Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Selçuk’tan Farklı Bir Performansla Kadınlara Uyanış Çağrısı

Reklam

Performans Sanatçısı Ebru Atilla, şiddete ve dayatmalara karşı duran kadınlar için farklı bir formatta hazırladığı yoga videosunu “Şimdi Derin Bir Nefes Al” adlı Youtube kanalında paylaştı.

Efes Selçuk Saint Jean Bazilikası’nda hazırladığı pratikle “Bize dayatılanları değil nefesimizi dinliyoruz” diyen Atilla,  alışılmışın dışında hazırladığı yoga videosunda kadınları birlik olmaya, özgür olmaya çağırarak; “Ben bu protest performansı kadının ihtiyacı olan uyanışın pratiği olarak tasarladım çünkü kadın, özgürlüğü yaşam içinde meydanlarda elde edilebilecek” dedi. 

FARKLI BİR ÇALIŞMA,  PROTEST BİR PERFORMANS

Efes Selçuk’ta Saint Jean Bazilikası’nın tarihi atmosferinde yaptığı pratik boyunca  “Bedenlerine sahip çıkan, kararlarını kendisi veren, ruhunu ve bedenini özgürleştiren” kadınların hikâyesini anlatan bir performans sergileyen Ebru Atilla kadınları rakamla ifade eden düzene, “buradayım” duruşuyla karşı durarak başlıyor pratiğine. Vazgeçmemeyi, öz savunma hakkını, itaat etmemeyi anlatırken “Bize dayatılanları değil nefesimizi dinliyoruz” diyerek, kadınları korkmamaya, birlikte durmaya, kadın cinayetlerini durdurmaya, şiddete hayır demeye çağırıyor. Kadınlara sadece nefeslerinin sesini dinlemelerini söyleyen Atilla,  pratiğin sonunda kadınları birlikte durmaya, güçlü olmaya, yepyeni bir hayata ulaşmaya davet ediyor. 

BAŞKAN SENGEL İLE KADIN PROJELERİ ÜZERİNE KONUŞTU

Kadın Kent Efes Selçuk’un Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’i ziyaret eden Ebru Atilla protest performans olarak nitelendirdiği çalışmasının detaylarını Başkan Sengel ile paylaştı. Başkan Sengel ile Atilla kadın dayanışmasının örneklerini sergilemek amacıyla kadın temalı yeni projeler üzerine de konuştular. Başkan Sengel ayrıca Ebru Atilla’nın performansını sosyal medya hesaplarından da paylaştı

Haber : Cengiz Türkavcı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ