Reklam
Reklam
Reklam
Ödemiş Kent Gazetesi

Mutlu’dan Deprem Mağduru Esnaflara Kredi Müjdesi

Reklam

İzmir Esnaf  Odası Başkanı  Zekeriya Mutlu  Deprem Mağduru  esnaflar için müjde verirken Başkan Mutlu açıklamasında “30 Ekim’deki depremden mağdur olan İzmirli esnafa destek kredisi müjdesi veren İESOB Başkanı Mutlu, ‘Çabalarımız sonuç verdi. KOSGEB, 100 bin liraya kadar sıfır faizli, 36 ay vadeli ve ilk yılı ödemesiz Acil Destek Kredisi Programı’nı devreye aldı’ dedi.

30 Ekim’de yaşanan deprem ve tsunami felaketinden mağdur olan esnaf sanatkarlar için yaptıkları çalışmaların sonuç verdiği kaydeden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu,  KOSGEB’in mağdur esnafa 100 bin liraya kadar sıfır faizli destek vereceğini söyledi.

KOSGEB Veri Tabanı’na kaydı onaylı işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlanacağını açıklayan Mutlu, ‘Acil Destek Kredisi ilk yılı geri ödemesiz ve 36 ay vadeli olacak. Ardından gelen 24 ayda ödemeler, 3’er aylık taksitler halinde gerçekleştirilecek. 100 bin TL üst limitli programdan depremden zarar gören ve durumlarını Valilik veya Kaymakamlıklardan belgeleyen işletmeler yararlanabilecek.” Dedi.

İESOB’nin yaşanan büyük depremin ardından vakit geçirmeden kriz masası oluşturduğunu hatırlatan Mutlu, ‘7 ayrı grup ile saha çalışması yaparak Bornova ve Bayraklı’da yıkılan binalarda bulunan ve Seferihisar’da selden zarar gören esnaf sanatkarları, hasarlarını tespit ettik.  Esnaf sanatkarların iletişim bilgilerini, ünvanlarını, adreslerini ve hasarlarını fotoğraflarla belgeleyerek rapor hazırladık ve Başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere, Ticaret Bakanlığı’na, İzmir milletvekillerine, mülki amirlere ve yerel yönetimlere taleplerimizle birlikte ilettik.

“YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ.”

Başkan  Mutlu açıklamasının devamında “Taleplerimizin karşılık bulması camiamızı sevindirdi. Gerçekten de hem deprem hem pandemi tedbirleri esnaf sanatkarımızın dayanma gücünü zorlamaya başlamıştı. Bu noktada çalışmalarımıza her zaman destek olan KOSGEB İzmir Müdürü Levent Arslan’a da teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Yeni programın mağdur esnaf sanatkarlarımızın yaralarına bir nebze olsun merhem olacağına inanıyoruz.Sıfır faizli uygulanacak program çerçevesinde faizin tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını belirten Başkan Mutlu, teminat sorunu yaşayabilecek işletmelere yönelik olarak Kredi Garanti Fonu’nun da programda yer alacağını “ dile getirdi.

Programda yer alacak bankalar ise şöyle sıralanıyor; Denizbank, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türk Ekonomi Bankası ve Yapı ve Kredi Bankası bu kapsamda  destek sağlayacak bankalardır.”dedi.

Haber : Turgay Konuralp

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ