Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Eğitim Bir-Sen İl Divan Toplantısı Gerçekleşti

Reklam

Eğitim Bir-Sen  İzmir İl Divan Kurulu toplantısı  gerçekleşti.  Yapılan Divan toplantısı buluşmasına  İzmir Eğitim Bir-Sen İl teşkilatının yanı sıra aynı zamanda İzmir’e bağlı İlçelerdeki  Eğitim Bir-Sen  Temsilcilikleri katılım sağladılar.

Covid-19 tedbirleri kapsamında mesafe ve maske kuralına uyarak gerçekleştirdiğimiz toplantımıza Şube Yönetim Kurulu, İlçe Temsilcileri ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı katıldı. Toplantıda İzmir’de  yaşanılan deprem sonrası yapılan faaliyetler, salgın hastalık döneminde eğitim-öğretim gündemi ve sendikal faaliyetlere yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

“YAŞADIĞIMIZ ÜZÜNTÜYÜ HİSSETTİĞİMİZ ACIYI TARİF ETMEKTE ÇOK ZORLANIYORUZ.”

Eğitim  Bir-Sen Şube Başkanı Ali Kaya depremle yaşamanın öğrenilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Yaşadığımız üzüntüyü, hissettiğimiz acıyı tarif etmekte zorlanıyoruz. Türkiye jeolojik özellikleri, topografik yapısı ve iklimi nedeniyle doğal afetleri sıkça yaşayan ülkedir. Deprem kuşağında yer alan bir ülke olmamıza rağmen olası depremlere karşı her an hazırlıklı olmanın yeterince de bilincine varabilmiş değiliz. Bunu son olarak 30 Ekim Cuma günü saat 14.51’de Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında bir kez daha acı olarak tecrübe ettik. Deprem sonrasında koordine olma ve arama kurtarmada Türkiye’nin geldiği aşamayı yani başarılı hali, deprem bilincini geliştirmede, deprem öncesi bilgilendirmede ve yapılaşmada depreme uygunlukta da göstermek artık zorunlu bir hal oldu. Depreme dair sürekli söylenen bir gerçek var, deprem öldürmez bina öldürür. Dolayısıyla kaçak bina varsa ya da kurallara uymayan binalar mevcutsa bu konuda taviz vermemek gerekir” Dedi.

“ZOR GÜNLERİN PEŞ PEŞE YAŞANDIĞI BİR YILDAN GEÇİYORUZ.”

Afet sonrası koordinasyonuna ve Memur-Sen’in yardım eli uzatacağına da değinen Başkanımız Ali Kaya, “Deprem sonrası koordinasyonun ve arama kurtarma çalışmalarının öneminin hayat kurtarmada ne denli önemli olduğunu bizzat yaşadık. Deprem sonrasında enkazda gece gündüz çalışan arama kurtarma ekiplerinde yer alan tüm fedakâr insanımızın çabaları ve depremde mağdur olan vatandaşlara yurdun her köşesinden yardıma koşulması gerçekten takdir edilecek bir davranıştır. Zor günlerin peş peşe yaşandığı bir yıldan geçiyoruz ve insan olmanın en büyük erdemlerinden biri olan yardımlaşma ile bütün bu zor durumları birlikte yan yana, omuz omuza aşıyoruz. Genel Başkanımız Ali Yalçın dün yaptığı açıklama ile Memur-Sen’in Van’da, Elazığ’da, Giresun’da olduğu gibi ilimizde de yaraların sarılması noktasında elini taşın altına koyacağını belirterek AFAD’a 500 Bin ₺ yardımda bulunacağının mesajı verildi.  Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralanan vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. Temennimiz ve duamız bu tür acıların tekrar yaşanmaması içindir” dedi.

Deprem felaketinin en yoğun yaşandığı ve ölümlere yol açtığı Bayraklı ve Bornova bölgesi İlçe Temsilcilerimiz Güldeste Dertli ve Oktay Taşdemir, ilçelerimizdeki son durumları aktararak sürecin başından beri yapılan faaliyetleri aktaran birer konuşma gerçekleştirdiler.

Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Vermez, Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan anısına 19-30 Ekim tarihleri arasında Kızılay işbirliği ile beşincisini düzenlediğimiz kan bağışı kampanyamızda 800 ünite kan 150 trombosit toplandığını belirterek tüm teşkilata teşekkür etti. Hasan Vermez aynı zamanda Motif Kart kapsamında İzmir Demokrasi Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve İstanbul Ayvansaray Üniversitesi ile Tezsiz Yüksek Lisans Programları anlaşmasının üyeler  tarafından büyük bir ilgi ve mutlulukla karşılandığını ifade edildi.

Şube Sekreteri Ali Bilgiç, Başkan Yardımcıları Fatih Geyik ve Musa Gürbüz sendikal faaliyetlere dair bilgi veren konuşmalar gerçekleştirerek teşkilata öneri ve tavsiyelerde bulundular.Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Serkan Atlan, işyeri temsilcilerinin güncellenmesi, üyelik ve nakil işlemleriyle ilgili bir konuşma yaptı.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ