Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Beydağ Cumhuriyet Bayramı’nda 250 metrelik Türk bayrağı taşıdı

Reklam

Beydağ Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yılında “Büyük Türk Bayraklı Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenledi. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte 250 metrelik bayrak taşındı. Yürüyüşün varış noktasında ise büyük bir coşku yaşandı. 

Beydağ Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda dev Türk bayrağı ile yürüyüş düzenledi. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte 250 metrelik bayrak taşındı. Yürüyüşün varış noktası olan Ulus Meydanında büyük bir coşku yaşandı.

Covid-19 tedbirlerine de dikkat edilen törende Beydağlıların250 metrelik Türk bayrağını taşıması,büyük alkış aldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 97. yılı nedeniyle Beydağ Belediyesince Belediye Hizmet binasından başlayıp, Ulus Meydanı’nda sona eren , “Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenlendi. Meydandaki anma törenin ardından yüzlerce kişi ellerinde Türk bayrağı ile yürüyüşe geçti. Yürüyüşün en önünde yer alan Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ve Belediye Meclis  üyeleri 250 metrelik Türk bayrağı taşıdı. Yaklaşık 1 saatte Ulus Meydanı’na ulaşan Başkan Yılmazlar ve Beydağlılar, büyük bir coşku ile karşılandı.

“GELENEKSEL HALE GELECEK” 

Yürüyüş sonunda konuşan Başkan Yılmazlar, Cumhuriyetimiz  için düzenlenen tüm kutlamaların bir takım değerlere sahip çıkılması açısından önemli olduğunu söyledi. 

Biz bugün Cumhuriyetimizi pandemi döneminde olsak bileMeclis Üyelerimiz ile birlikte başka etkinliklerle geliştirmek istedik. Bu kapsamda etkinliklerimize yürüyüşü ekledik. Belediye olarak düzenlediğimiz, Cumhuriyet Yürüyüşünü her yıl düzenlemek istiyoruz. Bütün milli bayramları, anmaları özel ve önemli günlerimizi giderek katlanan geniş insan topluluklarıyla daha güçlü şekilde büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Yılmazlar “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde istiklalini kazanmak için kurtuluş mücadelesi veren şanlı ecdadımız nice zorluklara rağmen destan yazmış ve neticesinde Cumhuriyetimiz kurulmuştur. 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilanı ve milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konulmuştur.Türkiye Cumhuriyeti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak ortaya koyduğu “muasır medeniyetler” yolunda kurulduğu günden bu yana ilerlemiştir. İçinde bulunduğumuz süreçte de ülkemizin her ferdine, her kurumuna olduğu gibi bize de bazı sorumluluklar yüklemektedir.Bu sorumluluğun bilincinde olarak demokratik, siyasal, kültürel, sosyal alanlarda Cumhuriyet mirasını gelecek nesillere, içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek ulaştırmalıyız.

Bu vesile ile; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklar için gözünü kırpmadan canını seve seve veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnet ile anıyor, Cumhuriyet Bayramımızın 97. yıl dönümünü yürekten kutluyorum.” dedi.

Öte yandan etkinlik havadan da görüntülendi.

Haber : Cengiz Türkavcı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ