Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Tarihi Çınar Ağaçlarının Durumu Ne Olacak?

Reklam

Ödemiş İzmir  karayolunda  yol  genişletme  çalışmaları devam ederken, yapılan  çalışmalar  kapsamında   Ödemiş’in ilçe  girişi olarak  bir çok siyasetçinin,  Başbakanların, bakanların,  milletvekillerinin genel  olarak  karşılandığı yer olan  Demircili  Mahallesinin  sembolü  tarihi Çınar ağaçlarının yol  genişletme  çalışmaları  kapsamında  kesilebileceği  bildiriliyor.

DEMİRCİLİ MAHALLE  MUHTARI ÜLKÜ  COŞKUN “TARİHİ ÇINARLAR MAHALLEMİZİN  SEMBOLÜ”

Demircili Mahallesi  Muhtarı  Ülkü  Coşkun “Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü Uzun zamandır takipçisi olduğumuz Demircili mahallemizin Benzinlik mevkiinden geçecek bölünmüş yolun Mahallemizin Sembolü olan Tarihi Çınar ağaçlarımız Is yerleri ve evlerimizin korunması içın Bayındır Canlı’daki gibi daraltılmış tek geliş gidiş olması Demircili mahallemizin yanı sıra Karadoğan ve Seyrekli Mahallemizin vatandaşlarının faydalandığı akaryakıt istasyonları, kahvehaneler, lokantalar, berber, kasap ve marketlerin bulunduğu Adeta Çiçekçilerin borsası konumunda olan bu yerleşim yerinin mutlaka korunması konusunda Valilik Yatırım izleme müdürümüz Nurettin Yıldız Abimle beraber Karayolları Bölge Müdür yardımcısı Alparslan Eşlik Beyi Ziyaret ettik bu konudaki hassasiyetin değerlendirildiği bu yüzden alternatif projeler üzerinde çalışıldığını herkesi düşünerek en az sıkıntıyla ve en güzel şekilde bu sürecin tamamlanacağını belirttiler. Bizleri Güler yüzle karşılayıp ağırlayan Müdür yardımcımız Alparslan Eşlik beye ve Bu ziyaretimize vesile olan Valilik Yatırım izleme müdürümüz Nurettin Yıldız Abime çok teşekkür ediyorum.  Yaklaşık 4 yıldır bu konunun takipçisiyim geçen ay Üsteki paylaştığım gibi Karayolları genel müdürlüğünden çınarlarımızın kesinlikle kesilmeyeceğini yetkililer net olarak söylediler ama biz oradaki 3 mahallenin tam ortasında kalan bu tarihi yerin bozulmayıp onca esnafın bulunduğu çok kişinin de mağdur olacağını söyledik müdür yardımcımızda bizde bu konuda değişik alternatif projeler üzerinde çalışıyoruz muhtarım dediler bizlerde güzel bir sonucu bekliyoruz. İnşallah  bu tarihi yeri koruyup Mahallemizdeki tüm vatandaşlarında talebi olan isteklerini yerine getirmiş oluruz. Konunun takipçisiyiz” Dedi.

Demircili Mahallesi sakinleri “Burası  Ödemiş’in en yakın merkezleri arasında bulunan ayrıca   dışarıdan  gelen  siyasetçilerin  ve bir çok önemli insanların  karşılandığı bir yerdir.  Buradaki   yüz yıllık  çınar ağaçları  da özellikle  yaz aylarında insanların altında  dinlendiği  çay kahve içtiği  özel bir yerdir. Ancak yol  genişleme  kapsamında  buradaki  bu ağaçlar  buradan alınırsa  buranın hiçbir özelliği kalmayacaktır.” Dediler.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ