Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

“Toplumsal cinsiyet eşitliği erkeklere çocukluktan aşılanmalı”

Reklam

“Kadına şiddeti önlemek için caydırıcı cezalar verilmeli”

 DEVA (Demokrasi ve Atılım Partisi) İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Ösen açıklamasında, kadına şiddeti önlemek için caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini belirterek, özellikle erkeklere çocukluktan itibaren toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimin verilmesinin önemine dikkat çekti.

Ösen’in açıklaması şöyle:

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ülkemiz için özellikle üzerinde durulması gereken günlerin başında geliyor. Kadına yönelik şiddet her geçen yıl ülkemizde artmış, ataerkil toplum yapımızda kadın daha fazla ötekileştirilmiş durumdadır.

Kadına yönelik şiddet önlenebilir. Ancak bu kısa sürede çözülecek bir problem olmadığından hareketle, şiddeti önlemek ve  korunmak  için; “şiddet bilinci” geliştirmek, nasıl oluştuğunu, hayatın her alanına nasıl sızdığını öncelikle anlamak gerekli. Toplumsal cinsiyet eşitliğini özellikle erkeklere çocukluktan itibaren aşılamak kadın şiddetini önlemek için atılacak en önemli adımlardan biri olacaktır.

Kadına yönelik şiddeti engellemek uzun soluklu bir mücadele ve zihniyet değişimini şart koşuyor. Ancak yılda 400 civarı kadının katledildiği ülkemizde atılması gereken öncelikli adım, kadına yönelik şiddetin gerekçesi ne olursa olsun faile üst sınırdan ceza vermek artık elzem olmuştur. Namus arkasına sığınarak işlenen kadın cinayetlerine mahkemede indirim verilmesine karşıyız. Kadın öldürmüş bir sanığa indirim uygulanmadığı zaman, üst sınırdan ceza verildiği zaman bu caydırıcılığın artmasında önemli bir adım olacaktır. Bu sebeple diyoruz ki, “Kadın cinayetlerinde indirim uygulanmasın, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi eğitim sistemimiz içine entegre edilsin”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ