Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Korona Virüs Salgınını Fırsata Dönüştürebiliriz!

Reklam

Ülke genelinde  ve dünya ülkelerinin de  üzerinde durduğu  Korona  Virüs salgını sürecindeki  fırsata  dönüştürülebileceğinin  belirten Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu “Bilindiği  üzere  bu bölgeler  kendilerine özgü özellikleri, iklim ve verimli toprak yapımızla tarım-sal üretimde çok alternatifli büyük bir potansiyele sahibiz” diye konuştu. Salgınla birlikte dünya ölçeğin-de tarımın öneminin bir kez daha anlaşılmaktadır. Yeterli üretimi yapmazsak aç kalırız, üretirsek dünyayı besleriz, bu güce sahibiz” dedi.

Dünya pazarlarına ihraç ettiğimiz çok sayıda tarımsal ürünümüz olduğunu hatırlatan İbişoğlu, “Hemen hemen her çeşit yaş meyve ve sebze, fındık, üzüm, kayısı ve incir gibi kuru meyve üretiminde rakibimiz bulunmuyor. Dünyadaki Covid-19 salgını bize çok şey öğretti. Gün gelir de bazı ürünleri ithal edemezsek bu açığımızı yeni bir üretim planlaması ile karşılayabilmemiz gerekebilir. İhtiyaç fazlası tarımsal ürünleri de dış pazarlara satabiliriz. Bugün nasıl tıbbi cihaz ve sağlık gereçlerini ABD dahil birçok ülkeye gönderiyorsak, tarımda stratejik güç olabiliriz” dedi.

“ZİRAAT ODALARI, KOORDİNASYON İÇİNDE ÇALIŞARAK ÜRETİCİLERİMİZE GEREKLİ DESTEĞİ  VERMELİDİR”

Tire  Ziraat Odası  Başkanı  Halil  İbişoğlu “Salgınla mücadele ettiğimiz şu günlerde Tarım Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun çiftçimizin tarlasında üretime devam etmesi yönünde aldıkları karar memnuniyet verici. Uygulamada, Valiler, Kaymakamlıklar, Tarım Orman Müdürlükleri ve Ziraat Odaları da koordinasyon içinde çalışarak çiftçimize gerekli desteği sağlıyor. Ekim ve dikim döneminin son hızla devam etmektedir.” dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ