Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Bayraklarınızı Alın Ve Asın Her Yere…

Reklam

Ödemiş  Kent  Konseyi Başkanı Mehmet  Taşlı   yaklaşan 23  Nisan  coşkunu  nedeniyle  yaptığı açıklamada “Balkona, Eve, Bahçeye, dükkana, odaya, her yere, Ümmet olmaktan millet olmaya geçiş anısına. Bağımsızlığımızın sembolü Millet Meclisimizin kuruluşunun ve açılışının 100.yılı,23 Nisan’ın Çocuk Bayramı olarak kabul edilmesinin 99.yılı,kutlanmaya başlanmasının 93.yılı.Bundan 100 yıl önce Kurtuluş savaşında Türk Ulusunun iradesinin temsil edilmesi için ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında TBMM kurulmuştu.

“EGEMENLİK  KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

Taşlı “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle, Türk ulusu millet olmanın bilincine ve hakkına kavuşarak çağdaş Türkiye yolunda resmi formal ilk yapıyı oluşturmuştur. KurulanTBMM ile beraber ardından Türk milleti adına bir çok adımlar atılmış, zaferler kazanılmış, devrimler yapılmış ve Türk devrimi ileride dünyaya örnek olmuştur.23 Nisanın aynı zamanda bir yıl sonra çocuk bayramı olmasına karar verilmiştir.
Çünkü, savaşlarla bağımsızlığını kazanan Türk ulusunda bir çok çocuk öksüz ve yetim kaldığından dolayı yeni cumhuriyet yarının mimarları olacak çocuklara sahip çıkmak ve onlara değer vermek amacıyla 23 Nisan Çocuk bayramını kuruluşundan bir yıl sonra aynı gün olarak tanımlamıştır.
1927 yılından itibaren 23 Nisan Çocuk Bayramı tüm yurdumuzda Tören ve şenliklerle okullarda ve toplumun herkesiminde sevinçle gururla kutlanmaya başlamıştır.
Türkiye Cumhuriyetinin tüm Türk milletine armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yaşatmak yarınki nesillere anlatmak taşımak için Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşaması için ulusal birlik beraberlik ve dayanışma ile hepimizin ülkemize ve milli değerlerimize sahip çıkmalıyız.Yaşasın Ulusal Egemenlik…Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.”dedi.

Haber :Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ