Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Ödemiş Belediyesi’nden öğrencilere kırtasiye desteği:

Ödemiş Belediyesi’nden öğrencilere kırtasiye desteği:
Reklam

YÜZLERDE GÜLÜMSEME, KALPLERDE SICAKLIK

Ödemiş’in eğitimci Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in “Savaş meydanlarında kurşunla kazandığımız zaferi bilim yolunda kurşun kalemle taçlandıracağız” diyerek başlattığı “Kurşun Kalem Dayanışması” ile yeni eğitim yılının ilk günlerinde Ödemişli ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımları ulaştırıldı.

Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü dolu dolu, tarihe ışık tutan etkinliklerle ve 39. Ödemiş Milli Fuarı ile kutlayan Ödemiş Belediyesi, konser düzenlemek için kullanacağı kaynaklarla 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk haftasında 1000 aileye kırtasiye yardımında bulundu.

Kampanya çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelerin Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne ve kırsal mahallelerde de muhtarlıklara yaptığı başvuruların değerlendirilmesi sonucunda içerisinde kalem setleri, defter setler, kuru boya ve pastel boya ile geometri takımlarının da yer aldığı kırtasiye setleri kısa sürede ailelere teslim edildi.

1. Sınıf’a başlayan öğrenciler için kırtasiye setlerinin yanı sıra okul çantalarının da yer aldığı Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan paketlerin yanı sıra hayırsever Ödemişliler ve Ödemiş Ticaret Odası’nın destekleriyle ihtiyaç duyan öğrenciler için okul çantası ve okul forması da temin edildi. Anasınıfı yaş gruplarına da okul çantası armağan edildi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, yardımları kırsal mahallelerde muhtarlarla birlikte teslim etti.

“ALAN EL VEREN ELİ GÖRMEDİ”

“Alan el veren eli görmedi, kırtasiye yardımlarımız yüzlerce çocuğumuza ulaştırıldı” diyen Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Biz büyük bir aileyiz diyerek çıktığımız bu yolda derin bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldık. Bu zor dönemde bizler de çocuklarımızın eğitimde fırsat eşitliğine bir parça da olsa katkı sunmak, onları bin bir emekle ve özveriyle yetiştiren ailelerimizin yüküne bir nebze omuz vermek adına “Kurşun kalem dayanışması” başlatmıştık. Bir kurşun kalemin, bir defterin, bir resim defterinin ya da rengarenk boya kalemlerinin bir çocuğun dünyasındaki yerinin ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz de tüm ihtiyaçları düşünerek bu setleri hazırladı.

“CUMHURİYETİMİZİN GÜVENCESİ OLACAKLAR”

‘Eğitimde feda edilecek tek bir fert bile yoktur’ diyen Başöğretmenimiz Atatürk’ün izinde çocuklarımızın O’nun mirası olan akıl ve bilimden kopmadan yetişmelerini biz de kendimize görev biliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamaya hazırladığımız bu güzel günlerde okul sıralarından geçecek nesillerimiz Cumhuriyetimizin de güvencesi olacaktır. Şimdiye kadar kampanyamıza destek veren Ödemiş Ticaret Odamıza, hayırsever Ödemişli hemşehrilerimize teşekkürü bir borç biliyorum.

DAYANIŞMA KAMPANYASI SÜRÜYOR

Dayanışma kampanyamız devam edecektir. Sonuç olarak yaklaşan kış mevsiminde öğrencilerimizin özellikle giyim ve ayakkabı konusunda ihtiyaçları olacaktır. Bu anlamda ilçemizdeki odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve hayırseverlerimizin katkılarını bekliyoruz. Hep söylediğimiz gibi; ‘Ödemiş bizim evimiz, biz büyük bir aileyiz’” şeklinde konuştu.

Haber : Cengiz Türkavcı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ