçmiş olsun  dileklerimizi iletiyoruz.İnşallah kendisini yine en kısa zamanda sahalarda görürüz.Yine atılan fişeklerden dolayı  yaralanan  değerli  Göztepe   taraftarı  Mehmet Çakır’a da geçmiş olsun. İnşallah bu arkadaşımız da en kısa zamanda  sağlığına kavuşur.

 Bu durumdan dolayı da gerçekten  herkes büyük bir şaşkınlık için de,  önceki yıllara  giderek 1980 yılında oynanan Göztepe-Karşıyaka derbisi dünya basınına konu olmuştu. Hatta hiç unutmuyorum. Bu rekorla ilgili olarak dış basında  İngiliz The Guardian gazetesi bu karşılaşmayı 1. Lig’de oynanmayıp da en çok dikkat çeken derbi karşılaşması olarak duyurmuştu. Ve karşılaşmayı 80.000 kişinin izlediğine dikkat çekmişti.  Eskiden   daha doğrusu   İzmir takımları arasında özellikle  Göztepe – Karşıyaka arasında büyük bir rekabet yaşanırdı. Futbolda  elbette  rekabet olacak. Takımlara tribünlerden  destek de verilecek.  Ama  yok tribünlere  ve taraftarların olduğu yere fişek atacaksınız  ve bunun sonunda bir taraftar kardeşimiz  ağır yaralansın. Bunları kabul etmek asla hiçbir yere sığdırmak mümkün değildir.  Bugün kü  teknolojinin verdiği  kolaylıklarla birlikte bunu yapanlar  cezalandırılacaklar.  Olması  gereken de tabii ki buydu.  Ama İzmir Futboluna  bu yaşanan  olayla  kara bir gölge olarak düştü. Geçtiğimiz günlerde  yine  eski Göztepeli  değerli  eski oyuncu ağabeylerimi aradım. İnanın onlarda  olayların bu şekilde olmaması  gerektiğini savundular.

Karşılaşmada olaylar Altay tribününden Göztepe tribününe işaret fişeği fırlatılmasıyla başladı. Birkaç taraftar yaralandı. Yüzünden ağır şekilde yaralanan bir taraftarın görüntüsü yürek yaktı. İşaret fişeğinin fırlatıldığı an ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.Fişeğin ağzına gelmesi sonucunda çenesi ve dişlerinde ağır hasar oluşan Mehmet Çakır’ın sol bölgesinde de yanıklar olduğu ve 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil’de ameliyat edileceği  yine aldığımız bilgiler arasında yer alıyor.

Aslında  zaman zaman buna benzer olaylar farklı yerlerde de  yaşanıyor.  Yine bölgemizden örnek  vermek gerekirse  Ödemiş Spor – Tire Spor rekabeti  kendimi bildim. Bileli  her zaman var olmuştur.Baktığımızda  aslında iki komşu ilçe  ama futboldan  gelen bu farklı çekişme almış  başını gitmiş, ne zaman olaylar durulmuş   İşte  Ödemiş Spor ile Tire Spor kulüpleri farklı gruplarda  mücadele ettiği zaman olaylar durulmuş ancak sonuç olarak  Futbolda rekabet muhakkak olacaktır. Ama  kavgayla, gürültüyle, veya  takımların birbirine zarar vermeyle olmamalıdır.

Evet  4 Aralık 2022  Pazar Yer : Ödemiş Saraçoğlu Stadı Takımlar  Ödemiş Spor- Tire Belediye Spor maçı  oynanacak.  Bizim de temennimiz ilk önce güzel ve kaliteli bir maç seyretmek ve bunun yanında centilmence  dostça bir rekabet içinde bu maçın oynanmasıdır.

Yine  yaşadığım olaylardan bazı anılarımı sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Ödemiş Spor ile Tire Spor arasında öyle bir rekabet vardı ki  bunlardan eski yıllarda Yer  Tire 4 Eylül Stadıydı.  Yaşım da 16 yaşlarındaydım. Rahmetli Babam  Gazeteci Tevfik Konuralp  beni maçlara götürürdü. İnanın  bu maçlara gitmek beni çok sevindirirdi. Ancak o yıllarda  beni üzen  maç sonrası  çıkan olaylar  korkuturdu. Bugün  yine  böyle olaylar  yaşansa yine  özellikle  geleceğimizin  teminatı çocuklarımızı  korkutur. Ve onlarda olumsuz etkiler yaratır. Yalnız  Tire’de  değil bu üzücü olayların aynısı eski yıllarda  Ödemiş’te de yaşanmıştı.

Onun için diyorum.  Spor  Kardeşliktir. Spor Dostluktur.    Ülkemizin  büyük kurtarıcısı  Gazi Mustafa  Kemal  Atatürk  bunu  çok güzel sözlerle dile getirmiş”Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim”demiş bu kelimeler aslında çok güzel şeyler ifade ediyor

Bundan  sonra yaşanan bu olaylar tedbirlerin arttırılmasına  yönelik adımda öncü olacaktır.  Türkiye  genelinde  İç  İşleri Bakanlığı tarafından Türkiyedeki tüm il ve ilçe emniyet müdürlüğü birimlerine  yazılar gönderildi.  Sahaya veya maça  girecekler  tek tek  Polis tarafından  titizlikle aranacak.  Görevli sağlıkçı, basın mensupları A’dan  Z’ye herkes çünkü  yine  İzmir’de  yaşanan  olayda sahaya fişekleri sokan  ve iddiaya göre  özel  bir ambulans şirketinin  görevlisi olduğu ortaya çıktı. Bunu da değerlendirmek gerekirse Manidar bir olay  siz özel ambulansta görevli olarak  işinizi  yapacaksınız  Sigortalı  ve Maaşlısınız  ama yaptığınız işe bakın  taraftarlara Fişek servisi  yaparak  bunu vermek  ve olayların yaşanmasında bir katkınız olacak. Bu kadar da değil bu işler böyle  ucuz olmamalıdır.  Artık  bundan sonra herşey  yargıdadır. Adalet  yaşanan olaylarda  gerekli cezayı  verecektir. İnşallah  bu cezalar da kişilere bir ders olur. Bir daha böyle  olaylar asla  yaşanmasın. İzmir Futboluna  da gölge düşmesin.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
- 15 Nisan 2024
- 8 Nisan 2024
- 4 Nisan 2024
- 1 Nisan 2024
- 29 Mart 2024
- 25 Mart 2024
- 20 Mart 2024
- 18 Mart 2024
- 11 Mart 2024
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ