Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

İmam Hatiplilere Karşı Söylemler Kabul Edilemez

Reklam

ÖDEMİŞ EĞİTİM BİR SEN BAŞKANI MAHMUT ALTAY; “BU TÜR HAKARETLERE KARŞI EN GÜZEL CEVAP, OKULLARIMIZIN GÖSTERECEKLERİ BAŞARILARDIR”

Ödemiş Eğitim Bir Sen Başkanı Mahmut Altay, bir televizyon kanalında İmam Hatip camiasına yönelik hakarette bulunan Erol Mütercimler’in söylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmam Hatiplilere karşı hadsiz ve sorumsuz beyanı asla kabul edilemeyeceğini dile getiren Mahmut Altay “Erol Mütercimler adlı kişinin İmam Hatiplilere karşı hadsiz ve sorumsuz beyanı asla kabul edilemez. Konuya ilişkin olarak Eğitim Bir Sen Genel Merkezimiz hukuki süreci başlatmıştır. Bu kin ve nefret dilini lanetliyoruz.Katıldıkları her televizyon programında, toplantı ve panellerde İmam Hatip Okullarından rahatsızlıklarını dile getiren bu tip çakma aydınlardan millet artık İllallah demiştir.Asıl rahatsızlık duydukları milletin değerleridir.Kendi gibi düşünmeyene hakaret eden, ötekileştiren bu zihniyet, 28 şubatın fikir artıklarıdır. 28 Şubat sürecinde binlerce imam hatipli genci mağdur eden bu zihniyet, bugün İmam Hatip Okullarının geldiği noktadan rahatsızdırlar. Ülkemiz genelinde başarıdan başarıya koşan İmam Hatip okullarını toplum nezdinde itibarsızlaştıma girişimleri, beyhude çabalardır. Bilimden sanata, imandan irfana idealiyle, milli ve manevi değerlerine sahip bir gençlik yetiştiren İmam Hatip okulları, milletimizin teveccühüne mazhar olmaktadır. Milletimizin değerlerine kör, sağır ve dilsiz olanların, bu teveccühü anlayamamaları da gayet normaldir.

Erol Mütercimler gibi karamsar,kötü düşünen,art niyetli çakma aydınlara karşı,  sosyal mesafe ile birlikte psikolojik mesafemizi de her zaman muhafaza etmeliyiz.Unutulmaması gereken önemli bir hususta, bu tür hastalıklı fikirlerin artık sona ermesi için de mücadele etmeliyiz.

Son olarak ilçemiz İmam Hatip Okullarını, kamuoyuna yansıyan başarıları için kutluyorum. Okul Yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu tür hakaretlere karşı en güzel cevap, okullarımızın gösterecekleri başarılardır” dedi.

Haber : Cengiz Türkavcı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ