Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

90 DAKİKANIN ARDINDAN

TURGAY KONURALP

TURGAY KONURALP

Evet sevgili Ödemiş Kent Gazetesinin değerli okurları Nevzat Güzelırmak İzmir Süper Amatör Lig Play-Off 5. Haftası tamamlanırken  grupta son iki hafta muhteşem bir çıkış yakalayan  Bayındır Spor  bu çıkışıyla birlikte Liderlik koltuğuna oturdu.

Yine bu heyecanının devamında önümüzdeki hafta sonu maçları da Cumartesi  ve Pazar günü oynanacak maçlarla belli olacak. Grupta Lider olan Bayındır Spor takımı haftayı “Bay “ takım olarak oynamadan boş geçirecek. İzlediğim kadar söyleyebilirim. Bayındır Spor takımı her ne kadar  ilkmaçında, Kınık Belediye Spor karşısında yenilgi alsa bile bugünkü durumuyla  Bölgesel Amatör Lige çıkma konusunda büyük çaba sarfediyor.

Baktığımızda  Bayındır Spor  yıllar sonra  böyle bir  hava yakalamasından dolayı  başta Teknik Sorumlu Yüksel  Babayiğit  ve takım oyuncularını tebrik ediyorum.  Takıma Play-Off maçları öncesinde gerekli bazı takviyeler yapıldı. Ve bu takviyelerinde yapılması da gerekiyordu. Çünkü  gruba baktığımızda  güçlü takımlar var.  Biraz da Süper Amatör Lig ile  Bölgesel Amatör Lig’i karşılaştırma ve bunun yanında değerlendirme yapılacak olursa tabii ki Bölgesel Amatör Lig’in  heyecanı biraz daha yüksek olacak. Bu arada  maliyetler de biraz daha artacak. Yine de çiçekçiliğini  Osmanlı Döneminden başlayarak günümüze  kadar  getirmeyi başaran  Bayındır Spor’da  Bal Ligine çıktığı takdirde sportif anlamda da  farklı bir hareketliliğin bu şirin ilçede yaşanacağına inanıyorum.  Evet  sezon öncesi  doğru söylemek gerekirse Gruptan  Ödemiş Spor mu ?  ve Tire Belediye Spor mu ? çıkacak diye düşünürken  gruptan  ilk önce   Şampiyonluğunu  Lig bitmeden önce ilan eden  Sarı Kırmızılı ekip  Bayındır Spor  takımı daha sonra da yine Bölgenin  Torbalı  Ayrancılar Gençlik Spor takımı Play-Off maçlarını oynamaya hak kazandılar. Her iki takımı da tebrik ediyorum.

Grupta ilk devre maçlarının ardından  takımlar karşılıklı olarak  maçlar yapacaklar.  İlk oynanan maçlarda alınan  galibiyetler tabii ki avantaj önemli olanda  bu maçların devamında 2. Maçlarda avantajı korumak önemli grupta  takımlar arasında bazı sürpriz sonuçlar da çıkabiliyor. İşte geçtiğimiz  hafta sonu oynanan Ayrancılar Gençlik Spor maçı maça hızlı başlayan  Ayrancılar Gençlik Spor üst üste attığı 2 golle maçta  daha çok galibiyet alacak takım gibi bir görüntü çizerken  özellikle maçın 2. Devresine daha farklı bir oyun  anlayışı ile çıkan  Bayındır Spor maçın uzatma dakikaları olan 90+2  ve 90+5’te atılan 2 golle 2-1 mağlubiyetten  3-2 öne geçmesi  gerçekten  önemli bir başarıydı. Maçın  her zaman 90 Dakika  ve uzatmalardaki dakikaların da ne kadar da önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.

25 Mart 2023 Cumartesi günü oynanacak maçlarda  yazımda da bahsetmiştim. Grup Lideri  Bayındır Spor bu haftayı  Bay takım olarak geçirecek. Ancak grupta 2. Sırada bulunan  İzmir Spor takımı  Kınık İlçesi Stadında  deplasmanda rakibi Kınık Belediye Spor ile karşılaşacak. Aynı puanlara sahip  Kınık Belediye Spor ile İzmir Spor takımları arasında geçecek bu mücadelenin heyecanlı geçmesini bekliyorum. İzmir Spor da hedefin  rakibini yenerek tekrar Lider konuma geçmek için mücadele edecek. Burada ev sahibi  Kınık Belediye Spor’da rakibi İzmir Spor’u yenmek  ve daha üst sıraya oturmak için gayret edeceklerini umuyorum.

Gruba baktığımızda BAL Ligine kim çıkar ? açık olarak favori tam olarak belli değil ancak şu varki  takımlar arasındaki 2. Maçlar sonucunda düğüm çözülecektir. Bu anlamda  özellikle   İl düzeyine namzet büyük ilçelerden biri olan Ödemiş Spor’a da değinmek istiyorum. Sezon  başı gelir  hemen transferler  ve teknik  heyet seçimleri yapılır. Bunları kim ve kimler belirliyorsa başta Teknik  Direktör  ve  takıma kazandırılacak oyuncular konusunda biraz daha  titiz  çalışmalar yapılmasını bekliyoruz. Baktığımızda  daha önceki sezonlardan örnek verecek olursak ismini bile  Ödemiş Spor ile ilk defa duyduğumuz  bir isim  Teknik Sorumlu olarak takıma geldi. Ve   sezona başlar başlamakla birlikte 5 maçta 5 kötü sonuç yaşandı. Olabilir  yenilgiler sadece  Ödemiş Spor’a bağlı olan bir durum değildir. Ama  takım yenilgi alsa bile  Hoca çıkar şu şu hatalarımız oldu. Veya benzeri ne bileyim. Kötü gidişin de açıklaması  yapar.  Bende  tabiki  hocayı ararız. Hocam  maç sonrası değerlendirme isteriz. Mesleğimizin gereğidir. Sormak  Hocamız işte  ben sana döneceğim. Ama ne var ki bir türlü dönemez. Evet iyi bir Futbol gönüllüsüyüm.  Futbolu ve futbol oynamayı da sevenlerden biriyim. Eğer  maçlarda alınan bir kötü sonuç olabilir.  Önemli olan  hataların kaynaklanan durum nedir ? bunu  anlatmak önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda  işte  Süper  Lig’te görüyoruz. Teknik Direktörler çıkıyor. Takımı yenilgi alsa bile anlatıyor. İşte  bu örneğin her yerde her Lig’de yapılabilir.  Yapılması da önemlidir.

Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi  özellikle, ülkemizde de de  Futbol  dalında  farklı bir heyecan var.  Sadece  Türkiyede değil tüm dünya ülkelerinde  Futbol artık farklı bir sektör oldu.  Bu sporculuk mesleği özellikle  geleceğimizin teminatı  gençlerimizi de hayallerini süslüyor.Bugün  Süper Lig’ten bahsederek örnek verecek olursak  Bir Arda  Güler gerçeği henüz  yaşı 18 yaşında dünya takımları arasında ismi konuşulmaya başladı. Bile normaldir. Bir başarı öyküsü, yetenek ve bunun yanında tekniğini güzel kullanabilen başarılı bir oyuncu.İnşallah  yolu açık olsun.  Ülkemizde aslında Nice  Ardalar  var. Önemli olan bu yetenekleri alt yapıdaki tecrübeli  antrenörlerle motive etmek ve yön vermek önemli. Bu konuda  bunun Türkiye Liglerinden en çok başaranlarda biri kuşkusuz  İzmir’in  Altınordu takımı  adını Futbolcu  fabrikası şeklinde duyurmayı başarmıştır. Buna  benzer örneklerin çoğalmasını diliyorum.

Nevzat Güzelırmak İzmir Süper Amatör Lig Play-Off  B Grubu maçlarındaki son durumda  Asarlık  Gençlik Spor oynadığı 4 maçta 8 puanla lider olarak mücadelesinin sürdürüyor. Bu grupta bu grupta 6 puanla Güzeltepe gençlik Spor’da Liderin en yakın takipçisi olarak maçlarını sürdürüyor.

Tekrar  Bölgesel  Amatör Ligi Play- Off maçlarına da dönecek olursak önümüzdeki haftalardaki alınacak sonuçlarla  takımların bir üst Lig olan Bal Ligine çıkmaları yavaş yavaş belli olacaktır. Bu anlamda  mücadele veren tüm takımlara başarılar diliyoruz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
- 17 Nisan 2024
- 15 Nisan 2024
- 8 Nisan 2024
- 4 Nisan 2024
- 1 Nisan 2024
- 29 Mart 2024
- 25 Mart 2024
- 20 Mart 2024
- 18 Mart 2024
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ