Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Yılmazlar “Tüm Çocuklarımızın Bayramı Kutlu Olsun”

Reklam

Beydağ Belediye Başkanı  Feridun Yılmazlar 23  Nisan  Ulusal  ve Egemenlik  Bayramıyla  ilgili olarak  basın açıklamasında “Cumhuriyetin temelini oluşturan 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Atatürk 23 Nisan 1924’te ‘’23 Nisan ‘’gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929 da Atamız bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan ilk defa 1929 yılında çocuk bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.

1979 yılında ilk olarak 6 ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşınmıştır. Bu tarihten sonra her 23 Nisan da Dünya’nın birçok ülkesinden gelen Dünya çocuklarıyla, çocuklarımız barış ve kardeşlik içinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramını birlikte kutlamaktadırlar. Türkiye, Dünya da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya çocukları ile paylaşan ilk ve tek ülkedir. Büyük Önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin en büyük sevgisinin ifadesi olarak, millet bayramımız olan 23 Nisan Bayramını çocuklara armağan etmiştir.

Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillere öğretilmesi ve Türk Devleti’nin devamını edeceğimiz yeni cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla milli bayramımız önemli fırsatlardır. Çocuklarımızın milli ve vatan duygularını geliştirme açısından çok önemlidir.  İçinde bulunduğumuz 2020 yıllı ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yıllı olması bakımından önemlidir. Maalesef ülkemiz ve tüm Dünya pandemi içindedir. Bu nedenle 100. Yıl etkinlikleri minimuma indirgenmiştir. Kutlamaların çoğu sosyal medya üzerinden yapılabilmektedir.

Ülkemiz ve Dünya’nın içinde bulunduğu bu salgından bir an önce en az zararla ve sağlıkla çıkarılmasını diliyorum. Barış ve huzur içinde birlikte yaşayacağımız bayramlar kutlayacağımız güzel günler yakındır.  Türk ve Dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Haber : Turgay  Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ