Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

ÖKK Çevre Şehircilik ve İmar Meclisi Toplantısı Gerçekleşti

Reklam

Ödemiş Kent Konseyi Çevre, Şehircilik ve İmar Meclisi 27.08.2020 tarihinde Abdullah Gümüş başkanlığında Ödemiş A.D.D. Çaybahçesi’nde toplandı.  Toplantıya Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, yürütme kurulu ve meclis üyelerinin yanı sıra Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Feridun Azeroğlu, Belediye Meclis üyeleri Sema Bilgi ve Ediz Demir, Belediye Zabıta Müdürü Ali Palamut katıldı.
Toplantının ana gündem maddesini şehir yaşamına engel olan unsurlar oluştururken toplantıda söz alan Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, “Ödemiş en işlek yerlerinde yayaların kullanımına açık olması gereken kaldırımların esnaflar, motorsiklet ve bisiklet park edenler tarafından işgal edildiğini görüyoruz. Bu konu uzun zamandır gündemimizde, işletmeler ürünlerini teşhir maksadıyla kaldırımları kullanmaktadır. Bu kullanım pek çok noktada yayaların kaldırımları kullanmasını sınırlayacak düzeylere gelmektedir. Özellikle bebek arabalı kadınların çok fazla sıkıntı çektiklerine şahit oluyoruz. Bu sorunun çözümü için geçmişte belediye meclisi kararıyla yapılmış olan sarı çizgi uygulamasının yeniden hayata geçirilmesini istiyoruz. Kaldırımların kullanımı konusunda yayalara saygılı bir bilincin oluşturulması gerekmektedir. Daha fazla denetim yapılarak, haksız işgal yapan kişilerle alakalı gerekli yaptırımların uygulanması yerinde olacaktır. Keza kaldırımların motor ve bisiklet park yerine dönüştüğü noktalar var. Bu konunun çözümü adına iki tekerlekleri araçlar için daha fazla park yeri oluşturulması faydalı olacaktır.” şeklinde konuştu. Kaldırımların bazı yerlerde ağaç kökleri sebebiyle bozulduğuna dikkat çeken Çevre, Şehircilik ve İmar Meclisi Başkanı Abdullah Gümüş, “Bazı kaldırımlarımızın yüzeye doğru büyüyen ağaç kökleri nedeniyle bozulmuş olması özellikle yaşlıların ve çocukların takılıp düşmesi açısından risk arz ediyor. Bu gibi yerlerin tespit edilmesini ve gerekli müdahalenin yapılmasını bekliyoruz. Ayrıca başta Lise Caddesi olmak üzere bazı yerlerde görece dar olan kaldırımların üzerindeki ağaçlar yayaların geçişlerini imkansız hale getiriyor. Bu gibi yerlerin tespit edilmesi ve düzenleme yapılması gerekmektedir.” dedi.
Toplantı Ödemiş Kent Konseyi’nin ARF Bio Enerji ve Ödemiş Atık Su Arıtma tesislerine yaptığı ziyaretler hakkında bilgi ve izlenim paylaşımıyla devam etti. Toplantıda gündeme getirilen bir diğer konu ise Ödemiş’te kurulacak katı atık yönetim tesisinin işleyişinin kolaylaştırılması için çöplerin henüz konutlardayken ayrıştırılması gerekliliği oldu. Bu konuda çeşitli fikir alışverişleri yapılırken, tesisin açılmasıyla başlayacak yeni süreç öncesi halkın bu konuda bilinçlendirilmesi için tanıtıcı ve öğretici faaliyetlerin yapılmasının yararlı olacağı vurgulandı.Tamamlanmak üzere olan katı atık yönetim tesisiyle ilgili de bilgi paylaşımı yapıldı. Toplantının son kısmında Ödemiş’te sokak hayvanlarıyla ilgili şikayetler değerlendirildi. Görüşülen konularla ilgili alınan tavsiye kararları Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na sunulmak üzere rapor haline getirildi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ