Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

İzmir Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformundan tepki açıklaması

İzmir Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformundan tepki açıklaması
Reklam

Ödemiş ilçesinde 2022 yılında meydana gelen kan donduran olayda emekli okul müdürlerinden Vedat Emektar (58) eşini 77 bıçak darbesiyle öldürmesi olayı ile ilgili olarak Cinayet davasının 2. Duruşması sonrası İzmir’den gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tamamlanan duruşma sonrası Ödemiş Adliyesi dışında basın açıklaması yaparak yaşanan  Vasfiye Emektar Cinayetine bir kez daha tepkilerini gündeme getirdiler.

İzmir Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına basın açıklaması yapan Tülin Osmanoğlulları konuşmasında “Kadın cinayetlerini durduracağız platformu İzmir Kadın Meclisleri olarak bugün Vasfiye Su cinayet davası için buradayız. Vasfiye Su’yu evli olduğu erkek Vedat Emektar 2022yılının Şubat ayında bıçakla 70 den fazla bucak darbesiyle öldürdü. 2022 Şubat ayında öldürülen Vasfiye’nin, 2023 Şubat ayında ilk davası görüldü .biz  3 Şubat’ta ilk davayı gördükten sonra 6 Şubat’ta Türkiye büyük bir enkazın altına uyandı ve biz şunu gördük. Yıllardır kadın cinayetlerini durdurmayanlara, depremde ölümleri de durdurmadığını, kadın cinayetlerini durduramamaların enkaz altında 10 binlerce insanı da bıraktığını gördük.  Biz şunu da gördük bu ülkede her gün bir kadın öldürülürken bir gecede İstanbul Sözleşmesinden çıkıldığını gördük. Daha geçen gün İçişleri Bakanı İstanbul Sözleşmesinden çıkıldıktan sonra Türkiye’de kadın cinayetlerinin azaldığını söyledi. Oysaki 2020 yılında 300 kadın öldürüldü 171 tane şüpheli kadın öldürme vardı. İstanbul Sözleşmesinden çıkıldıktan sonra Türkiye yeni bir kadın cinayeti olayı ile karşı karşıya şüpheli kadın ölümleri, 2022 yılında 334 tane kadın öldürüldü. Vasfiye Su’da bunlardan bir tanesiydi.

245 tane şüpheli kadın ölümü vardı ve biz şimdi şununla karşı karşıyayız. Her gün bu ülkede kadınlar öldürülürken İstanbul sözleşmesinden bir avuç gerici, yobaz tarikatçı insanların talebi doğrultusunda çıkıldı. Kim dedi? Yine seçim kaygısı nedeniyle tekrar gerici yobaz bir avuç insanla kadınların hayatları pahasına ittifaklar kuruluyor ve kadınların can simidi olan ve kadınları koruyan 6284’ün kaldırılması sözü veriliyor. Biz buradan sesleniyoruz. Vasfiye Su’yu koruyamadınız. 2022yılında 334 tane şüpheli kadının ölümünü aydınlatamadınız bari 6284 olan kadını koruyan kollayan yasadan ellerinizi çekin. Bu seçimde kadınların seçimi 6284 olacaktır.  Diyoruz ki kadınların hayatları üzerine pazarlıklar yapmayın biz buna izin vermeyeceğiz. Biz içeride bir sanık dinledik ve bizim dinlediğimiz bütün sanıklar aynı kopyala yapıştır savunmayı yapıyor. Planlıyor, canavarca hisle uyguluyor ama karakola gelince haksız tahrik indirimi alırım diye kendince bir ifade uyduruyor. Diyorlar ki beni aldatıyordu, bana sürekli hakaret ediyordu. Biz buna izin vermeyeceğiz Vasifiye Su kendini savunamıyor ama burada bizler varız biz sonuna kadar Vasfiye için adalet sağlana kadar buraları bırakmayacağız, buradan gitmeyeceğiz, davanın takipçisi olacağız. Buradan sesleniyoruz kadın cinayetlerinde haksız tahrik indirimlerini kaldırın, kadın cinayetlerinde indirimsiz cezalar verilsin ki emsal olsun ve bir daha da cesaret edemesinler” dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ