Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

DSP Genel Başkanı Aksakal’dan Gazetemize Özel Açıklamalar

Reklam

DSP Genel Başkanı Önder  Aksakal Tire ziyaretlerinde esnaf odaları başkanları, vatandaş buluşmalarının  yanında  Ödemiş  Kent  Gazetesine özel  açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Aksakal’ın Tire ziyaretinden son derece memnun bir şekilde ayrıldıklarını dile getirdi.

“BİZİM TÜRKİYE’YE DEVRETTİĞİMİZ DEVLET BU DEĞİL”

Demokrat Parti Genel  Başkanı Önder Aksakal Tire’de birden  fazla  etkinliklerde  bulunduklarını  dile getirirken “Demokratik Sol Parti İzmir örgütümüzün faaliyetleri çerçevesinde Tire ilçe binamızın açılışı için geldik. Tire tarımsal bir üretim merkezi olmanın yanında tarımsal sanayisinin de ön plana çıktığı özellikli bölgelerimizden bir tanesi Demokratik Sol Partinin ekonomik politikalarının temelini oluşturan tarımsal üretim ve tarımsal sanayi başta olmak üzere sonraki süreçte diğer kesimlerin güçlenmesi ve tarımsal sanayi ile beslenmesi stratejisi en rahat ve güçlü bir şekilde bu bölgelerde hayat bulabiliyor. Organize Sanayi Bölgesi Yönetimiyle, Ticaret Odası Yönetimiyle, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetimiyle ve Tire’nin Çiftçileriyle, Ziraat Odasıyla bir araya geldik.” dedi.

“DEĞERLERİMİZİ KORUMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

DSP Genel  Başkanı Önder Aksakal  DSP’nin  merhum  Bülent  Ecevit  döneminde elde   ettiği önemli kazanımların  olduğunu  ancak bu kazanımlarım olduğunu  ve  bunların  korunması gerektiğine  dikkat çekti.

Aksakal “Buranın sorunlarını yerinde en azından gözlemleme olanağı bulduk. 18 yıl önce Demokratik Sol Parti Bu Devleti Ak Partiye devretmişti ancak bizim devrettiğimiz devlet bu değil, biz devleti Ak partiye teslim ettiğimizde sorunsuz bir devlet vermiştik, terör konusunda sorun kalmamıştı, ekonomide yüzde 90’lardaki enflasyon yüzde 20’lere kadar indirilmişti, bütün komşularıyla dost bir Türkiye teslim etmiştik. Fakat uğun sadece komşularıyla değil neredeyse dünyanın bütünüyle sorunlu bir Türkiye haline gelmiş manzara var. Akdeniz kaynıyor, Kıbrıs’ta büyük bir belirsizlik ve niteliksiz yöneticiliklerin elinde yürüyen bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’i yapısı var. Aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünya literatüründe tanınması noktasında emek sarf etmeyen bir Türkiye yönetimi var. Başka bir realite iki devlet tek millet diye kucaklaştığımız Azerbaycan’ında tanımaktan imtina ettiği bir Kuzey Kıbrıs  Türk Cumhuriyeti var.” dedi.

“KIBRIS BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR.”

Kıbrıs’ın kendileri adına kırmızı çizgisi olduğunu ifade eden Genel  Başkan Önder Aksakal “Kıbrıs bizim için bir kırmızı çizgidir. Kıbrıs’a barışı Demokratik Sol Partinin kurucu lideri Bülent Ecevit başbakanlığındaki hükümet getirmiştir. Aynı barışı, darbeyi yıkmakla, cuntayı ortadan kaldırmakla Yunanistan ‘ada Türkiye getirmiştir. Bu değerleri korumak mecburiyetindeyiz. Üretimin artırılması halkın sosyal refahının yükseltilmesi uluslararası alanda Türkiye’nin daha güçlü bir noktaya taşınması için demokratik sol partinin politikalarının iktidara gelmesi gerekiyor. Bunu artık vatandaşlarımızda çok çarpıcı bir şekilde görmeye başladılar. Siyasetin özgün dengesi tamamen bozuldu. Sağcı solda geziyor, solcu sağda geziyor kimin ne yaptığı belli değil bu oynayan taşları yeniden yerine oturtma görevimiz ve mecburiyetimiz var. Bunlar için yollara düştük çalışmalarım hızlı bit şekilde devam edecektir. Tüm Türkiye  genelinde  olduğu üzere, Ege   ve İzmir’in  tüm ilçelerinde   DSP’nin  yeni  yeni  teşkilatlanmaları  çalışmaları  aralıksız  olarak devam etmektedir. Bizler de, bu çalışmaların öncüsü  olarak  büyük bir  heyecanla  çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ