Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Selçuk Çocuk Meclisi’nden çıkan ilk karar; Yılbaşı Panayırı

Selçuk Çocuk Meclisi’nden çıkan ilk karar; Yılbaşı Panayırı
Reklam

İlk toplantılarını gerçekleştiren Efes Selçuk Çocuk Meclisi, Yılbaşı Panayırı için ilk kararına imza attılar. Yılbaşı Panayırı ile ilgili önerileri görüşerek karar alan küçük meclis üyeleri ayrıca ilçede yapılmasını istedikleri çalışmalar için fikir önerilerinde de bulundular. Meclis toplantısına vekâlet eden Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, ikinci toplantıda meclis Başkanı seçimi yapılarak yeni kararların alınacağını söyledi. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, Meclis tutanaklarını tek tek okuyarak oylamaya sundu. Kararlar oy birliği ile kabul edildi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Efes Antik Kenti’ndeki Odeon’da toplanarak meclislerini kuran çocuklar yeni yıl öncesi meclisi toplayarak kentteki yılbaşı kutlamaları ile ilgili tüm çocukların mutlu olacağı kararlar aldılar. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda toplanan Efes Selçuk Çocuk Meclisi’ne Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel vekâleten başkanlık etti.

Efes Selçuk’ta her yıl düzenlenen Yılbaşı Panayırı için çocukların önerilerini dinleyen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Biz Efes Selçuk’ta her sene Yeni Yıl Panayırı yapıyoruz. Herkes bu panayıra gelsin alışveriş yapsın, biraz da eğlensin istiyoruz. Panayırın çocuklarla ilgili olan kısmında bu kez sizin isteklerinizi dinlemek istedik” dedi.

Efes Selçuk Çocuk Meclisi’nin üyeleri Yılbaşı Panayırı ile ilgili istek ve önerilerini dile getirdiler. Meclis üyelerinin istek ve önerileri toparlanarak oylamaya sunuldu.

Çocuk Meclisi üyelerinin istekleri arasında Youtube İçerik Üreticilerinden Ceyda Kasabalı Albayram ve Fırat Albayram’ın katılımlarıyla bir söyleşi düzenlenmesi de yer aldı. Çocukların isteği üzerine Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel sevilen isimleri toplantıda arayarak çocuklar için söyleşi sözü aldı.

Yılbaşı Panayırı gündemi ile toplanan Çocuk Meclisi’nde Yılbaşı Panayırı’nda pamuk şekeri, patlamış mısır, büyük bir yılbaşı ağacı, çocuklar için hediyeler, yeni yıl öncesinde sokak hayvanlarının beslenmesi ve kitap dağıtımının yer aldığı etkinliklerin düzenlenmesine karar verildi.

Haber : Cengiz Türkavcı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ