Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

ESAT ERÇETİNGÖZ

ESAT ERÇETİNGÖZ

“Öz’e Dönüş” konseptiyle 18-21 Nisan tarihleri arasında 13’üncü kez kapılarını açmaya hazırlanan Alaçatı Ot Festivali’nin İzmir tanıtım toplantısı Alaçatı’da yapıldı.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’nin yönetiminde yapılan lansman toplantısına müzisyen Ayhan Sicimoğlu, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Farklı coğrafyalarından yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlaması beklenen festivalin bu seneki teması ‘Şevketi Bostan’lı lezzetler olarak belirlendi.

Ünlü şeflerin özel tariflerinin gastronomi meraklılarıyla buluşacağı etkinlikte aynı zamanda 18 Nisan Perşembe akşamı Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, 19 Nisan Cuma günü Edis ve 20 Nisan Cumartesi günü Mor ve Ötesi sahne alacak.

Jüri başkanlığını Ayhan Sicimoğlu’nun üstlendiği ‘En Güzel Ot Yemeği’ ve ‘En Çok Ot Çeşidini Toplama’ yarışmalarının sunuculuğunu ise Doğa Rutkay üstlenecek.

Çeşitli söyleşilere, atölyelere ve sergilere de ev sahipliği yapacak olan festival bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak.

Ot Festivali’nin son dönemde özünden uzaklaştığını ifade eden Lal Denizli, “Böyle bir sorumluluğu aldığımda henüz başkan bile değildim. Seçildikten sonra Ot Festivali’ni hayata geçirmemem söz konusu olamaz diye düşündüm. Bu nedenle de hızlıca bir komite kurarak çalışmalarımıza başladık. Bu yılki Alaçatı Ot Festivali’nde ilk zamanlardaki ruhu yakalayarak üzerine kendimizden de bir şeyler katmayı amaçladık. Bu dar zamanda ortaya tam da istediğimiz gibi bir şey çıktı.

Önümüzdeki sene için daha farklı planlarımız var. Festival alanının, yani tüm Alaçatı’nın kullanıldığı bir versiyon hayata geçirmek istiyoruz. Bunu bu sene kısmi olarak önümüzdeki sene de tamamıyla hayata geçireceğiz. Güzel konserlerimiz olacak. Gastronomiyle özdeşleşmiş yeme içme alanlarımız olacak. Bölgeye ait otların ön planda olduğu bir festival bizi bekliyor. Bu senenin otu Şevketi Bostan. Şevketi Bostanlı lezzetlerin ünlü şefler tarafından hazırlanacağı ve yarışmaların yapılacağı bir festival olacak” dedi.

Gastronomi alanında büyümeyi hedeflediklerini söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, “Biliyorsunuz yanı başımızda Urla’da üç restoranımız Michelin yıldızı aldı. Çok kıymetli şeflerin hayata geçirdiği restoranlar. Biz de Çeşme’de aynı başarıyı elde edecek girişimlerde bulunmak veya girişimleri desteklemeyi arzu ediyoruz. Gastronomi, turizmin en önemli rotalarından biri. Önümüzdeki dönemde en büyük planlarımızdan biri Agro Turizm dediğimiz, tarım turizmini gastronomiyle birleştirecek bir anlayışla hareket etmek olacak. Çünkü tarım anlamında bölgemiz gerçekten çok elverişli.

Çeşme’nin toprakları çok verimli. Özellikle sakız, enginar, kavun, beyaz soğan, anason ve üzüm gibi tarımsal alanları daha da kalkındırmak için büyük yatırımlar düşünüyoruz. Aynı zamanda susuz tarımın elverişli olduğu sakız, susam gibi tarımsal alanlar sürdürülebilirlik açısından da önemli. Komşumuz Sakız Adası bugün dünyaya ihraç edilen sakızların yüzde 80’ini karşılıyor. Bir ada olarak bunu başarabiliyorlarsa biz de sakız konusunda önemli adımlar atarak bu konuda ülkemizi temsil edecek girişimlerde bulunabiliriz” diye konuştu.

Yerel üreticilere de büyük önem verdiklerini ifade eden Denizli, “Yerel üreticilerin bazı dönemlerde yeterince ilgi görmediklerine ilişkin şikayetleri var. Bizim birincil önceliğimiz her şeye rağmen tarımı ayakta tutmaya çalışan çiftçilerimizi teşvik paketleriyle bölgemizde kalkınmasını sağlamak. Bu anlamda festivalde de görünürlüklerini artırmayı arzuluyoruz” dedi.

Yeni dönemde hayata geçirmeyi hedefledikleri yatırımlardan da söz eden Lal Denizli, “Çeşme’de altyapı öncelikli konulardan biri. Çeşme’de altyapı alanında özellikle kanalizasyon ve atık sularla ilgili ciddi bir eksik var. Bu noktada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile çok uyumlu bir bakış açımız var. O nedenle altyapıya ilişkin çalışmalarımız çok verimli olacak. Aynı zamanda doğalgaz eksiğimiz var. Halkın en çok beklediği alanlardan biri olan doğalgazda belli bir aşamaya gelindi ancak biz bunu nihayete erdirmek istiyoruz. Barınma, çevre ve plaj temizliği, yol çalışmaları da en büyük önceliklerimiz arasında yer alıyor.

Sokak hayvanlarıyla ilgili en büyük problem kısırlaştırmanın düzenli bir şekilde yapılmaması. Bu dönemde kısırlaştırmayı artıracağız. Aynı zamanda hayvan yaşam alanı projemiz de var. Mevcut Çeşme Belediyesi’nin barınak olarak kullandığı alanı yaşam alanına dönüştüreceğiz. Burada sokak hayvanlarının tedavilerinin, beslenmelerinin en iyi şekilde yapılmasını sağlayacağız.

Hayvan düşmanlarına son derece karşıyız. Bu dünyada yaşayan tek canlılar insanlar olmadığı için diğer canlılara aynı saygıyı göstermek en önemli önceliğimiz. Hayvanları Çeşme’de güzel bir zaman bekliyor” ifadelerini kullandı.18. Genel Kurulu’na katılarak seçimi bir demokrasi şölenine, dostlar buluşmasına dönüştüren, bizleri göreve layık gören tüm üyelerimize şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ederim.

Emek ve Gelecek olan grup adımıza, TEK YÜREK’i yeni dönemi simgelesin diye ekledik.

Medyanın sorunlarının katmerlendiği, genç gazetecilerin var olmakta zorlandığı, Cemiyetimizin büyük mücadele içerisinde olduğu bir süreçte TEK YÜREK hedefe koşacağız.

Demokratik sıcak tavırlarıyla seçimin barış içinde geçmesini sağlayan sevgili Aylin Suphandağlı’ya bizzat teşekkür eder, İzmir Basınının ülkeye öncülük edecek bir güce kavuşması için yine canla başla çalışacağımıza tüm meslektaşlarımızın emin olmasını dilerim.

(Bugün 6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü. 

Kalemlerini satmayarak bedelini  hayatlarıyla ödeyen meslektaşlarımızın bizlere bıraktığı sorumluluk büyük. Selam olsun.

Klasik balenin en güzel örneklerinden biri olan Kuğu Gölü; Berlin Devlet Balesi Baş Dansçıları IanaSalenko ve MarianWalter’in güçlü yorumlarıyla gerçek aşkın gücünü balenin zarafeti ile sahneye taşıyacak. İlk kez çocuk ve gençler için, festival kapsamında bir çocuk operası sahnede olacak. Barış Ormanı adlı çocuk operası Prömiyer temsili ile Aslan Kral ve arkadaşlarının dostluk, iyilik ve sevgiyi bulmak için giriştikleri maceraları anlatacak. Türkiye’nin en çok sahnelenen ve izlenen müzikali Hisseli Harikalar Kumpanyası Efes Antik Tiyatrosu’nda sanatseverler ile buluşuyor. Anadolu’da turne yapan bir kumpanyanın yeni bir assolist arayışına girmesi ve bulunan yeni assoliste köy ağasının âşık olmasıyla gelişen komik olayların anlatıldığı eser seyircilerini bekliyor.

 Mozart’ın, dönemin aristokrasisini hicivli bir dille anlattığı Figaro’nun Düğünü adlı komik operası kostüm, dekor ve müzikleri ile sanatseverleri tarihler arası keyifli bir yolculuğa davet ediyor.

Arjantin halkının Evita’larına olan sevgilerini anlatan ve Eva Peron’un yaşamından bir kesitin tarihsel süreçlerle beraber sahneye taşındığı bu muhteşem eser festivale damgasını vuracak.

 Efes Antik Tiyatrosu’nun büyülü atmosferinde ünlü tenor EnriqueFerrer ile dünyanın önde gelen operalarında sahne alan Güney Kore asıllı ödüllü soprano Lilla Lee’nin başrolde buluşacağı Tosca operası; görevini kendi kişisel hırs ve çıkarları için kullanmaktan çekinmeyen polis müdürü Scarpia, baskıcı rejim karşıtı ressam Cavaradossi ve opera şarkıcısı Tosca arasında yaşanan olayları anlatacak. Küçük bir Yunan kasabasına John isimli Amerikalının gelmesi ve güzel dul Marina’ya âşık olmasıyla başlayan olayların anlatıldığı dünyaca ünlü Zorba balesinde; John ve Marina, köylülerin tüm karşı çıkış ve tehditlerine rağmen, güçlü ve özgür bir adam olan Zorba’nın onlara sahip çıkmasıyla hüzünlü bir ilişkiye yelken açarlar. Aşkın bu hazin hikayesi balenin zarif adımları ile sahneye taşınıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
YAZARIN SON YAZILARI
- 9 Nisan 2024
- 20 Mart 2024
- 15 Mart 2024
- 8 Mart 2024
- 28 Şubat 2024
- 25 Şubat 2024
- 22 Şubat 2024
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ